Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LeBron James, deranjat de faptul că Harrison Barnes a fost transferat chiar în timpul meciului

Eduard Popa

Eduard Popa
07.02.2019

lebron james reactie instagram

NBA-ul a devenit un business tot mai dur, în care jucătorii și agenții de o parte și echipele de cealaltă parte încearcă să țină cât mai mult de avantajele pe care le au în negocieri. Transferul lui Anthony Davis la Lakers a creat un întreg val de discuții cu privire la faptul că superstarul lui Pelicans forțează mâna echipei din Louisiana să ajungă în „Orașul Îngerilor”.

Dacă potențialul trade al lui Davis la Lakers a acaparat presa din SUA, alte transferuri s-au făcut departe de ochii lumii. Unul dintre acestea a avut loc chiar în timpul unui meci!

Astfel, fostul campion NBA Harrison Barnes a fost transferat de Dallas Mavericks la Sacramento Kings chiar în timpul partidei contra celor de la Charlotte Hornets. Astfel, Barnes a aflat de faptul că a fost transferat la o nouă echipă în sfertul trei al partidei și a fost ținut pe bancă tot restul meciului. În locul său cei de la Kings, care reprezintă surpriza Conferinței de Vest cu un record de 28-26, i-au trimis în Texas pe tânărul Justin Jackson și pe veteranul Zack Randolph, care nu a apucat să debuteze încă în acest sezon.

Cel care s-a arătat deranjat de felul în care a fost tratat de franciza Dallas a fost vedeta lui Lakers, LeBron James. „Regele” a reproșat dublul standard în care sunt tratați jucătorii atunci când își apară interesul, față de modul în care oamenii din jurul fenomenului reacționează atunci când echipele sunt cele care fac acest lucru:

„Lăsați-mă să ghicesc: înțeleg că totul e în regulă pentru că au făcut ceea ce trebuie pentru franciză, nu-i așa? L-au transferat pe acest om chiar în momentul în care juca și nu avea absolut nicio idee de ce se întâmplă. Nu mă iau de cei care au făcut acest trade pentru că e vorba de un business, dar aș vrea ca această narativă să se păstreze și când este vorba de jucători. Când un baschetbalist vrea să își schimbe echipa, e egoist, nerecunoscător, dar când o echipă îl transferă, îl lasă liber de contract, renunță la el, e totul pentru binele lui și al echipei! Sunt ok când se întâmplă ambele lucruri, dar haideți să păstrăm măsura” , a tunat LeBron James pe instagram.

Mai mulți jucători din NBA au fost de acord cu ceea ce a scris LeBron pe rețeaua de socializare. Printre ei s-au numărat Dwyane Wade, Isaiah Thomas, Chris Paul, JR Smith sau Tristan Thompson. De asemenea, LeBron a primit mesaje și de la rapperii Snoop Dogg și Two Chainz. Nu în ultimul rând, fostul campion NBA, legendarul shooter Ray Allen a avut o reacție foarte dură față de situația în care a fost pus Barnes: „E ceva fucked up!  Puteau măcar să aștepte până când meciul era gata. Este o lipsă de respect pentru toți jucătorii”, a scris Allen la comentariile postării.

Postarea lui LeBron James vine în contextul în care impresarul său, Rich Paul, este cel care îl reprezintă și pe Anthony Davis, iar James și Paul au fost acuzați de „tampering” („corupere/implicare ilegală în competiție”).

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!