Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meridian Sport susține că U-BT Cluj-Napoca își propune să joace în Liga ABA

Meridian Sport susține că U-BT Cluj-Napoca își propune să joace în Liga ABA

În sezonul 2023-2024, U-BT Cluj-Napoca participă pentru al doilea an consecutiv în EuroCup, a doua cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Conform Meridian Sport, din stagiunea următoare, campioana României ar putea participa și într-o altă competiție.

În ultimele sezoane, formația antrenată de Mihai Silvășan a făcut pași importanți pe plan european și a reușit să urce din competiție în competiție, având rezultate excelente. În ediția 2019-2020, U-BT Cluj-Napoca a ajuns în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, apoi, în 2020-2021, a ratat calificarea în Basketball Champions League și nu a evoluat în nicio competiție europeană, în 2021-2022 a urmat campania de vis din BCL, când a ajuns la un pas de Final Four, iar, în stagiunea 2022-2023, s-a consemnat debutul în EuroCup.

Potrivit unui articol din Meridian Sport, care a fost preluat și de Basket News și EuroHoops, U-BT Cluj-Napoca își dorește ca din ediția următoare să participe în Liga ABA și chiar a făcut o solicitare în acest sens. Alb-negrii ar fi una din cele două formații care își propun să evolueze în liga ABA, interesată de această competiție fiind și o nouă grupare care se formează în Dubai.

Rămâne de văzut dacă această știre se va confirma și dacă U-BT Cluj-Napoca va face, într-adevăr, pasul spre Liga ABA. În ultima perioadă, în mediul baschetbalistic românesc, au circulat zvonuri în acest sens, una dintre variante fiind ca trupa ardeleană să se alăture Ligii Naționale de Baschet Masculin doar din playoff.

Însă, deocamdată, aceste informații sunt doar la nivel de zvonuri.

*foto: Peter Andreea/u-bt.basketball

15 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    mai in gluma mai in serios
    poate se alatura si ING-ul de la anul.

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Eu am indoieli
    pentru ca:
    1. Cine ar accepta in liga noastra ca "U" sa se prezinte doar in play off. Oricat de slabi ar fi unii adversari, nu este in spiritul competitiei si nu trebuie sa existe favoritisme. De niciun fel.
    2. Nu are lot pentru atatea competitii. Nici valoric nici "cantitativ".
    3. Exista riscul cu alergatul dupa n iepuri, degeaba.

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024)
    • Benjamin:

      re
      Sunt perfect de acord cu primul punct.
      In ce priveste #2: cred ca ar fi o asumare a faptului ca trebuie buget serios pentru asa ceva. De la o echipa care nu mai are cum sa stea doar in 7 straini + Emi pana la costurile ridicate ale deplasarilor toate astea arata nevoia unui buget considerabil mai mare.. de aici si glumea mea cu ING-ul.

      Noi tot putem vorbi si argumenta, dar importanta e decizia finala.

      cu 4 luni în urmă (16.01.2024)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Daca analizezi la rece situatia, e absolut logic.
      Clujul a adunat km degeaba in Romania; nu a avut absolut nici un folos sportiv sau financiar; daca ar juca doar ABA si Eurocup, nivelul sportiv ar fi cu totul altul, iar reteta financiara foarte buna si ea.
      Atata timp cat federatia dnei Tocala nu e capabila sa-i asigure un nivel competitional decent Clujului, sunt aproape convins ca nici nu-i va pune bete in roate, se va multumi sa-i aiba in playoff sau semifinale.
      In plus daca se duce si Oradea in ABA-2, ramanem in mocirla noastra cu echipe platite exclusiv din bani publici, in care nimeni nu retrogradeaza si toata lumea e fericita.

      cu 4 luni în urmă (16.01.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    of,of
    Nu gasiti dom'e o competitie mai ca lumea ? Tot din astea mediocre, ne trebuie ceva peste NBA !
    Lasind gluma la oparte, inseamna ca "baietii" au gasit intelegere la sponsor si se pot aduce 9 straini. Plus Cate si Maciuca.
    In ceea ce priveste LNBM, who cares ? S-ar putea participa cu U21, eventual ceva intariri cit sa prindem locul 8 la play-off ( de ce nu vechiul U, daca se schimba ceva acolo, respectiv presedintele). Practic as crea o pepiniera, cu cei mai de perspectiva jucatori romani, care dupa 22-24 ani sa faca fata in cele doua competitii mediocre europene. . Astfel s-ar participa la "maretul deziderat" al ferebeului : numai cu daco-geti ! Si eu sunt impotriva favoritismelor asa ca as lasa LNBM in seama altora.
    Dar, este frig afara, asa ca sunt bune povestile la gura "caloriferului" ! Ramine de vazut, eu sunt pentru...

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde
  • 'mpepo :

    Da
    "Votez" și eu pentru ( dar oare mă întreabă cineva?). Pentru noi,clujenii, ar fi un plus să vedem meciuri tari,pe lângă cele din EuroCup. În LNBM ar putea juca într-adevăr echipa ce activează în Liga I, echipă care e pe primul loc în acea competiție și care nu cred că ar fi mai slabă decât Laguna sau Galați (fără să jignesc). Și eu cred că nu se prea justifică financiar cheltuielile cu participarea în LNBM. Un plus la buget, dar cu eficiență.

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    LNBN
    Mai toti oficialii clubului s-au plans de condițiile de la noi. Deplasări peste munti fara sens, minutele putine pentru straini, numarul mare de echipe, arbitrajul frecvent amator, loviturile intentionate soldate cu accidentari incasate de jucatorii de baza. Dat fiind ca echipa isi face banii din meciuri, e o decizie rationala sa aduci steaua rosie si partizan la cluj daca poti.

    Eu imi doresc ca U sa ramana in tara, ca sa traga in sus nivelul. Dar daca nu vor gasi intelegere la federatie, nu m-ar mira.

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Avand in vedere
    legaturile staff -ului lui U cu baschetul din Serbia, pare foarte posibil ca acest demers sa aiba loc. Pentru U ar fi ca o trecere de la liceu la facultate, ar insemna o imensa oportunitate de progres in ale baschetului pentru echipa clujeana, dar, clar, si un next level in ceea ce priveste investitiile!

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024) Raspunde
  • Ricardo :

    Cluj și restul lumii!
    Fără sa vreau sa fiu jignitor, vad o diferență aproape astronomica între U BT și restul echipelor. Sa zicem asa cu un sfert de gura Oradea dar și ea net inferioara în prezentul sezon. Ce rost ar avea sa te duci duminica la Galați și sa joci cu o echipa de toată jena când poți sa te deplasezi la sa zicem la Podgorica pentru un meci tare cu BUDUCNOST! în plus câți suporteri nu ar plăti un ban în plus ca în propria sala sa vadă Partizan Belgrad sau Steaua Rosie sau de ce nu și celelalte reprezentante ale Serbiei. Cinic gândind este singura șansă de a progresa ca și club părăsind LIGA Națională. Cu toată părerea de rău asta este adevărul!

    cu 4 luni în urmă (16.01.2024)
    • varu silvois:

      strategie gandita
      Felicitari celui/celor ce au copt-o. In LNBM pot juca cu alta echipa si poate pepiniera va produce din cand in cand, cate un bun jucator autohton. Se poate forta intrarea in play off cu o echipa de tranzitie. MereU nUmai U.

      cu 3 luni în urmă (17.01.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Pentru
    cei care considera ca s-ar rezolva problemele cu o echipa U21 inscrisa in campionat avand doar jucatori autohtoni si echipa "de baza" inscrisa in cele doua competitii europene, le reamintesc ca Dinamo a mai avut un astfel de proiect (doar jucatori romani, multi tineri, antrenori romani) cu nu multe sezoane in urma si au sfarsit prin a aduce antrenor si jucatori straini pentru ca riscau sa retrogradeze.

    Da, ca iubitor de baschet, mi-ar placea sa vad meciuri ale lui "U" cu Steaua Rosie, Partizat etc. direct din Sala Polivalenta dar nu uitati ca, in conditii normale, si sponsorul/sponsorii se mai uita si la rezultate si trofee castigate. Si mai e mult pana departe.

    Si nu in ultimul rand, principial vorbind, mai multe meciuri nu va insemna automat si o calitate mai buna a lor pentru ca oboseala isi spune cuvantul. Am vazut cate ceva din meciuri de Euroliga saptamana trecuta, cu Real Madrid avand sub 10% procentaj de 3 dupa aproape 20 minute de joc, pe la alta echipa mingi pierdute la fel de jalinic cum mai vedeam in ograda proprie. (nu imi cereti minutul scorul si amanunte ca am si eu o varsta)

    cu 3 luni în urmă (17.01.2024)
    • varu silvois:

      @pipzn
      Foarte plauzibile parerile, ma gandesc doar ca daca acest proiect a demarat, exista si solutii pentru ca..,.proiectul sa nu moara. Pot fi adusi si tineri straini ieftini, infiintata o academie regionala, etc. De asemenea pentru a nu interveni oboseala, lotul actual poate fi innoit ( sunt multi jucatori cu o varsta inaintata) si completat numeric. Totul tine de bani. Daca intr-adevar e vorba de un proiect, eu unul ( simplu suporter) sunt convins ca totul a fost analizat. Ramane de vazut, cert este ca daca nu faci nimic....

      cu 3 luni în urmă (17.01.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Rasic
    A emis o parere pertinenta referitoarea la cresterea jucatorilor romani de perspectiva intr.o echipa din LNB, vezi articolul din 2019 de pe acest site.
    Daca se vrea asa ceva ar fi posibil, desigur este necesara si rabdare pe langa finantare.

    cu 3 luni în urmă (17.01.2024) Raspunde
  • 'mpepo :

    Dacă
    s-a anunțat public, și nu la noi, ci în Serbia, posibilitatea ca U-BT să fie admisă în ABA, înseamnă că discuțiile sunt demarate mai demult. Știrea a fost preluată și de Basket News și EuroHoops, deci lucrurile par serioase. Și dacă este așa, înseamnă că Banca Transilvania și-a făcut toate calculele privind participarea noastră în ABA. Vreau să remarc profesionalismul desăvârșit în tot ce întreprinde Banca Transilvania. Așa cum banca s-a dezvoltat de la înființare până acum, ajungând prima bancă în România, așa s-a dezvoltat și proiectul U-BT Cluj. Cu pași mici, siguri, urcând treptat și sănătos, aparent nespectaculos. De aceea sunt foarte liniștit că, dacă echipa va fi înscrisă în ABA, va fi un succes atât pe plan sportiv, cât și financiar. Și încă un pas într-un proiect pe care Banca Transilvania îl are creionat cu siguranță.

    cu 3 luni în urmă (17.01.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :

    Contează sursa oficială
    Sună bine dar nu cred până nu aud varianta oficială.

    Despre liga națională, nu m ar bucura să începem doar din play off. Acum nu știu care e situația. Să înțeleg că din cauza obligațiilor de a folosi români se gândesc ai noștri la această variantă sau doar din cauza nivelului scăzut al competiției?

    cu 3 luni în urmă (17.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!