Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo Meindl a venit la U-BT în locul lui Drew Crawford

Leo Meindl a venit la U-BT în locul lui Drew Crawford

A fost un weekend aglomerat pentru U-BT Cluj-Napoca, formație ce se pregătește de startul noului sezon. Aceasta a adus, în ultimele zile, un antrenor, un jucător și a ajuns la o înțelegere pentru prelungirea contractului cu încă un baschetbalist.

Mai întâi, alb-negrii l-au anunțat pe Dragan Torbica drept noul antrenor al echipei U14 a clubului, apoi site-ul nostru l-a dat pe Drew Crawford ca sosit în orașul de sub Feleac, urmând ca, la miez de noapte, U-BT să anunțe păstrarea lui Karel Guzman pentru încă un sezon. 12 ore mai târziu, site-ul nostru a publicat transferul lui Leonardo Meindl la ardeleni, articolul nostru fiind urmat la scurt timp de anunțul oficial al campioanei României.

Având în vedere că, atât Crawford, cât și Meindl evoluează pe poziția 3, în spațiul online au început să apară întrebări legate de transferul lui Crawford, care nu a fost confirmat de către U-BT. Conform informațiilor noastre, acesta nu va mai juca sub comanda lui Mihai Silvășan în stagiunea 2022-2023.

Cele două părți au avut discuții avansate și au fost foarte aproape de o înțelegere însă, în cele din urmă, clujenii s-au orientat către Meindl. Atât Crawford, cât și Meindl au petrecut ultimul sezon în Spania, jucând în puternica ligă ACB. Drew a evoluat pentru Andorra atât în campionat, cât și în EuroCup, având medii de 8.2 puncte și 3.0 recuperări. În schimb, Leo a fost titularul lui Fuenlabrada și a strâns următoarele cifre: 13.1 puncte, 5.6 recuperări și 2.1 pase decisive.

Așadar, în acest moment, lotul lui U-Banca Transilvania arată în felul următor: Jordan Taylor, Victor Sanders, Karel Guzman, Leonardo Meindl, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic, Patrick Richard, Nandor Kuti, Eduard Roschnasfsky și Emanuel Cățe.

*foto: championsleague.basketball, ACB

19 comentarii la aceasta stire:
  • bela57 :

    numar straini
    Daca ramane asa lotul cu numai 6+1 straini, nu vad cum sa avem un parcurs decent in Europa, iar in campionat o dominatie marca Asesoft este exclusa ( Voluntariul are un lot puternic cu 7 straini , Oradea s-a intarit semnificativ, Dinamo si alte cateva echipe la fel ) . Practic avem doar 3 straini noi in lot, in conditiile plecarii celor mai buni americani din sezonul precedent, Brown si Stewart . Au ramas Stipanovic, un pivot uzat, Guzman, foarte spectaculos dar cu evolutii oscilante si Bircevic, sa zicem ok . Kuti nu mai e ce-a fost ( si nici nu va mai fi , din pacate ), Cate, un castig cert, Roschnavsky, inca necopt .
    Pentru mine ramane marea dilema, de ce vrei o competitie asa de puternica si solicitanta, daca nu asiguri un lot pe masura ?!

    cu 1 an în urmă (08.08.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Corect
    Nu inteleg care a fost strategia de achzitii insa in clipa de fata nu mi se pare ca lotul de acum este peste cel din sezonul trecut. De ex: La pozitia de pg il ai pe Taylor si atat...sezonul trecut aveai Brown si Watson. Rotatia de acum este foarte scurta cu lotul actual. Jucatori noi nu mai trag sperante sa se aduca. Nu stiu de ce s-au amant atat transferurile....si bonus ai un jucator ca Sanders dat afara de club pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice si condus 40 km pe sens opus pe autostrada..un pericol public dar pentru U este un super transfer.

    cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • Suporterrrr:

      Se vede cat baschet urmariti
      Watson juca cumva in BCL si nu stiu eu? Si Sanders e tot PG, nu doar Taylor (care e mai bun decat Brown si Watson la un loc).

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CmfectftdnU :

    Doamne ....Doamne!
    Așa vorbiți, oameni buni de parcă sunteți cel puțin antrenori in NBA....cum poți spune despre Stipe că e un pivot uzat? Cum poți să te uiți doar la statistici și faci cu totul abstracție de ce înseamnă o piesa într-un puzzle. Să-mi fie iertat, dar cred că, dorind să mă exprim elegant.... aveți o gândire superficială,
    Kuti, ultimele meciuri din campionat a fost extraordinar, printre cele mai bune meciuri ale lui. La națională, la fel. Brown și Stewart au plecat. Așa și? I-ați văzut pe Taylor și Pe Victor altundeva decât in brief-urile YouTube? Se unde știți că nu sunt mai buni in cadrul acestei echipe decât au fost predecesorii lor? De ce va lamentați aiurea când habar nu aveți despre ce înseamnă o ECHIPA de baschet? Serios, haideți mai bine sa le uram bun venit și să le dăm maximul de încredere de care au nevoie! Eu am deplină încredere în Silva. Dl Cristescu spunea că agențiile de scouting cu care colaborează sunt plătite regește, dar ultimul cuvânt îl are Silva. Până acum a știut ce a făcut! Și rezultatele le-am văzut. Cred că o atmosfera pozitivă e mult mai binevenita decât o hate-areala gratuita! Așa că...din tot sufletul: HAIDE U!

    cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Serios?
      Dupa creierul tau de amiba doar daca esti antrenor de NBA iti poti da cu parerea. Is curios ce echipa din NBA ai antrenat tu, nu de alta dar vad ca iti dai si tu cu parerea. Am mai spus-o si o repet, parerile sunt subiective, ca nu sunt in ton cu preferintele tale asta nu inseamna ca ele sunt gresite. Este ok sa nu avem aceasi parere insa daca tot e sa ne contrazicem hai sa o facem cu niste argumente. Dar dupa ce ti-ai stors creierii ce a iesit a fost " Așa vorbiți, oameni buni de parcă sunteți cel puțin antrenori in NBA". GENIAL. Nu vad cum ai extrapolat tu teoria asta, dar ce stiu eu ca nu sunt antrenor de NBA.

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • bela57:

      Mai cmf....
      tu crezi ca acest forum este pentru antrenori ?! Respecta mai opiniile iar daca ai alta parere scrie aici cu argumente si totul va fi ok . Sa zici ca habar nu avem despre o echipa de baschet arata micimea gandirii tale, apropo, cati anisori ai ? Si cum ti-ai ales numele de utilizator, este chiar interesant ... PS . Dupa mine Kuti a jucat prost si la nationala, iar la noi raportul de meciuri bune versus rele este cu indulgenta undeva spre 1/10 . Iar Stipa da, s-a uzat, vezi iesirile nervoase meci de meci, rateurile tot mai numeroase , la libere chiar inacceptabil de multe la asemenea nivel . Guzman, cum am scris, spectaculos, dar mai ales in atac evolutii pozitive destul de rare . Zici tu ca cei noi veniti sunt mai buni, poate da, poate nu, eu nu cred ca sunt peste Brown-Stewart, da Doamne sa ma insel si prin rezultate si evolutii sa se demonstreze ca avem un lot superior !

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    David Istrate
    In articolul referitor la Drew Crawford, l-ati dat ca si venit, l-ati bagat deja in lot. Acum "Leo Meindl a venit la U-BT în locul lui Drew Crawford". Atentie ce publicati! Nu tot ce zboara se mananca. Doar sa fiti primii la stiri, nu inseamna sa fiti cei mai buni.

    cu 1 an în urmă (08.08.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Aveți puțimtică răbdare!
    Vorba lui nea Zaharia Trahanache. Hai să așteptăm 15.08. și apoi să ne dăm cu părerea. Haide „U”, și de mere și de nu!

    cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      erată
      puțintică

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Da
    Atât vă mai alintați că o fi că o păți... Aveți una din cele mai bune echipe de până acum, bucurați-vă și trăiți momentul, la anul s-ar putea să fiți în locul nostru ... Doamne ajuta (pt fiecare) și de mere și de nu .

    cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Altul...
      De acord, pentru ca aici se scrie numai "bine ai venit" si "felicitari", ca pe facebook. Si eventual doamne da sa nu fim in locul sibiului la anul!

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      Pana si eu speram sa vad transferuri mai spectaculoase la cluj, deci ma gandesc ca fanii clujeni au si ei dreptul la dezamagirea asta de moment. Nu ca nu ar avea echipa buna, ci doar ca se astepta sa fie o diferenta mai mare vizibila de valoare intre loturi.

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      ..
      Eu cred că sunt niște transferuri foarte bune și peste ce au avut anul trecut, doar partidele ne vor spune acest lucru (nu vreau să fac o analiză , e doar o părere neavizată)

      cu 1 an în urmă (08.08.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Justin Carter la Oradea
    Dupa cum putem vedea pe pagina de Facebook a Oradiei. Super jucător, super echipe in Cv, super statistici, toate sunt super, doar ca... are 35 ani. In orice caz un jucător util, va fi probabil si pentru el o imensa provocare personala sa arate ca inca mai poate.

    Ce ma bucura foarte mult este ca am recuperat ce stiam noi sa facem cel mai bine - sa optimizam bugetul la maxim, sa scoatem ce e mai bun din banii pe care ii avem. Campania de formare a lotului este foarte buna din punctul meu de vedere, cu un mic minus la pozitia 5, unde Baciu va trebui sa arate un pic mai bine (in minute mai multe), dar asa cum spuneam, am facut ce stim mai bine - scoatem maxim din banii pe care ii avem (lucru neconcretizat in ultimii 2-3 ani).

    cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Baciu
      Baciu poate mai mult decit a aratat anul trecut. dar ca sa intri in forma ai nevoie sa joci ori anu trecut nu se poate spune ca a avut minute. cind joci 3 minue in 8 jocuri nu poti arata nimic

      cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Dezamagirea (daca ii putem spune asa) cred ca vine in mare parte datorita asteptarilor ridicate odata cu participarea EuroCup + faptul ca diferenta intre echipele principale din campionat (Oradea, Voluntari, Rapid, Dinamo?) e mult mai mica datorita transferurilor bune pe care le-au reusit.
    Nu stiu daca e mai bun sau mai rau pt ca nu i-am vazut pe jucatorii noi, dar daca mai aducem un 4 parerea mea e ca avem cel mai echilibrat lot din ultimii ani. Competitia pe pozitii mi se pare mai mare si asta ar trebui sa fie un mare plus. Avem jucatori mai versatili - Meindl, Sanders si sper eu acel nou 4.
    Anul trecut pe vremea asta erau aceleasi discutii cu privire la lot: Brown un pg cu experienta, dar nu era waw-ul pe care il speram, iar Stewart un jucator tanar cu potential mare dar in dreptul caruia era un semn de intrebare cu privire la plusul pe care o sa-l aduca echipei.
    Din punctul meu de vedere la PG anul asta stam mai bine.. cel putin pe foaie. Jordan mi se pare un super jucator, iar Sanders (daca se tine de treaba) e suficient de versatil sa-l suplineasca pe Jordan atunci cand nu e in teren (un lucru enorm de important pt ca il scuteste pe Richard de caratul mingii) si sa-i ofere momente de respiro lui Richard pe pozitia 2.
    Anul trecut ne plangeam ca nu avem romani in lot. Anul asta sincer eu cred ca stam bine pt LNBM, dar poate un pic descoperiti pt Cupa Romaniei care poate o sa fie doar la nivel verbal un obiectiv pentru acest sezon.

    cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Corect comentariul
      Teoretic ne mai trebuie un 4. Dacă nu l-am luat pe Tarolis, concluzia ar fi că vine altul mai bun. Este posibil să se vrea folosirea lui Meindl și pe 4 și aducerea unui shooter. Sunt de părere că este necesar încă cel puțin un jucător cu potențial pentru a lupta pe cele două (trei) fronturi.

      cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    dezamagire
    dezamagirea exprimata are doua izvoare: nepricepere (incapacitatea de a analiza corect informatiile disponibile) si visarea cu ochii deschisi (setarea unor asteptari absolut nerealiste).
    prin adaugarea unui power forward, lotul clujului va fi pe hartie clar superior celui de anul trecut, valoric si ca rotatie, iar aducerea lui de pe hartie in teren depinde doar de staff si jucatori.

    cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    • Ricardo:

      Gyke
      Într-adevăr lotul Clujului chiar și fara acel PF este unul de buna calitate, peste unele dintre adversarele DIN EUROCUP!
      DEZAMĂGIREA suporterilor nu vine numai din speranțele pe care și le puneau în alcătuirea echipei ca acolo n-ai de ce sa te plângi Taylor Sanders și Meindl sunt jucători de top fără doar și poate, dar ei nu se așteptau sa se întărească consistent încă 5..6 formații din LNBM!

      cu 1 an în urmă (09.08.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!