Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter este noul antrenor al echipei naționale a României

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.03.2013

Marcel Țenter a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei naționale de baschet masculin a României. Anunțul FR Baschet vine după ce propunerea conducerii acestui for a fost ratificată în Biroul Federal.

Actualul antrenor principal al lui Gaz Metan Mediaș a acceptat provocarea de a conduce echipa reprezentativă semnând un contract cu valabilitate pentru următorii trei ani. El va conduce naționala începând din această vară. atunci când va avea loc o primă parte a calificărilor pentru Campionatul European din anul 2015.

În cadrul acesteia România întâlnește Bulgaria și Islanda. Dacă câștigă această grupă, România mai trebuie să învingă doi adversari pentru a-și asigura calificarea la turneul final. Dacă nu reușește să se califice, reprezentativa României va lua parte la a doua campanie de calificare, ce se va desfășura în vara anului 2014.

Născut la Satu Mare pe 26 iulie 1969, Marcel Țenter a renunțat la activitatea de jucător în urmă cu patru ani.

În calitate de jucător, Marcel a evoluat pentru CSU Sibiu (1987/90), U Cluj-Napoca (1990/96), Szolnok Olaj KK (1996/03, Ungaria), Maccabi Ashdod (2003/04, Israel), Brose Baskets Bamberg (2004/05, Germania), Nurnberg BC (2005/06, Germania) și U Mobitelco Cluj (2006/08).

El și-a început cariera de antrenor la echipa a doua a lui U Mobitelco Cluj și în același timp a fost secund în staff-ul lui Tab Baldwin la prima echipă a aceluiași club.

Din vara anului 2009 a preluat funcția de antrenor principal al primei echipe a lui U Mobitelco Cluj. A ocupat această funcție trei ani, bifând 92 victorii și 41 de înfrângeri (în Liga Națională și Cupa României) și a cucerit titlul de campion al României în anul 2011.

În luna iulie a anului 2012 a preluat funcția de antrenor principal al echipei CS Gaz Metan Mediaș. A instrumentat calificarea acestei formații în faza a doua a grupelor FIBA EuroChallenge (o premieră pentru România) și s-a aflat la un pas de calificarea în playoff-ul competiției. Are un bilanț general de 26 victorii și 15 înfrângeri (toate competițiile).

Țenter este cel mai de seamă antrenor al noii generații de tehnicieni români. El este primul antrenor din această categorie care a câștigat un titlu național și în același timp este un deschizător de drum în ceea ce privește aventura europeană a baschetului de club din țara noastră. El preia funcția de antrenor principal al lotului reprezentativ de la Mladen Ostojic. Este primul antrenor autohton al naționalei masculine de la Costel Cernat (care a condus reprezentativa în campania EuroBasket 2009).

Citiți și

Antrenorii loturilor naționale de seniori, universitare, tineret și juniori 

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbal :

    (Y)
    bravo, felicitari!

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe p.baschet :

    Marcel Tenter
    Felicitari o numire normala .meritata!

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • printezis :

    asa da...
    Felicitari!!! O numire normala:) Sper sa faca o selectie buna si sa aiba rezultate! Mult succes!!!

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Tenter
    In sfarsit un antrenor care cunoaste jucatorii si stie de unde sa faca selectia!

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cally_cally :

    Medias
    Cum ramane proiectul pe termen lung cu Mediasul ?

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    intrebare
    Adi stii cumva daca Tenter va reunta sa mai fie antrenor la GMM sau va antrena si GMM si reprezentativa Romaniei?

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    Marcel Tenter
    Felicitari, o numire normala si meritata, sa speram ca va confirma si la lotul national.
    @highflyer & cally_cally Nu am informatii exacte, sau pretentia ca le-as avea, dar nu cred ca va afecta activitatea lui Marcel la Gaz Metan.

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    Răspuns
    Nu afectează activitatea la Gaz Metan.

    cu 11 ani în urmă (13.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!