Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Karel Guzman a fost confirmat de U BT Cluj și pentru stagiunea viitoare

Karel Guzman a fost confirmat de U BT Cluj și pentru stagiunea viitoare

U BT Cluj-Napoca a anunțat continuarea colaborării cu Karel Guzman, jucătorul cubanez, care s-a aflat în stagiunea precedentă la prima experiență în România.

În vârstă de 26 de ani, Karel Guzman măsoară 1.90 metri și este un jucător de pozițiile 2-3. El s-a remarcat cu detenta și jocul său atletic la primul sezonul petrecut în România.

Guzman a bifat 38 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin pentru clujeni și a strâns medii statistice de 9.8 puncte, 4.5 recuperări, 2.0 pase decisive pentru 13.1 la eficiență în 24 de minute petrecute pe parchet. El a avut procentaje de 64.7% de la 2 puncte, 35.2% de la 3 puncte și 75.3% de la linia de libere.

În cariera sa, Karel Guzman a mai jucat în Cuba și Argentina, la Capitalonos de Azule de la Habana, Ciclista Juninese și Olimpico de la Banda.

La primul sezon petrecut în România, Guzman a cucerit titlul național alături de U BT Cluj-Napoca.

foto: U BT Cluj-Napoca/Manases Sandor

19 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ..
    Eu ma bucur ca a ramas la noi, E suficient pt BCL? categoric ca nu! Adevarul e ca nu e un jucator de nivelul acela, dar nici echipa pe care am format-o pana acuma (incepand cu staff-ul pana la extra transferuri - Stipe si Petrica fiind singurii la care te poti astepta sa faca fata) nu e de BCL.
    Pentru ce avem nevoie in campionat si un parcurs decent in Fiba Europe Cup e suficient.

    Inca astept confirmarea lui Tarolis.

    cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Vesti bune
      Ce BCL? De cand am inceput sa avem asemenea pretentii. Sa fim realisti. Ma bucur ca ramane, cred ca jocul lui se va imbunatatii in sezonul urmator. Un alt motiv de bucurie e ca incearca sa se pastreze nucleul din sezonul ce a trecut si ca se vrea continuitate. Eu zic ca va fii un plus pentru ce urmeaza. Donnie din cate se zvoneste nu va ramane...

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Guzman
    Pentru un club din România este foarte decent! Pentru BCL cred ca trebuie bani si nu puțini! Hai sa spunem odata pentru totdeauna adevărul si sa nu ne tot mințim... Nicio echipă de la noi nu poate ajunce acolo! Cand te bate Igokea ce pretentii sa ai?!?!? Frustrant trebuie sa fie ca UNGARIA are echipa direct in grupe!!!!!!

    cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Igokea
      Igokea nu ii echipa slaba deloc. Campioana Bosniei de 6 ori in ultimii 8 ani. Bosnia ca in calificarile pt Eurobaschet 2022 ii pe primul loc in grupa cu Grecia, Bulgaria si Letonia.(bilant 5/1). Eram noi la primul meci oficial cu o echipa mult schimbata vs o echipa sudata, omogena...mult superioara. Eu zic ca avem mai multe sanse anul acesta. Mai ales ca se pastreaza multi jucatori. Sper si Tarolis si Wright. Edwards 50/50.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Ricardo:

      caatmark
      Eu nu cred ca raman acesti 3 jucatori. Tarolis este in apogeul carierei si nu-l vad irosind timpul... Ceilalti 2 nu sunt mari pierderi. Mai logic ar fi sa se apeleze la 2 jucatori cu mai multa experienta in meciurile decisive. Un Savovic spre exemplu... iar la omul de pozitie 2 nu stiu ce sa zic... dar cu Edwards nu cred ca o bati pe Peristeri...

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Ce sa zic...
      Din pacate ai dreptate cu Tarolis. Numai daca nu spargem banca pentru el. Eu cred s-ar merita sa folosesti cea mai mare parte din buget pe el si sa obti o semnatura pe un 3 ani, sa zic. Ii super jucator. Se vede cum creste de la un sezon la altul. O lucrat si la aruncarea de 3, ii muncitor, profesionist...Cu Edwards la fel, ai dreptate. Ceva nu merge. Dispare cu meciurile...sa-l fi rezolvat si pe asta Silva!? Am tot respectul pt el dar cred ca are nevoie de un curs de angry management. Mi si rusine cateodata sa ma uit la timeout-uri... Wright merita pastrat, parerea mea, ca sa nu tot aduci conducatori de joc care trebuie sa ii integrezi/inveti din nou tot. Asta tot pe ideea buna a continuitatii si pastrarii unui nucleu de jucatori. Cred ca la pozitia de PG se aplica cel mai mult. Parerea mea doar.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Guzman
    este un jucator bun pentru campionatul nostru. Normal ca este loc de mai bine dar este destul de complet: patrundere, aruncare, face ambele faze si mai ales pare a fi muncitor si serios.

    Altfel si eu cred ca asteptarile noastre ar trebui sa fie legate de un parcurs cat mai bun in Fiba Europe Cup, ma indoiesc ca se va gasi buget pentru o echipa care sa faca fata in BCL. Aia nu inseamna ca trebuie ratata experienta si vizibilitatea pe care ti-o poate da orice meci international.

    cu 2 ani în urmă (08.07.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Edawards sincer mi se pare un jucator slab. Are calitati, dar cand e cu mingea in mana ai impresia ca nu stie ce sa faca cu ea. Facea cineva comparatia cu Kromah. Acelasi sentiment mi l-a lasat si mie. Sper sincer sa nu ramana.

    Wright. Bun, dar nu cred ca e pe stilul nostru. Oricum, dupa transferul lui Watson inca sper un PG ca si prima optiune. Cred ca si Wright ar fi bun de asa ceva avand in vedere ca bugetul se diminueaza cu jucatori pe care ‘concurenta’ nu-i mai vrea (pe buna dreptate). La Vargas nici nu mai pot visa. Tarolis pare tot mai departe (e si greu sa il tinem avand in vedere calitatile si varsta lui).

    cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Transferuri
      Daca e sa analizezi la rece nu neapărat transferurile sunt sub asteptari.
      Am ramas cu Richard care chiar dacă o avut o perioada mai slaba mi se pare un jucator încă bun.
      Stipanovic la ce sezon a avut sa zicem "Bodaproste"
      Guzman chiar dacă nu o fost un jucator foarte ofensiv ca Dykes, dar are calitate. Bun pe patrundere, aruncare de 3p decenta, foarte atletic și bun in aparare, cred ca ar merita sa I se acorde mai multa responsabilitate in atac.
      Watson nu cred ca va fi folosit pe folia de joc din Bcl asa ca sa vedem ce urmează.
      In afara de Tarolis nu cred ca mai rămâne cineva, desi nici Wright nu a fost jucator rau.
      Cred ca o sa mai aducem 1 PG , un jucator de pozitia 2-3 , un jucator pe pozitia 4 sau tarolis și un jucator de tip zganec care poate juca 4-5.
      Sunt curios cine v-a plăcut mai mult Marquis Wright sau Kerron Johnson?

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Ricardo:

      Rafuv
      De departe Kerron... Mult mai multa experienta. Are meciuri în Germania in BCL , nu suporta comparatie... Anul trecut s-a încercat cu Vargas si el o varianta ok. Acum cu Watson titular sa mai vedem... Nu e wow dar are si el experienta peste Marquis. Dacă vor mai ajunge 3 jucători buni si foarte buni la pozițiile 4 , 4-5 si 2-1 (combo) foarte atletic atunci mai discutam.... Cu Edwards eu unul m-am convins ...

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Benjamin:

      ...
      @rafuv
      Kerron mi-a placut mai mult. Eu inca astept un PG sarb. Imi e dor de un joc in condus de un sarb care pe langa contratac stie sa si aseze bine jocul.
      Punctul bun a lui Watson e ca stie sa faca pick&roll decent. S-a vazut sincronizarea dintre el si Valeika la Oradea. Da, assta e singurul punct care ma incanta la el.
      Da, pastrarea lui Stipe si Petrica sunt categoric aspectele cele mai pozitive. Sunt 2 jucatori care fac fata la nivel inalt. Sunt tare curios ce mai aducem pe langa cei 4 jucatori straini confirmati.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Așa de amorul artei
      mă bag și eu în discuție cu o părere personală (poate 75% chiar dorință). Watson a fost adus mai mult ca jucător străin în Cupa Europeană ( care o fi ) în caz de accidentare a unuia din cei 7. Petrică, Stipe și Guzman mi se pare firesc să rămînă. Sper ca Tarolis să semneze și el ( eu știu că are semnat pînă la anul ). Ăști ar fi 4, mai trebuie 3 jucători. UN SHOOTER ADEVĂRAT ( poziție 2,3 sau 4 ), un conducător de joc cu experiență și un 4-5 extremă de forță cu joc bun de pivot. Dacă se vrea performanță în Europa, eu aș mai lua încă o rezervă la un joc prin rotație sau un super jucător numai pentru Europa ( asta , recunosc e mai greu ). Fără 8 străini nu avem ce căuta pe mai multe fronturi.
      Altă variantă ar fi lot cu 7 pînă în februarie și apoi văzut cum stăm în competiții, cu accidentările, că la ce diluat este Campionatul intern nu cred să fie probleme cu intratul în play-off. Asta ar fi o variantă mai economică ( mai greu de digerat de către suporteri care ar dori dominație și în intern) și cred că la ea se va apela.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Benjamin:

      ...
      In scenariul tau deja sunt 8 straini: Watson, Petrica, Stipe, Guzman, Tarolis + cei 3 jucatori pe care, pe buna dreptate, ii doresti ca sa acopere pozitiile specificate de tine.
      intr-un fel si eu sper la acest scenariu. Poate plecarea lui Dusko a lasat loc in buget pt acest scenariu. Ramane de vazut.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      am specificat
      că rolul lui Watson ar fi doar de rezervă în caz de accidentări. El ar juca mai mult intern și probabil odihnit Petrică sau un eventual PG,

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Trebuie sa fii tare optimist sa crezi ca o sa avem 9 jucatori straini (incluzandu-l pe Watson pe care tu il vezi rezerva de lux - ma-ndoiesc ca a venit pe 2 lei la noi). Mie sincer mi se pare foarte putin posibil sa incepem sezonul cu 8 jucatori straini.
      Revenind la watson. Sper ca e doar o gresala, dar la cum a fost anuntat pare a fi prima optiune pe pozitia de PG.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Așa este
      doar o dorință, dacă se vrea performanță. Cel mai plauzibil ar fi ca în funcție de ce competiție vom aborda ( sincer cred că totuși FIBA EuropeCup ) să se stabilească lotul cu 6 sau 7 străini ( fără Watson și Petrică). La minima rezistență ar fi În februarie dacă ne calificăm în Europa completat cu 1 sau 2 străini. Totul depinde și de dorința managementului de a performa în Europa ( și la ce nivel de performanță). In Campionat probabil va conta doar play-off-ul, eventuale înfrîngeri la echipe mici ar întrista doar suporterii. Dacă se dorește ( sper din suflet) performanță și colo și colo atunci se impun niște sacrificii, respectiv bani. Dar , vorba aia, noi suporterii ne dorim și visăm frumos dar hotărîrile le iau cei cu bănuțul. HAIDE U.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Foarte bine!
    Foarte bine că a rămas. Mi-am dorit mult să-l văd în continuare la noi. Consider că e mai mult decât ok/decent/merge la noi - așa cum mulți au scris aici.
    E un apărător foarte bun, care s-a adaptat foarte rapid la stilul de baschet european. Cu toate că habar n-avea la început engleză a înțeles cam care-i ideea și încet încet a prins și limba - ceea ce din nou îl ajută. E constant la aruncările libere (ceea ce ar cam trebui să fie condiție de bază pentru orice jucător de baschet ce se vrea de top), dă bine și de 3. Are condiție fizică ce-i permite să facă treabă și 25-30 de minute pe meci. Și, repet, se apără bine. Eu îl văd mult mai mult decât doar un jucător care ”e ok, merge la noi”.

    cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Benjamin:

      ...
      'E ok merge si la noi' nu e nimic rau/gresit. Da, e chiar ok si se potriveste pt ce avem nevoie avand in vedere aspiratiile (cel putin la nivelul pe care il putem deduce/intelege pana acum) pe care le avem ca si club. Cred ca e o doza de realism in expresia asta.
      Nu zice nimeni ca e rau. Sunt perfect de acord cu calitatile enumerate de tine. As mai adauga si faptul ca poate nici nu e un jucator tare scump raportat la ce presteaza (Kuti e un contraexempku la acest capitol). Poate si-a marit pretentiile pt ca a aratat de ce e instare, dar ma-ndoiesc ca e un jucator pt care spargi banca.
      Da, e un jucator bun pentru ce avem noi nevoie (campionat + un pic de europa) plus ca in vederea calificatii in BCL e important ca am reusit sa pastram un nucleu de jucatori care deja au format anumite legaturi de joc.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    • Benjamin:

      ..
      *le putem deduce/intelege

      P.S: eu sunt bucuros ca a ramas. Mi-a placut si am zis si la sfarsitul campionatului ca mi-ar placea sa ramana la noi.

      cu 2 ani în urmă (08.07.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!