Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Așteptăm cu nerăbdare ora meciului pentru a putea juca și arăta un baschet de calitate”

Mihai Silvășan: „Așteptăm cu nerăbdare ora meciului pentru a putea juca și arăta un baschet de calitate”

Miercuri, 13 martie, U-BT Cluj-Napoca joacă cel mai important meci internațional din istoria clubului, fiind prezentă în sferturile de finală ale BKT EuroCup. Adversara campioanei României este London Lions, cea mai bună echipă de baschet din Marea Britanie.

Cu ocazia acestui joc, clubul clujean a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți Mihai Silvășan și Andrija Stipanovic, iar antrenorul ardelenilor a spus următoarele cuvinte:

Nu știu dacă sunt foarte multe de spus despre acest meci. Evident că toată lumea îl așteaptă. E un meci de sferturi de finală de EuroCup, ceea ce ne motivează extrem de mult. E un meci pe care îl vom juca din nou cu sala plină, un lucru minunat pentru clubul nostru și pentru baschetul clujean și românesc. Însă focusul nostru, ca echipă, trebuia să stea numai și numai la ce avem de făcut pe teren. Nu trebuie să visăm, nu trebuie să fim super respectuoși cu adversarul. Trebuie să ne concentrăm pe planul nostru, pe ce am făcut bine până acum în jocul nostru în acest sezon de EuroCup. Trebuie să avem o intensitate foarte bună, trebuie să încercăm să oprim punctele lor forte și anume atacul, în primul rând. Au jucători extrem de talentați care pot să facă diferența. Trebuie să ne luptăm pentru a ne da șansa de a câștiga acest meci. Acesta este, evident, obiectivul nostru. Din punct de vedere al lotului, toată lumea este aptă. Pat a revenit de două zile alături de noi, s-a antrenat normal. A avut grijă și acolo în State să se miște, să facă antrenamente, deci nu este ieșit din formă. Evident, avem nevoie de el. Așteptăm cu nerăbdare ora meciului pentru a putea juca și arăta un baschet de calitate.

Întrebat cum a trecut această pauză de mai bine de o lună în care alb-negrii nu au mai avut meciuri în EuroCup pe teren propriu, tehnicianul clujean a răspuns astfel:

Nimeni nu cred că a mai jucat. În EuroCup au fost optimile de finală și echipele care au fost calificate direct în sferturi nu au mai avut meciuri. Acesta e sistemul, a fost pauza de lot național, deci chiar nu ne-am gândit la asta. E un lucru normal. Am avut meciuri aici acasă, am jucat Final 8-ul Cupei României, deci nu este nimic special și chiar nu ne-am gândit la acest aspect și nu ne interesează.

Silvășan a vorbit și despre partida câștigată categoric de London Lions cu Turk Telekom, în optimile de finală ale competiției, dar și de care ar trebui să fie atu-ul lui U-BT Cluj-Napoca:

Am văzut mai multe meciuri. O evoluție dominantă a echipei din Londra însă, ce le-am spus și băieților, mi s-a părut că Turk Telekom nu s-a luptat așa cum trebuia să se lupte, nu a avut intensitatea și forța fizică să facă față celor din Londra. London Lions este o echipă extrem de puternică fizic, extrem de atletică însă eu cred că noi avem armele necesare să putem face față acestui tip de joc. Sper eu să și reușim.

Trebuie să fie apărarea, trebuie să fie 100% apărarea pentru că trebuie să le facem viața grea. Nu putem să îi lăsăm în zona lor de confort în care înscriu foarte multe puncte ușoare pe tranziție. Ei sunt a doua echipă, ca număr de puncte înscrise pe tranziție, după Paris. Nu putem să le lăsăm aruncări deschise, set offense-uri deci, cu siguranță, apărarea noastră va fi cheia acestui joc.

La final, Silvă a fost întrebat ce înseamnă pentru el, ca antrenor, faptul că a ajuns până în sferturile de finală ale EuroCup:

Nu știu. Nu m-am gândit, n-am avut timp să mă gândesc la ce înseamnă acest meci pentru mine. Foarte important e ce înseamnă pentru echipă, pentru acest club. Voi avea destul timp la vară să mă gândesc și la ce înseamnă pentru mine. Până atunci toată motivația mea, tot focusul meu stau în simplul fapt de a ajuta echipa să performeze cât mai bine în meciul de mâine. Este o premieră. Am trăit destul de multe premiere în cariera mea de antrenor aici, la Cluj. Însă o iau ca atare și nu vreau să mă relaxez sau să mă consider mai mult decât sunt. E, pur și simplu, ceea ce s-a realizat aici, la Cluj, anul acesta iar meritul este al tuturor, nu doar al meu sau al unuia sau altuia. Ca să ai succes la nivel internațional trebuie să formezi o echipă puternică, cu accent mare pe echipă, și aici mă refer și la cei ce joacă în teren și la cei ce sunt în jurul terenului care nu se văd de multe ori. Deci trebuie să fie o echipă. Nu vreau să fiu eu mai bun decât trebuie. Nu, pur și simplu, este meritul organizației, al clubului că suntem aici și chiar nu m-am gândit la chestia asta ce înseamnă pentru mine.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și London Lions are loc miercuri, 13 martie, la ora 19:00, în BTarena, și va putea fi urmărit, în direct, pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Atâta zic
    Dacă o luăm în freză să nu apară misterioșii și ăi mai șmecheri antrenori de tastatură să atace pe cineva din echipă fie el și preparator sau magazioner:). Să ne bucurăm de meci, atmosfera și prezența la meci. Haide U!

    cu 1 lună în urmă (12.03.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    De acord
    Echipa asta deja a avut rezultate de neînchipuit, geniale. O sa fie frustrari, mai mult ca sigur. Dar meciul de maine trebe celebrat indiferent de rezultat.
    Pe maine,
    Haide U!

    cu 1 lună în urmă (12.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!