Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Runkauskas a semnat cu Lietuvos Rytas

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.06.2015

Marius Runkauskas a ajuns la o înțelegere cu Lietuvos Rytas, echipă cu care a semnat un contract valabil pe un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă unul, după cum informează agenția care-l impresariază pe fundașul în vârstă de 29 de ani. În acest sezon, jucătorul lituanian a evoluat la CSU Asesoft Ploiești, cu care a câștigat titlul național în Liga Națională de Baschet Masculin și alături de care a avut un parcurs excelent în EuroCup.

În Liga Națională de Baschet Masculin, Marius Runkauskas a bifat 34 de partide în care a adunat în medie 17.1 puncte, 3.1 recuperări și 3.0 pase decisive cu o eficiență medie de 15.8 unități. Runkauskas a bifat 16 prezențe în EuroCup în care a strâns medii statistice de 13.1 puncte, 1.7 recuperări și 2.7 pase decisive pentru un index al eficienței de 9.9 unități.

Marius Rukauskas a jucat 2 partide în sezonul 2014/2015 contra lui Lietuvos Rytas. În meciul de la Ploiești, fundașul a terminat cu 20 de puncte și 3 recuperări iar în Lituania a contribuit cu 8 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

În cariera sa, Marius Runkauskas a mai jucat în țara natală la BC Neptunas și BC Suduva, CSU Asesoft Ploieşti şi UJAP Quimper fiind singurele sale experiențe în afara Lituaniei.

Total Baschet l-a desemnat în acest pe Marius Runkauskas atât MVP-ul sezonului regulat al Ligii Naționale cât și cel mai bun jucător al finalei din întrecerea internă.

Lietuvos Rytas, noua echipă a lui Marius Runkauskas, tocmai a pierdut finala campionatului din Lituania în fața marii rivale, Zalgiris Kaunas. De menționat că sportivul lituanian a fost curtat de mai multe echipe din țară, precum ”U” BT Cluj-Napoca, CSMU Oradea sau Steaua CSM EximBank București, însă acestea nu au putut concura ca ofertă venită din Lituania.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!