Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kasey Shepherd este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Kasey Shepherd este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul acestei zile (28.12) un nou transfer. Este vorba de Kasey Shepherd, un fundaș american care a început stagiunea 2022-2023 în Turcia, la Bascesehir Koleji.

Shepherd a absolvit Louisiana University în 2016, iar un an mai târziu și-a început cariera de profesionist în Muntenegru, la BC Ulcinjska Rivijera. În sezonul 2018-2019, a jucat pentru Batumi-RSU (Georgia) și Kaposvari (Ungaria), urmând un transfer în Ucraina, la BC Kiev.

În perioada 2020-2022, Shepherd a petrecut un sezon în Rusia, la Nizhny Novgorod, și unul în Turcia, la Tofas Bursa. În toamnă, baschetbalistul în vârstă de 28 de ani s-a transferat la Bascesehir Koleji, echipă pentru care a evoluat în 13 partide, atât în campionat, cât și în Basketball Champions League.

Shepherd a adunat următoarele cifre în actualul sezon: 7.7 puncte, 2.3 recuperări și 2.2 pase decisive.

În urma acestui transfer, lotul lui U-BT Cluj-Napoca arată în felul următor: Victor Sanders, Nemanja Gordic, Patrick Richard, Karel Guzman, Kasey Shepherd, Stefan Bircevic, Leo Meindl, Andrija Stipanovic, Emanuel Cățe, Nandor Kuti, David Lăpuște, Eduard Roschnafsky, Akos Szentkuti și Modibo Diaby.

*foto: fiba.basketball

17 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    what s the point
    Care e scopul aducerii pozitiei 2?

    cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • Unforgiven:

      Poz
      Joaca pozițiile 1 și 2.cel mai probabil este înlocuitorul lui sanders

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Cred ca joaca 1-2
      ...si ne despartim de Sanders.

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • Benjamin:

      ,,
      transferul asta are logica doar daca urmatorul mesaj e 'Thank you Victor Sanders'...

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Ehee
      De ce nu "Thank you Victor Sanders si..... bine ai venit la Oradea!" 😂😂😂

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Interesant
      Poate e o privire superficială, dar un lucru pe care echipa aceasta trebuie să îl îmbunătățească neapărat sunt % de la 3 puncte, deci probabil asta ar fi logica aducerii unui 2. Dacă poate fi mână fierbinte constant, mai ales când Patrick sau Leo au o zi proastă din spatele semicercului, și dacă ridică media echipei, nu poate să fie decât un plus din punctul meu de vedere. Următoarea prioritate ar fi un 4, dar în cazul acesta va trebui renunțat la un jucător, probabil Sanders. Gordic nu cred că ar pleca, aportul lui ca 1 este important.

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Dupa ultimele 3 meciuri
    ale lui Gordic ( in care Sanders a fost mult peste ) eu ma gindesc la alt schimb. Totusi merg 75% ca pleaca Sanders.

    cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      sa nu exageram
      E drept ca Sanders a jucat mai bine in ultimele meciuri (in Europa de fapt doar cu Juventut), pe cand la Gordic doar meciul cu Prometey a facut exceptie (negativa), in rest are aproape 12 pct/meci
      Si la fel de adevarat ca asteptarile sunt mai mari de la Gordic comparativ cu Sanders, dar daca ne uitam strict la aportul lor in jocul echipei diferenta e clara in favoarea bosniacului

      cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Nasol
    Nasol daca e vorba de inlocuire. Inlocuim o "petarda" cu alta petarda. Pardon, cu o petarda mai slaba - potrivit statisticilor celor 2 din meciurile jucate in Europa - si BCL nu e Eurocup!!!.
    Pentru un parcurs bun ai nevoie de jucatori - noi jucam in europa pe foaie cu 3 juniori care nu joaca nici un minut - deci avem ... "3 locuri libere". Sa nu uitam ca si Asesof sau Steaua cand au jucat in Eurocup aveau 8-9 straini in lot - si ai nevoie pentru a face fata la 2 meciuri pe saptamana timp de cateva luni.

    Da, la numaratoare sunt multi jucatori care pot acoperi pozitia 1-2 (si de aceea ar parea logica o inlocuire), si prea putini pt 3-4, ca ne lipseste mult sutul de 3. Dar sa speram ca putem sa ii tinem (si financiar si ... logistic - ca toti vor minute sa joace)

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Spre culmile performantei
    Incurcate sunt caile lui U BT in a face mare performanta, deci, nu incercati sa le intelegeti! Dar, ca omu, incerc si eu sa inteleg ceva, asa ca mie mi se pare ca, mai degraba, lui Gordic i se pregateste ceva! Are un aport destul de subtirel, exceptie facand meciul cu Badalona. In ce-l priveste pe Sanders, el pare sa fi devenit simpatic multor fani ai echipei, aduce tot mai mult cu un fel de mascota a lui U, nici nu cred ca i se cere altceva! Iar ca nedumerirea sa fie si mai mare, noul venit mi se pare ca nu este, nici pe departe, jucatorul care sa aduca acea plus valoare de care U are, clar, nevoie. Dar, ce stim noi?!

    cu 1 an în urmă (28.12.2022)
    • L.P.M.11:

      Silvois: "cai incurcate"?
      Poate te ajuta sa descurci "caile incurcate" daca abordezi 'miscarile de personal' prin sistemul de referinta al 'sifonarii fondurilor'! Numa' zic!

      cu 1 an în urmă (30.12.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Ciudat
    Rapid transfera jucator tanar umblat prin NBA, "U" un jucator pe o pozitie in care in acest moment e cam "inghesuiala". Nici statistica nu stiu daca e spectaculoasa. Cum de la o vreme am renuntat sa ma mai uit la filmuletul de prezentare, astept cu interes sa vad cum joaca.

    Daca vine sa inlocuiasca pe cineva si eu as spune ca acela va fi Sanders nu de alta dar la venirea lui Gordic declaratia d-nului Silvasan a fost foarte calduroasa/entuziasta

    Daca nu va inlocui pe nimeni nu pot decat sa speculez privind valoarea contractului americanului plecat, care a permis sa se aduca, la un moment dat 2 jucatori cam pe aceeasi bani

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Shepherd
    Hai să nu-l catalogăm pe Shepherd fără să-l vedem jucând pe teren, nu în videoclipuri. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să plece niciun jucător, din contră, ar mai trebui un shooter pe pozițiile 3-4. În primul rând problema la noi este totalul vârstei titularilor! Oare de ce cel mai „proaspăt” jucător este Guzman? De aceea orice om în plus la rotație este binevenit. În al doilea rând o problemă este aportul adus de jucătorii români. Aici am un comentariu. Cum pot să progreseza dacă la nu sunt introduși în teren nici la un ecart de 20 de puncte? Oare Diaby trebuia întors pe bancă când mai erau 30 de secunde? Nu se încadra în schema de joc pregătită de Silvă? Îl rog pe Silvășan să-și aducă aminte de timpurile când , junior fiind, era totuși introdus pe teren și ce simțea la momentul respectiv. Îl rog pe Silvă să dea minute și copiilor pentru că numai așa pot progresa. Sunt partide în care poate să facă asta pentru că nu contează la ce diferență de scor câștigi. Așa, introduși numai pentru câteva secunde, se precipită din dorința de a arăta cât mai mult.
    Referitor la „comparația” între Gordic și Sanders. Gordic este un 1 clar, care trage acum să-și revină în formă după un an de inactivitate. Omul știe baschet cu carul. Are încă probleme cu aruncările, mai ales în repriza a 2-a, din punctul meu de vedere, pe fond de oboseală. Același lucru se întâmplă cu Petrică. Primul rol al unui 1 este să conducă jocul și când are posibilitatea să și marcheze. În ceea ce îl privește pe Sanders, el este unul dintre cei mai buni apărători ai noștri, care a început să-și dea drumul și pe faza de atac. Nu este un 1, deși uneori este folosit și pe această poziție. Așa că putem face comparația numai în utilitatea ficăruia în angrenajul echipei. Cred că venirea lu Shepherd este benefică, în primul rând pentru meciurile europene unde îl degrevează pe Petrică de căratul mingii, iar Silvă poate gestiona mai bine poziția 1 și componența echipei în meciurile din campionat. În al doilea rând în ritmul acesta de disputare a meciurilor este clar că pot să apară accidentări sau ieșirile din formă și atunci ai posibilitatea să gestionezi altfel lotul de jucători. Și, în al treilea rând, pentru că speranța moare ultima, încă sper aducerea unui shooter pe pozițiile 3-4.

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • bela57 :

    ?
    Din comentarii rezulta ca ne asteptam la altceva, acest transfer fiind cu semn de intrebare . Ref la statistici, are in jur de 20 minute jucate/meci si numai 20% la aruncarile de 3 pct, deci ... Si bine scrie pipzn, Rapid dupa ce ne-a dat o batuta chiar acasa la noi, transfera un jucator trecut prin NBA, iar noi aducem Sanders II . PS . Kuti o ia serios la vale, Rosnavschi joaca putin si timorat, iar Petrica e folosit peste 30 minute in conditiile in care aveam un avantaj de vreo 30 puncte !

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    UBT
    S-a mișcat foarte bine aducând un jucător rapid și foarte versatil creator și shooter deopotriva! Mi-a plăcut de pe vremea când evolua spectaculos în BCL cu echipa Nizhny acolo probabil a atins apogeul carierei deși nu s-a xomportat tocmai rai nici la Tofas sezonul trecut . Are 3 sezoane consecutive de BCL . Cat privește SANDERS acesta nu cred ca va putea sa-si atingă potențialul maxim la Cluj ori antrenorul nu-l intelege și nu ii oferă rolul potrivit ori jucătorul efectiv nu întra în chimia echipei.

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ….
    Eu inteleg transferul asta daca:
    - renuntam la Sanders. Shepherd pare un PG caruia ii plac punctele nu neaparat sa joace pentru echipa, iar Gordic mie mi se pare un pg echilibrat din acest punct de vedere. Conbinatia asta de PG sper sa dea roade.
    - Avem suficienti bani sa aducem inca un om bun sub panou.

    Personal nu inteleg de ce lumea e dezamagita de transferul unui astfel de jucator (sau asteptsrile erau pt alta pozitie?). Cred ca trebuie sa ne calibram pretentiile avand in vedere ca nu avem un sac fara fund plin de bani, iar Shepherd pare un pg decent care are meciuri la nivel bun in ultimele 2-3 sezoane. Nu sustin ca e un mega super jucator, dar cred (sau oare doar sper?) ca o sa ne ajute mult pe tranzitie si sper sa fie genul de slasher care ne lipseste in lotul pe care il avem. La 3pct e decent deci e clar un plus daca e adus ca inlocuitor pt Sanders.
    Comparatia cu Rapid e buna, dar probabil nu acum in plin sezon. De ce nu am reusit si noi sa atragem jucatori tineri care au jucat prin NBA (nu ca asta ar fi vreun etalon, dar asa e noul context) in vara cand stiam ce buget avem si ce echipa vrem sa construim? La intrebarea asta probabil doar cei care au gandit echipa ne pot raspunde. Acum, in plin sezon cred ca e greu sa justifici aducerea unui jucator cu salar de 20+ K $ cand ai oameni carora le dai bani, pe care vrei sa ii pastrezi, dar nu performeaza (Sanders, kuti) la nivelul asta si probabil pt orice transfer e nevoie de extra bani fata de planul initial. De cealalta parte, pentru Rapid, e ok sa spargi buget cu un astfel de jucator dupa ce probabil au plecat cei mai bine jucatori platiti din lotul tau si ai adus unul (kariniauskas) platit sub nivelul celui pe care il inlocuieste (De vazut comentariul bun a lui @Gyke de la o alta postare) si inca a ramas mult buget dupa jucatorii plecati.

    cu 1 an în urmă (28.12.2022) Raspunde
  • 'mpepo :

    E bine
    Cred ca ideea aducerii unui jucator pe pozitia 1 este buna. In felul acesta Richard poate juca pe pozitia care ii convine. Ce fel de baschetbalist este Shepherd, daca va fi un plus pentru echipa, vom vedea. Cred de asemenea ca ar mai fi nevoie, mai ales pentru meciurile din Eurocup, de un jucator pe pozitia 2 sau 3, foarte bun shooter de la distanta. E problema departamentului de scouting sa-l gasesca. Daca au mai ramas bani pentru transfer. In aceasta ordine de idei, senzatia mea este ca sezonul acesta am fost mai putin inspirati decat sezonul trecut. Dar mai este timp sa mi se dovedeasca ca gresesc.

    cu 1 an în urmă (29.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!