Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohatan și Cristian Porumb, la BC SCM Timișoara

Dan Oancia

Dan Oancia
27.02.2017

BC SCM Timișoara a profitat de retragerea din Liga Națională a celor de la BCM Olimpic Baia Mare și a reușit să își reînnoiască lotul cu doi tineri jucători. Dan Lucas Tohătan și Cristian Porumb, doi baschetbaliști care nu au atins încă nici vârsta majoratului, au semnat cu formația de pe Bega, fiind prezenți la antrenamentul de astăzi al echipei.

Tohătan se numără printre tinerii care promit cel mai mult pentru baschetul românesc și are deja convocări la naționala de seniori. Sportivul care va împlini luna viitoare vârsta de 18 ani s-a născut la 15 martie 1999 și evoluează pe postul de fundaș, având 1.82 de metri. Prezență sistematică la loturile naționale, Lucas Tohătan a prins vara trecută lotul lărgit al naționalei de seniori, ce se pregătește de Euro 2017. Tudor Costescu, antrenorul lui BC SCM Timișoara, s-a arătat încântat de achiziția făcută.

„Îl cunosc de trei ani pe Tohătan și pot spune că este un jucător foarte promițător. A fost mereu convocat la naționalele U16 și U18. Sper să ne ajute în special din sezonul viitor, dar o poate face și în acest campionat. Depinde doar de rapiditatea cu care se va adapta. Oricum, va face parte din lotul pentru meciul de la Sibiu, de vineri”, a declarat Tudor Costescu pentru site-ul bc-tm.ro.

De altfel, și tânărul baschetbalist crede că este o mișcare de bun augur venirea sa în Banat.

„Mă bucur că am ales Timișoara, este o ocazie foarte bună de a crește cât mai mult în valoare și de a învăța cât mai multe de la jucători cu multă experiență. Am să muncesc din greu să pot ajuta și eu la rândul meu cât mai mult echipa”, a spus Dan Lucas Tohatan.

Cristian Porumb, care va împlini luna viitaore vârsta de 18 ani, joacă pe pozițiile 4 și 5.

„Porumb va evolua deocamndată la echipa a doua. El s-a apucat mai târziu de baschet, dar are capacitate de progres foarte mare și poate ajunge repede în circuitul primei formații”, a precizat Tudor Costescu.

BC SCM Timișoara va juca vineri, 3 martie, în partea secundă a Ligii Naționale, cu CSU Sibiu, partida fiind programată de la ora 18.00. Revenirea pe teren propriu se va concretiza marți, în 7 martie, de la ora 19.00, cu CSM Oradea.

foto: Sebastian Tataru

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Tohatan
    In 2 ani de zile va fii bataie mare pe acest jucator.

    cu 7 ani în urmă (28.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!