Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii U23 au iesit la rampă in etapa a 10-a a Grupei Valorice A

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
18.12.2018

lucas tohatan dragos diculescuÎn poză, un duel între Lucas Tohătan și Dragoș Diculescu

Etapa a 10-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a dovedit a fi una extrem de productivă pentru jucătorii români ce se încadrează în categoria U23.

Ultimul duel al acestei etape, victoria celor de la SCM Timișoara pe teren propriu în fața oaspeților de la BCM U FC Argeș Pitești, a marcat și cea mai bună prestație din carieră în Liga Națională de Baschet Masculin pentru Dragoș Diculescu. Fostul jucător al celor de la Steaua București a fost prezent pe parchet timp de 27:44 de minute, perioada în care a reușit să aibă procentaje de 80% la aruncările de 2 puncte(4/5), 75% la aruncările de la mare distanță(3/4) și 78% la linia de libere(7/9), pentru un total de 17 puncte. La acestea a afaugat 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi câștigate și 3 posesii pierdute, totalizând pentru un indice de eficientă de 22.

Al doilea cel mai eficient tânăr jucător al etapei a fost Nandor Kuti, în victoria clujenilor pe terenul celor de la CSA Steaua. În 35:55 de minute petrecute în teren, acesta a fost autorul a 9 puncte, 6 recuperări (2 ofensive, 4 defensive) și 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 15.

Cu o performanță nu cu mult inferioară, a ieșit la rampă adversarul acestuia, Radu Vîrnă. Acesta a marcat 6 puncte, cu un procentaj de 100% la aruncările de 2 puncte (3/3). La acestea a adăugat 6 recuperări (2 ofensive, 4 defensive), o pasă decisivă și 3 posesii câștigate, totalizând pentru un indice de eficentă de 14.

Următorul jucător, care arată prestații din ce în ce mai solide în ultima perioada, cea din urmă fiind și cea mai bună din acest sezon competițional,este Lucas Tohătan. În duelul câștigat de CSU Sibiu contra celor de la SCM U Craiova în față propriilor suporteri, acesta a avut procentaje de 100% la aruncările de 2 puncte (2/2), 67% la aruncările de la mare distanță (2/3) și 75% la linia de libere (3/4), pentru un total de 13 puncte. Pe lângă numărul de puncte, și-a mai trecut în cont o recuperare și 3 pase decisive și a ajuns la un indice de eficentă de 14. Cu un total de 11 puncte și procentaje de 80% atât la linia de libere (4/5), cât și la aruncările de 2 puncte (4/5).

Nu în ultimul rând, Anton Diaconescu a fost unul din cei mai eficienți dinamoviști în înfrângerea de pe teren propriu în față celor de la CSM Oradea. Pe lângă acestea, a mai reușit 4 recuperări, ajungând la un indice de eficientă de 14.

Au mai ieșit în evidență:

Tudor Fometescu - 7 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă

Tudor Gheorghe - 7 puncte, 2 recuprari, 3 pase decisive

Marcu Badiu - 6 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă

Astfel, în ceea ce privește duelul jucătorilor U23, etapa cu numărul 11 din Grupa Valorică A urmează să ne ofere câteva întâlniri interesante, cum ar fi Tudor Gheorghe în fața lui Radu Vîrnă sau Dragoș Diculescu contra lui Lucas Tohătan.

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!