Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miha Zupan se alătură lotului lui CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.01.2016

CSM CSU Oradea a a realizat un transfer cu nume, după ce a anunțat prin intermediul site-ului oficial înregimentarea lui Miha Zupan. În vârstă de 33 de ani, jucătorul sloven are o experiență vastă la nivel internațional, cu jocuri la Campionatul Mondial și cel European și cu prezențe în Euroligă.

În vârstă de 33 ani, Miha Zupan măsoară 2.05 metri și este un jucător care evoluează pe pozițiile 4-5. De remarcat este faptul că jucătorul sloven a ajuns să joace la un nivel foarte înalt deși suferă de o deficiență de auz. El este ajutat de un dispozitiv auditiv pentru a-și auzi colegii pe teren dar a dezvoltat și abilități de a citi pe buze, după cum informează sursa citată anterior.

Miha Zupan vine la CSM CSU Oradea după ce în acest sezon nu a avut niciun angajament, chiar dacă în vară a evoluat la EuroBasket 2015. Pivotul a bifat 6 prezențe la întrecerea europeană, cu medii statistice de 4.3 puncte, 1.5 pase decisive și 1.2 recuperări în 10 minute jucate pe meci.

De-a lungul carierei sale, Miha Zupan a jucat la Slovan Ljubljana, Union Olimpija Ljubljana, Trikala 2000, Spartak St. Petersburg, Turk Telekom și Usak Sportif.

După acest transfer, CSM CSU Oradea are 7 jucători străini în lot. Accidentarea lui Bogdan Țibârnă i-au condus pe orădeni la legitimarea unui jucător nou pe pozițiile 4-5. Miha Zupan va ajunge pe 1 ianuarie la Oradea și va semna contractul după ce va trece teste medicale.

7 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Transfer rasunator, un jucator cu un CV impresionant. Daca l-am schimba si pe Pasca cu Nicoara sau chiar si cu Torok am avea sanse la o semifinala!

    cu 8 ani în urmă (01.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Pãi
      Tãnãrul Nicoarã repede ne-a trãdat in sensul ca a fugit in capitalã dupã un an. (Nu numai el a fugit la prima chemare) Banii vorbesc, se intelege...sunt stranieri disponibili din care sa formam o echipã si mai bunã (dar numai 6 putem folosii) si atunci nu ar trebui sa-i schimbam unu cu altul de la an la an.

      cu 8 ani în urmă (03.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Da,era nevoie
    Numai sa fie o colaborare reusitã si de lungã duratã. Are o experientã dupa CV prezentat.

    cu 8 ani în urmă (01.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ?
    Am mai vazut eu dinastia cu experienta pe CV dar cand vin in Romania sunt la apusul carierei si cred ca vin la odihna aici. Am avut si noi unul si a fost praf. Cand vin la 25-26 ani sunt ok, dar peste 32-33 deja nu iti mai pui mare baza in ei

    cu 8 ani în urmă (03.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      al nostru
      nu stiu cat a fost vina lui cat a antrenorului, probabil cea mai mare pacalalea a ligii I

      cu 8 ani în urmă (03.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Doi din trei cerinte
      Nu prea putem astepta ca sa vina jucatori strãini cu CV impresionant dar cu varsta intre 24-29 de ani, pe bani putini si pe perioada lungã. Putine cluburi reusesc sa tina jucatori in campionat cu cele trei cerinte. Motivele sunt diferite de la club la club de ce nu reusesc...

      cu 8 ani în urmă (03.01.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @zupan
      Eu ma bazez pe "ochiul" lui Achim pt ca nu i-a deciziile usor si pana acum Oradea nu a prea avut dezamagiri (cu exceptia McGee).
      Referitor la "pomu laudat", din pacate nu avem cum sa ne atingem de jucatori precum Zupan la varste sub 30 de ani. N-avem cum sa concuram la salarii cu rusii si turcii (pe unde a evoluat de exemplu Zupan).
      Exemple de jucatori foarte buni in Romania peste 30 ani: Troupe, Subotic, Ross, Mohamed, Ivanovici, Pankracije Barac, Darby etc

      cu 8 ani în urmă (04.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!