Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj își păstrează titlul de campioană, în dauna celor de la CSO Voluntari

U-BT Cluj își păstrează titlul de campioană, în dauna celor de la CSO Voluntari

CSO Voluntari întâlnește U-BT Cluj în sala Gabriela Szabo din Voluntari. Partida 4 din finala LNBM este transmisă pe Digi Sport 2, Prima Sport 3 și FRB Tv.

____________________________________________________________

Scor final 74-85 și U-BT Cluj este din nou campioana României!

Patrick Richard a terminat meciul 4 cu 19 puncte. Elijah Stewart a avut 16, Dustin Hogue 15, Andrija Stipanovic 12 și Stefan Bircevic 11. De partea cealaltă Eric Thompson a adunat 14 puncte cu 13 recuperări, Vlad Moldoveanu 14 puncte cu 6 recuperări și Malcolm Lee 11 puncte.

Scor 72-82. Hogue îl ridică de pe jos pe Vasiliauskas, cu tot cu minge. Lituanianul nu apreciază mărinimia pivotului lui U-BT și vrea o bucată din el. Hogue se dă la o parte. Ambii își iau tehnic. Mai sunt de jucat 50 de secunde din finală.

Time-out CSO Voluntari, cu 01:21 rămase de jucat. Patrick Richard înscrie o triplă spectaculoasă peste apărare și scorul este 70-80. U-BT Cluj este la un pas de câștigarea unui nou titlu!

Time-out U-BT Cluj, cu 02:56 rămas de jucat. Giordan Watson a intrat pentru prima oară în acest meci la începutul sfertului 4. Are +9 la „+/-”. Scorul este 68-74.

CSO Voluntari - U-BT Cluj, scor 67-73. Opt puncte consecutive înscrise de U-BT. Elijah Stewart reușește și un capac spectaculos. Seria este întreruptă de un and-one reușit de Eric Thompson.

05:45 rămas de jucat din meci. Brown are foarte multă răbdare pe pătrundere, îi scoate lui Stipanovic pe coborâre care pune oferita pe panou și U-BT revine la conducere, iar Ocokoljic cere time-out, scor 65-67.

De data aceasta arbitrii văd o interferență (salut, prietenii mei din Oradea) a lui Thompson, și scorul redevine 65-65.

Sasha Ocokoljic răspunde trimițându-l înapoi pe parchet pe Eric Thompson, care răspunde cu un capac. Hogue se aruncă „a la Rodman” peste Vlad Moldoveanu, care supraviețuiește impactului. 65-63 pentru Voluntari.

Începutul sfertului 4. U-BT Cluj intră cu o linie „mare” pe parchet, cu Hogue, Stipanovic și Guzman. Acest lucru se vede imediat, cu un coș al lui Dustin, apoi două recuperări ofensive făcute de Guzman. Tripla lui „Petrică” îi aduce iar pe clujeni în avantaj. Egalează însă Malcolm Lee, 63-63.

După 3 sferturi CSO Voluntari - U BT Cluj 61-58. Hogue reduce diferența la un punct, dar Malcolm Lee stabilește scorul după 30 de minute.

CSO Voluntari - U BT Cluj 59-54. Actorii principali ai acestei serii își fac din nou numărul. Woods este sancționat pentru un fault, deși mai degrabă pare că Stipanovic ar fi făcut un blocaj ilegal. Sasha Ocokoljic explodează de pe bancă și își ia și el un tehnic. Oare câți bani s-au strâns din tehnice după finala asta? Poate de banii ăștia cumpărăm o nocturnă nouă pentru turneul de baby de la Costinești. În fine. După liberele cu pricina, Petrică mai înscrie o triplă și reduce diferența la cinci puncte.

CSO Voluntari - U BT Cluj 57-48. Ouszy Barro înscrie un and-one spectaculos. La fel de spectaculoasă a fost și căzătura lui Vasiliauskas, care pare să fi acentuat un contact. Înscrie ambele libere, întrucât U-BT era în penalizare, iar ilfovenii au avantaj de 9 puncte.

CSO Voluntari - U-BT Cluj 52-48. Woods mușcă fenta lui Hogue, „ia liftul” și cade peste pivotul clujenilor, având un contact dur cu parchetul din Sala numită după o personalitate a sportului din România încă tânără. Nu se acordă libere (ar fi trebuit să se acorde pași la Hogue), însă Patrick Richard înscrie după repunere.

Duel titanic sub panou între Eric Thompson și Elijah Stewart. Primul cu recuperările ofensive, al doilea cu capacele. Elijah a faultat în cele din urmă și pare să fi călcat pe piciorul unui coleg, dar evită o accidentare. Thompson transformă din nou ambele libere (trebuie să pun și la joker?!) și Voluntari conduce 46-44.

U-BT Cluj preia conducerea, scor 44-43, după un coș marcat de Andrija Stipanovic. Anterior, Malcolm Lee fusese sancționat cu un fault în atac.

Patrick Richard egalează la 42, după o triplă de efect. Anterior, „Petrică” fusese căpăcit de Gotcher, dar arbitrii au văzut un fault. Reluările au confirmat acest lucru.

Începe repriza secundă. CSO Voluntari începe repriza secundă în formula Vasiliauskas, Gotcher, Lee, Moldoveanu, Thompson, în timp ce Silva îi are în primul cinci pe Brown, Richard, Kuti, Bircevic, Stipanovic.

Finalul primei reprize. CSO Voluntari - U BT Cluj 40-37. Elijah Stewart marchează cinci puncte consecutive și ține U-BT aproape de gazde. La pauză Vlad Moldoveanu are 9 puncte și 4 recuperări cu 3/3 din acțiune și 3/3 de la libere, Elijah Stewart are 14 puncte cu 5/5 din acțiune și 3/3 de la 3 puncte.

4 minute rămase de jucat din prima repriză. CSO Voluntari -  U BT Cluj 33-30. La 33-24 Mihai Silvășan a cerut time-out. A urmat încă o triplă marca Elijah Stewart, iar Stefan Bircevic a înscris și el o triplă după mai recuperările ofensive ale colegilor săi.

Eric Thompson a înscris ambele libere. Mai devreme în meci și Dustin Hogue a avut 2/2. O zi bună de pus la loto.

Un minut și jumătate plin de evenimente. CSO Voluntari - U BT Cluj 29-24. Mai întâi Stewart înscrie o triplă în ciuda defensivei lui Lee. Apoi, în compensație pentru faza de adineauri, Barro este împins înafara terenului, dar nu primește fault. La celălalt coș Colceag obține un and-one, dar Brown își ia un tehnic și Torok înscrie și el o liberă. Vasiliauskas înscrie apoi un stop șut, Badiu primește un fault ușor și se răstește și el la arbitri și primește la rândul său un fault tehnic.

Min 06:52 din sfertul 2. CSO Voluntari - U BT Cluj 26-17. Stefan Bircevic a fost aproape de un poster de zile mari. Internaționalul sârb a ratat dunk-ul și a avut un contact destul de dur cu solul, dar și cu Ouszy Barro, nesancționat de arbitri. Rolli Torok a marcat o triplă la celălalt panou iar Mihai Silvășan a cerut time-out. Bircevic a fost vizibil supărat de nepăsarea arbitrilor și a fost nevoie de intervenția colegilor să îl calmeze.

Începutul sfertului secund. CSO Voluntari - U BT Cluj 21-17. Woods deschide sfertul cu o triplă, dar primește repede răspunsul de la Bircevic. Hogue reduce diferența la patru puncte și Sasha Ocokoljic cere time-out.

Îl rugăm pe domnul Grigoraș să se mute un pic din cadru, că nu ne ies pozele bine! Nu de alta, dar sala „Gabi Szabo” e full și reporterul baschet.ro nu prea are unde să se deplaseze... :))))

Finalul primului sfert: CSO Voluntari - U BT Cluj 18-12. U-BT Cluj a ajuns la linia de fault mai mult decât gazdele, dar altfel jocul ofensiv al ardelenilor pare să se fi gripat. 12 din 18 puncte ale ilfovenilor au fost marcate de români, cu Marcu Badiu lider (5 puncte, 2/5 din acțiune).

01:00 de jucat din primul sfert: CSO Voluntari - U-BT Cluj 18-10. Todderick Gotcher îl lovește peste față pe Elijah Stewart. Arbitrii consideră gestul ca fiind neintenționat. Vedeta Clujului împarte liberele.

03:00 de jucat din primul sfert: CSO Voluntari - U-BT Cluj 12-6. Andrija Stipanovic comite un fault ofensiv cu un blocaj în mișcare. Imediat după Marcu Badiu „taie” prin spatele blocajului și primește o pasă de la Eric Thompson.

06:00 de jucat din primul sfert: CSO Voluntari conduce cu 7-3. Diferența a fost realizată de două post-up-uri ale lui Vlad Moldoveanu și o triplă al lui Gotcher.

La fel ca la meciul 3, în sală sunt prezenți și câteva zeci de spectatori ai lui U-BT. Aceștia concurează cu suporterii ilfovenilor, formați în principal din juniorii clubului.

Ora 19:25: Liniile de start trimise în teren de Sasha Ocokoljic și Mihai Silvășan:

CSO Voluntari: Sharunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu, Eric Thompson

U-BT Cluj: Brandon Brown, Patrick Richard, Nandor Kuti, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic

___________________________________________________________

Știre inițială

Partida începe de la scorul de 2-1 pentru U-BT Cluj în seria de cel mai bun din 5 meciuri. Ilfovenii veneau cu un avantaj moral la meciul 3, jucat marți (31 mai) în Sala Gabriela Szabo de la periferia Capitalei. Asta după ce câștigaseră avantajul terenului propriu după o victorie muncită la BTArena, scor 69-74. Însă clujenii au făcut „rebreak” în meciul 3, în care s-au impus cu 92-84.

Mihai Silvășan a avut un aș în mânecă în această partidă, prin prezența lui Nandor Kuti în primul 5. Internaționalul român pare să fie în sfârșit sănătos, după mai multe accidentări care i-au măcinat din formă și potențial. Pe lângă o defensivă foarte bună la Sarunas Vasiliauskas, Kuti a și pus 12 puncte pe tabelă, 6 la începutul partidei și alte 6 în sfertul decisiv, cu două triple. De asemenea, Karel Guzman a revenit pe parchet după o accidentare suferită la mână și a oferit un „boost” în defensiva clujeană.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

De partea cealaltă Voluntari a trebuit să își revină din pumni, după un start de 3-14 și un dezavantaj chiar de 17 puncte. Ilfovenii au încercat de mai multe ori să revină în joc, însă U-BT a avut mereu un răspuns și elevii lui Mihai Silvășan au reușit să își țină adversarii la distanță.

Rămâne de văzut ce echipe vom avea în acest meci patru. Dacă avem parte de un Voluntari agresiv în apărare și un U-BT predispus la faulturi, uneori inutile. Sau la un Voluntari care să fie slab în defensivă (50 de puncte permise în căciulă în meciul 3) și un U-BT inspirat pe partitura ofensivă (42%, 11/26 de la 3 puncte).

PS: Cronica partidei va fi prezentată în format live text, în cadrul acestui material.

*foto: sportpictures.eu

33 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pina acum
    am nimerit brigada de fluierași. De acum încolo totul depinde de cît se pot abține U-isti și cite tehnice vor acorda maieștri fluierași.
    La Cluj vremea este caniculară, deci numai buna pentru o baie în Someș. Indicat ar fi mîine...
    HAIDE U !

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      După cum
      arată primul sfert, baia se amînă pe duminică. De revăzut faza cu fault+ liberă la Vida. Cam asta va fi maniera de arbitraj. Iar analizele video vor fi cam 90% pentru Voluntari.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bine-nțeles
      Hogue și Stipe vor executa cam toate liberele acordate pentru U. Și cu asta am terminat cu previziunile.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sper că
      ați prins golănia cu analizele video. Dau inițial decizie contra U apoi justifică decizia prin faptul că reluările ( din vîrful sălii only ) nu sunt concludente. Marți a fost acel auto pe final, astăzi fault la Stewart cu palmă peste față de la vlăduț-puiul-mami. Încerc să nu mai cobesc... că folcloriștii țin neapărat să am dreptate.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Astazi 110%
    Astazi trebuie sa dam 110%, avem de bătut o echipa in 8 oameni. Eu zic ca daca jucătorii si banca tehnica reușește sa isi păstreze calmul, avem o sansa. Daca nu, si duminica seara Someșul tot acolo e.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    intreb pentru un prieten
    comentatorul digi e fan voluntari si preten cu VM? :)

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu nasul de cununie
      Treci pe Prima.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • Benjamin:

      ...
      asta explica multe.
      Nu am abonament. se poate altfel?

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      In cazul ăsta
      ai două variante:
      - să cauți Prima sport pe internet sau
      -închide sonorul și pune o muzică liniștită ( chill out ) în boxe :)

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    No, ce aveti?
    Nu va mai plac podcasturile?

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Joc echilibrat
    Nu-i atât de dezechilibrat arbitrajul.
    După părerea mea U poate câștiga in partea a doua.
    Sa fie … baschet!

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Superbet
    Din pacate asta e meci de pariuri... U nu accelereaza...Se vede ca deabia se fac depasiri in apararea celor de la Voluntari. Totusi nu au apararea lui MHO Riesen. Joaca tot pe langa. Le place se joace riscant:)

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Gen Two :

    Mda
    Sfertul 3 făcut praf de arbitrii...

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    In sfîrșit
    prima decizie care favorizează U. Altfel greșită... Fault clar la Hogue dar se da repunere din lateral și dam 2 puncte. Ghiciți cine are 4 faulturi ? Of course Stewart. Nu m-ai nervi să mă uit, fără plăcere aștept meciul de duminică. Astăzi este aproape imposibil de cîștigat. In sfîrsit Watson...

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Arbitraj
    Pana acum arbitrajul nu a ajutat Voluntariul. Sunt multe faze la limita pt ca ambele echipe ratează mult și se joaca fizic . Sunt cel puțin 2 faze în care e clar avantaj pt Cluj : acel fault al lui Hogue menționat mai sus și faza cu aruncare de 3pcte, fault cu 2 libere și tehnic la banca. Deci o faza de 6 pcte (prima văzută de mine în Ronania) în condițiile în care în mod normal er de 0 pcte pt ca Stipanovic a fault, nu invers.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • zoki :

    .....
    Sunteti incredibili!!! Ati fost avantajati in ultimii ani de atatea ori, incat orice arbitraj normal vi se pare impotriva voastra!!! Daca si la meciul de azi, subiectul principal e arbitrajul, nu aveti nici o treaba cu baschetul!!!

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca gentwo:

      Arbitraj
      Ahh nu, astăzi am bătut pe bune :) Astăzi s-a văzut valoare jucătorilor. Când conducătorul tău de joc îți dă sub 10 pct pe meci toată seria, nu poți emite pretenții.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • zoki:

      ...
      azi ati fost avantajati de arbitrii (de la -8 la -3 ...in loc sa pierzi posesia in sfertul 3, acolo s-a jucat meciul!!!) ... nu ati fost mai buni .... oricum la ce lot aveti ar fi trebuit sa bateti la 20 puncte in toate meciurile .... sa joci cu 2 jucatori straini pe pozitie de roman, si sa te lamentezi continuu de arbitraj, in timp ce tu joci extraordinar de dur (si te plangi ca are adversarul multe libere!!!) ...e chiar penibil!!! .... am urmarit acest meci ca un spectator neutru, din contra, chiar nu mi-as fi dorit ca Voluntari, un club la care tocmai a ajuns in conducere un securist precum Netoiu, sa castige campionatul ....dar nici cu securistul Boc nu imi e rusine!!!

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      fault
      Acel fault s-a acordat dupa aruncare, de aceea a fost si aruncarea valabila, si fault la Stipe (nu ma pronunt, nu s-a vazut/ nu am vazut pe reluare ce a fost). In acea faza, pe langa cosul de 3 al lui Richard (care oricum era) am mai marcat un puct - la greseala tehnica la banca - si inca un punct din 2 de la Stipanovic. Deci, daca am fost ajutati a fost vorba de 2 pct. ... Nu asta a fost faza decisiva. Au fost multe altele - doar ca exemplu modul in care se apara Badiu, cu fault la fiecare faza... Dar de fluierat s-a fluierat doar la Stipanovic si la Hogue (18 din 29 aruncari) !!!

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    O singura întrebare.
    La ce ora e mâine baia in Someș?

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mi-am luat
    slip nou. Mîine baie în Someș.
    Campioniiiiii. HAIDE U !

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • CNAV Eagles București Popa Eduard-Nicolae :

    Va multumesc
    Salut.

    Eduard Popa aici.

    Va multumesc ca ne-ati fost alaturi in acest sezon extrem de incarcat, cu probleme extrasportive care mai diverse.

    Speram sa fiti sanatosi si sa avem alaturi de noi si la inceputul sezonului viitor.

    Din partea intregii redactii baschet.ro va uram vara frumoasa si multa sanatate!

    Stati geana pe site pentru transferuri exclusive samd.

    Sa ne revedem cu bine la sala!

    >:D<

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • #LLKB:

      Felicitari
      Pt tot ce faceti pt a aduce stiri, avancronici, explicatii etc. si pt tot ce faceti pt baschetul romanesc. Tot respectul!

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • KK Crvena Zvezda Telekom Alex Popa :

    Stewart strikes again
    Omul de la care lumea se astepta sa fie de implutura, ultimul adus care s-a dovedit a fi MVP-ul echipei. Greu de zis daca va ramane dat fiind faptul ca va cere o crestere substantiala de salariu, de la 4 cifre la 5 cifre și poate nu va fi un caz izolat.
    Dragute comentarii la aducerea lui Stew, desi nici acolo nu inteleg ce era rau in a avea 15 ppg intr-un campionat superior Ligii Nationale
    https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/elijah-stewart-este-noul-jucator-al-lui-u-bt-cluj-napoca-video

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    FRB Tv
    După ce Prima Sport a întrerupt transmisia m-am dus pe canalul de YouTube FRB TV să văd decernarea trofeului. Imediat după ce au terminat cu Voluntari ul transmisia s-a întrerupt. Asta ca să vedeți cât de mult ne iubesc cei de la federație.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      premierea
      Am vazut-o pe Digi, ca a transmis pana la final, dar imi pare rau ca ai pierdut .... fatza presedintei FRB cand a inmanat trofeul ...

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Zi neagra pt FRB și restul
      Mie ranjetul mamei mi-a plăcut la decernarea trofeului când mai nu ii cădea fata la înmânarea către richard:))
      Ba un obosit de zâmbet sa nu poți arunca măcar pt pozele făcute.

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat absolut meritat de "U" desi cu multe emotii. Cum s-ar spune "game, set, match"? Multe felicitari tuturor celor implicati!. Chiar daca maine e zi lucratoare voi bea (inca) o bere in cinstea voastra. Baie in Somes nu prea, ca nu stiu sa inot, nivelul apei a crescut dupa ploile recente si nu as vrea sa piarda clubul un abonat :)).

    Cred ca in ultimii 5 ani, de la unul dintre titlurile luate de.... Oradea nu am mai trait ca pana acum senzatia ca o echipa a luat absolut meritat si incontestabil titlul prin jocul sau de ansamblu de-a lungul intregului campioanat, nu strict bazat pe niste valori individuale, probleme de arbitraj si o doza de noroc.

    Off topic:
    De nevoie si la crasma fiind (deci fara putere de umblat la sonor) am urmarit transmisa Digi. Initial m-am bucurat ca nu va comenta un total habarnist in ale baschetului dar asa comentariu partinitor (in favoarea Voluntari) mai rar.
    D-na care a inmanat trofelul a avut o fata atat de expresiv trista (ca si cum ar fi fost o catastrofa) incat.... mai bine nu comentez.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Arbitraj
    mie mi s-a parut relevant momentul in care Stewart acuzand o lovitura de la Moldoveanu la fata, Moldoveanu a cerut arbitrului cu un semn discret sa se uite pe video, iar arbitrul imediat s-a executat.
    Atunci am inteles cine conduce meciul. Noroc ca nu au putut cioli atat de mult, ca banca lor scurta nu a putut duce meciul cu acelasi ritm.
    Chiar si mama mare arata cam nedormita cand a dat aurul si nu era tot atat de bucuroasa ca atunci cand a marcat la Cluj un cos de la centru la un All Starr.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      no fain...
      la anul ai 90% sanse sa-l vezi mult mai desfacand semne discrete arbitrilor din BT Arena...

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Sper că încă nu e bătut în cuie
      Deși la ce surse ai....

      cu 1 an în urmă (03.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Ce nu s-a văzut în transmisie
    Se pare că brigada de arbitri nu a respectat regulamentul! Cum care regulasment? Ăla a lui mamițica! Băiatul, la final, și-a rupt tricoul și a repezit-o pe mamițica care vroia să-l consoleze! De aici și „zâmbetul” lui mamițica când a dat trofeul lui Petrică!

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!