Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Justin Gray îl înlocuiește pe Henry Domercant în lotul lui U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.08.2017

U BT Cluj-Napoca i-a găsit înlocuitor lui Henry Domercant, în persoana lui Justin Gray. Jucătorul american vine din Belarus, acolo unde a evoluat în ultimele două sezoane pentru Tsmoki Minsk.

Justin Gray s-a născut pe 31 martie 1984 la Raleigh, Carolina de Nord. El măsoară 1.91 metri și evoluează pe poziția 1.

În stagiunea precedentă, Justin Gray a avut cifre de 12.8 puncte, 3.3 pase decisive și 2.9 recuperări în partidele jucate în Liga VTB. Alături de Tsmoki Minsk a cucerit campionatul în Belarus și a mai evoluat în FIBA Europe Cup.

În cariera sa, Justin Gray a mai jucat la Verviers-Pepinster, Belfius Mons, CEZ Nymburg, Turow Zgorzelec, PAOK Salonic, BC Donetsk, Guangzhou, Skyliners Frankfurt, Kavala, Poitiers Basket 86, Pertevniyal S.K, Homenetmen Beirut, Rilski Sportist și Apollon Limassol.

Justin Gray îi ia locul lui Henry Domercant la U BT Cluj Napoca, după ce aceasta s-a despărțit rapid de campioana României din cauza unei accidentări la picior.

27 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    .
    As zice ca e pozitia 2. Asa cam rezulta din highlights, plus faptul ca il inlocuieste pe Domercant (poz 2) care il inlocuia pe Rasic (poz 2). Iar U are deja 2 pe pozitia 1, Wztson si Kariniauskas.

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Gray
    Este un combo guard. Adevarata mașină de la 3 puncte însă cu o buna viziune de joc, dovada statisticile la assisturi. Alături de Watson și Kromah nu cred ca vor avea adversari pe semicerc la nivel național, bineînțeles. Tind sa cred ca va fi mai util decât un Domercant probabil uzat de vârsta și de multele meciuri pe care le-a avut în glorioasa lui cariera.

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Vrajeala U BT
    U BT a anunțat că s-a desparțit de Domercant din cauza unei accidentări la picior, fără niciun alt detaliu. El a venit, l-au văzut, avea multe kilograme în plus, nu puteau „să-l pună pe picoare” în timp util și i-au spus la revedere. Au fost diplomați față de Domercant, s-ar fi întâmplat așa și cu un jucător fără un asemenea CV?

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      martax
      Ai informatii concrete?

      cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Gray
    Din prezentarea video arată extraordinar. Un singur semn de intrebare: dacă e așa bun ce a cautat sa joace in Liban?

    cu 6 ani în urmă (26.08.2017) Raspunde
  • 76ers :

    Bani
    A jucat doar 4 meciuri oricum ...

    cu 6 ani în urmă (26.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    3 si 4 ?
    Pozitia 1, Watson si Kariniauskas, pozitia 2, Kromah si Gray, pe 3 si 4, Sakic . Ajunge ? Rog sa explice cineva priceput, stiu ca acolo pot juca Torok, Kalnicenko chiar si Kuti, dar nu la nivelul obtinerii de mari performante, cel putin dupa parerea mea . Astept insa opinia colegilor mai priceputi .

    cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      U
      Pe pozitia 2 Kuti si Gray, pe pozitia 3 Kalnichenko si Kromah, pe pozitia 4 Sakic si Torok si pe pozitia 5, Olah si Barro

      cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    • streetball44:

      Mda
      Dupa cum vad eu: pozitia 1: Watson cu Vaidas, pozitia 2: Gray, Kromah, Rasic, Kuti, pozitia 3: Kromah(poate juca si pe 3 fara probleme), Kalnicenko, Kuti, Sakic, pozitia 4: Sakic, Torok, pozitia 5: Barro, Olah si chiar Torok daca intr-un caz mai special ar fi nevoie de el acolo...Chiar si fara Sasha aratam foarte bine, la prima vedere. Raman cateva mici semne de intrebare: daca Zeljko il va inlocui cu succes pe Vlad, daca ii vom prelungi contractul lui Gray, daca Aleks isi va recapata forma din sezonul trecut. Sigur, in timp vom primi un raspuns la toate acestea. Astept cu interes.

      cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @streetball44
      Echipa. Sunt deacord in mare parte cu tine cu urmatoarele observatii:
      Gray - mi se pare ca poate juca lejer si 1.
      Vaidas - mi se pare un jucator foarte versatil si la nevoie joaca si 3, fizicul ii permite lejer sa se apere la un om de pozitia 3.
      Sakic - ramane de vazut daca e asa mobil incat sa se poata apara la cineva de pozitia 3. E clar ca 4 e pozitia lui de baza.
      Kalnicenko - poate juca si 4 la nevoie. Tenter l-a mai folosit pe pozitia asta si cat de cat se descurca.

      cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Mersi
    Mersi pt lamuriri .Soso69 zicea ca din prezentarea video Gray arata extraordinar . Am gasit si eu doua prezentari, dar in niciuna nu l-am vazut aruncand de 3 pct, in rest era chiar ok . Dar repet, oare cum sta la aruncarile de 3 pct ?

    cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    • streetball44:

      E bun
      Exista vreo 4 video-uri in care marcheaza de fiecare data buzzer beater(de 3 ori cu aruncare de 3 puncte, o data cu aruncare de la semidistanta), Tsmoki castigand astfel partidele respective. Mai exista si inca vreo doua filmulete tot din perioada de cand juca la Minsk, cu niste highlights-uri frumoase, in care da de 3, patrunde, face assist-uri. Pe langa astea, mai este un video de cand juca la Skyliners, si acolo aratand un joc bun :) A nu se confunda cu un alt Justin Gray, care acum este in perioada junioratului, exista cateva filmulete si cu acesta, evoluand in SUA, initial credeam ca de el era vorba :)) Dar da, per total, e un jucator cu o mana buna si de calitate. Speram numa' sa confirme si sa ramana si dupa iarna.

      cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Justin Gray
      A jucat împreună cu Chris Paul la Wake Forest si era cotat cu mari sanse sa intre in NBA împreună cu Chris Paul dar a decis sa mai rămână un an si apoi nu stiu ce s-a întâmplat. Este si un video din 2011 de cand a jucat in China si a dat 49 de puncte intr-un meci.

      cu 6 ani în urmă (26.08.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Mersi
    Mersi street, nu l-am confundat cu juniorul, dar am vazut doua prezentari in care era f. bun la pase si aruncari de la semidistanta, dar si la patrunderi individuale . N-am vazut din pacate nici o aruncare de 3 puncte, dar daca ai vazut tu, e foarte bine . In schimb ca e un jucator inteligent, asta am vazut-o intr-un meci de calificare, in care echipa lui trebuia sa bata la 5 pct diferenta . Cand mai erau cateva secunde, conduceau cu doar doua pct, la care el , primind mingea dupa repunere de sub propriul panou, a dat un autocos pt a trimite partida in prelungiri, unde aveau sansa de a face diferenta de 5 pct . Din pacat pt echipa lui, arbitrii n-au validat cosul, dar fapta lui denota in mod clar inteligenta !

    cu 6 ani în urmă (26.08.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    poziții mici
    Dacă stau și mă gândesc avem jucători versatili pe pozițiile mici, iar Silvă poate face o mulțime de combinații cu care să surprindă adversarii. În ceea ce îl privește pe Domercant am fost foarte entuziasmat de acest transfer ținând cont de ce putea să aducă la echipă cu talentul și experianța sa. Probabil uzura unei cariere la nivel înalt și-a spus cuvântul. Gray este, totuși, un transfer bun pentru echipă. Rămâne de văzut cum va reuși Silvă să omogenizeze echipa ținând cont că avem jucători noi și că o parte din lot este la națională.

    cu 6 ani în urmă (27.08.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    omogenizare
    Omogenizare pt startul sezonului e cam greu de facut, dar pana la finele turului sper sa se realizeze acest lucru . Dar am si eu o intrebare la colegii U-isti, ce parere aveti de transferurile facute de ceilalti, si implicit, daca careva echipa a devenit mai solida ca a nostra ?

    cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      U
      Sincer, cred ca echipa noastră dupa ce va fi omogena va fi mai buna decât cea de anul trecut deci cred ca e si cea mai solida. Dar si celelalte echipe au devenit mai puternice, in special Oradea, Pitesti, poate si Sibiu.

      cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    • streetball44:

      Vom vedea
      Intrebarea cea mai importanta ar fi daca noi suntem sau nu mai buni ca anul trecut. Am spus mai sus cateva dintre lucrurile care trebuiesc urmarite si pe urma trebuie constatat un raspuns. In cazul pozitiv, da, am fi o echipa mai buna ca sezonul trecut. Daca nu, vom fi sub si ne va fi mult mai greu. Cat despre celelalte echipe, da, multe au realizat transferuri bune sau foarte bune. E greu sa dam un veridct acum, vom vedea cel mai devreme doar dupa turul primei parti, cred eu. Pana atunci, n-are sens sa ne pronuntam...

      cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Clujul
      Chiar dacă nu mai sunt oamenii decisivi de anul trecut (Dykes, Moldovanu, Adamovic și îl pun aici și pe Rasic) au venit jucători de mare valoare pt Romania, care nu au cum sa nu joace la nivel înalt. Mă aștept la multe de la Sakic, Watson, Kromah sau Gray. In mod normal campionatul ar trebui sa decurgă ca anul trecut, fără mari probleme. Văd Oradea și Steaua imediat după. Apoi Pitestiul va avea un cuvânt greu de spus anul asta. Sibiul, Craiova și Mureșul sunt greu de citit acum, au multe noutăți.

      cu 6 ani în urmă (27.08.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    U
    Prin prisma echilibrului străini-români cred că în primul rând Oradea a făcut transferuri bune. Deasemenea, Fleșeriu a „plombat” echipa și Sibiul va fi o „nucă” tare. În general, în opinia mea, echipele cu pretenții de play-off s-au întărit și campionatul va fi mai puternic ca anul trecut. Totuși cred și sper că „U” are prima șansă.

    cu 6 ani în urmă (27.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    "u"
    Chiar daca intrebarea era pt colegii de la "u", nu cred ca va deranjeaza si parerea mea.
    In primul rand Clujul e, la fel ca in ultimii 2 ani, principala favorita prin prisma lotului de jucatori. Cu toate acestea Oradea, Steaua, Pitestiul si "necunosuta" Craiova pot pune probleme. Nu trebuie uitate nici Sibiul si Timisoara, care au antrenori foarte buni care stiu sa-si puna in valoare jucatorii.
    Referitor la lotul Clujului, parerea mea e ca fata de anul trecut are un mare dezavantaj. Anul trecut a fost singura echipa cu 6 straini pe banca si de multe ori cu 5 pe teren. Spun asta pt ca Vlad este peste multi dintre strainii din campionatul nostru si era unul dintre cei mai buni la Cluj. Fara Watson cu cetatenie, Clujul nu mai are acest avantaj, pt ca pe Khalnicenko nu-l vad un mare jucator. In rest e clar ca toti jucatorii adusi sunt valorosi, care ar trebui sa faca diferenta, totul depinde de cum se vor integra si de cum ii va dirija Silvasan. El a pierdut un mare ajutor : pe Adamovic. Chiar dacafacea enervant de multe TO, era antrenorul din teren al Clujului, jucatorul care lua initiativa pe final de atac sau de meci, de multe ori fara a respecta schema pregatita. Si, din fericire pt clujeni, in majoritatea situatiilor a luat decizia corecta. Adamovic si Dykes erau jucatorii Clujului cu cea mai mare libertate din punct de vedere tactic si acest lucru a fost benefic. Anul asta Clujul a schimbat tot la capitolul "creatie", spun tot pt ca Rasic ramane un semn de intrebare iar Vaidas e entuziast, e jucator bun dar pe mine nu m-a impresionat.
    Un a peste alta se anunta un campionat mai strans ca anul trecut, ceea ce pe noi nu poate decat sa ne bucure.

    cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Ai dreptate cu Moldoveanu. Însă, eu cred ca Olah, Torok, Khalnicenko vor fi variante solide pt acoperirea poziției romanului. În privința loviturilor de gratie marca Adamovic sau Dykes, la cum am înțeles că joacă Kromah sau Gray, mă aștept ca ei sa aibă momentele de sclipire ale celor doi plecati, pe parte ofensiva. Iar Sakic cred ca este subevaluat fata de ce randament poate aduce.

      cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      Echipa
      Sunt deacord ca Moldoveanu este peste multi straini de pozitia 4 din sezonul trecut. Cu toate astea, parerea mea e ca si anul asta stam bine la jucatori romani: Torok, Olah, Kalnicenko si Kuti sunt jucatori buni.

      'Nebunia' lui Adamovic era ca o sabie cu doua taisuri. Uneori baga cate un cos in cele mai importante momente, iar uneori arunca foarte mult de 3 puncte fortand toata echipa sa depuna mai mult efort pentru a recupera anumite puncte pierdute.
      Asa cum spune si @tancer, Sakic e subevaluat de catre majoritatea persoanelor care si-au dat cu parerea despre transferul lui. Parerea mea e ca e un jucator foarte bun care o sa faca diferenta in multe situatii.

      cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      SAKIC
      Atunci cand esti selectionat in nationala Croatiei nu poate nimenisubevalua.

      cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    • streetball44:

      Cateva observatii
      Sunt de acord cu ce ati spus in introducerea comentariului, in legatura cu echipele din acest sezon. De asemenea, e adevarat si ce s-a vorbit despre Vlad mai sus, practic, era ca un strain, la ce valoare are. Fara Giordan naturalizat, intr-adevar, e un dezavantaj fata de anul trecut. De acord, Filip si cu Kyndall faceau o treaba buna impreuna, se cunosteau unul pe celelalt, stiau ce trebuie sa faca. Insa, eu cred ca trio-ul Watson-Gray-Kromah are un potential urias sa devina o adevarata forta ofensiva, ceea ce s-ar putea concretiza intr-un mare avantaj. Strict individual, Watson, cel mai probabil, va fi peste Filip la destule capitole, mai putin la aruncarea de 3. Cred ca si aici e un mic avantaj, per total. Cat despre Kalnicenko, nu stiu ce sa spun, multa lume il cam desconsidera, ba ca-i petarda, ba ca nu stiu ce si nu stiu cum...sigur, noi l-am putut vedea intr-un sezon in care fiecare jucator din lotul nostru n-a putut juca/n-a fost folosit asa cum trebuie, stim de ce. Eu zic ca ne va ajuta, de atunci a mai jucat, chiar ok, un sezon in Ucraina, iar pe banca noastra se afla altcineva acum. Macar 10 minute pe meci sigur o sa prinda. Vom vedea. In legatura cu Vaidas, promite mult, zic eu. Anul acesta are sansa sa creasca si sa capete cat mai multa experienta si incredere, el oricum a venit in iarna doar si a trebuit sa se adapteze din mers. A avut oricum meciuri foarte reusite, venindu-mi acum in minte meciul 5 din semifinala, cand alaturi de Max, a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. Iar despre ceilalti, numa' bine, am mai spus: in Zeljko am mare incredere ca se va ridica la nivelul lui Vlad, e un jucator mai puternic fizic, in post up e mai avantajos, e un jucator inteligent, are experienta, are o aruncare aproape la fel de buna de 3 puncte, deci toate conditiile necesare sa-l vedem la nivelul lui Vlad. Vom vedea cum si daca va reusi. Despre Sasha stim discutia, nu mai reiau. De la Kuti in special, dar si noii tineri promovati, asteptam cu totii un sezon in care sa profite de noua regula si sa ne fie de folos. De la Torok ma astept sa continue sezonul asa cum l-a incheiat, in meciul 3 de la Steaua, pe cel precedent: cu o prestatie buna, mai ales ca acum va juca aproape tot timpul pe pozitia lui de baza, pozitia 4. La pivoti, cred ca Barro va fi acelasi pe care-l stim, iar Alex va fi un jucator clar de urmarit, cred ca multi ne asteptam la multe meciuri bune din partea lui. Ne asteapta, pe toti, un sezon lung si mai interesant, zic eu, fata de cel precedent. Abia astept sa inceapa. :)

      cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    watson
    Este posibil ca Watson sa primeasca totusi cetatenia devenind astfel roman, poate chiar in perioada in care Rasic va reveni. Chiar daca ii tarziu pt nationala ma gandesc ca lucrurile sunt evoluate in sensul asta ...
    Greul ii acuma pe Silva, sa faca o echipa - Bafta capitane!

    cu 6 ani în urmă (28.08.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      watson
      Daca nu a primit pana acum nu va mai primi pt ca nu se mai justifica. La noi tot timpul a fost o situatie mai complicata pt obtinerea cetateniei. De cand cu valul de imigranti din Europa, situatia s-a complicat nu s-a usurat. Daca a picat perspectiva nationalei nu sunt alte argumente pt cetatenie. Nici nu cred ca va mai fi pe urmatoarea lista cu solicitanti.

      cu 6 ani în urmă (29.08.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!