Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu ne dorim să ne oprim odată cu această calificare”

Mihai Silvășan: „Nu ne dorim să ne oprim odată cu această calificare”

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă miercuri, 7 februarie, de Lietkabelis cu scorul de 92 la 87, la capătul unui meci în care lituanienii s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a timpului.

Alb-negrii au luptat până la capăt, însă nu au putut să obțină victoria, negăsind soluții pentru ofensiva adversă:

„Felicitări echipei gazdă pentru câștigarea acestui meci. Au meritat, cu siguranță. Noi nu am fost pregătiți mental să jucăm această partidă. Le-am permis să înscrie prea ușor, au avut layup-uri și demarcări simple, aspect care nu ne definește. Am avut șansa de a ne asigura poziția secundă, nu am reușit și acum așteptăm să vedem rezultatul celuilalt meci. Dar trebuie să învățăm din acest joc, indiferent că vom fi pe poziția a doua sau a treia”, a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă.

Între timp, Buducnost Podgorica a trecut cu 90 la 77 de Gran Canaria și astfel U-BT Cluj-Napoca a terminat sezonul regulat al EuroCup pe poziția secundă a grupei B, calificându-se direct în sferturile de finală ale competiției.

Ne bucurăm foarte tare pentru performanța realizată, însă nu ne dorim să ne oprim odată cu această calificare. Vom juca în sferturile de finală un meci decisiv, pe teren propriu, și, cu siguranță, ne dorim să îl câștigăm și să trecem mai departe. Momentan vom uita puțin de EuroCup și ne vom îndrepta atenția spre meciul cu Sibiu și spre Final 8-ul Cupei României. Cupa României este un prim obiectiv pe care putem să îl îndeplinim, deci vom fi foarte concentrați pentru a reuși să câștigăm trofeul”, a spus antrenorul lui U-BT, pentru baschet.ro, despre accederea în sferturile de finală ale EuroCup.

Următoarea adversară a campioanei României va fi fie London Lions (locul 3 în grupa A), fie Turk Telekom (poziția a 6-a în grupa B). Duelul din sferturile de finală va avea loc în 12 sau 13 martie.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FELICITARI
    si totusi limba de lemn corporatist ( atentie neuronas, e vorba de lemn , nu de limba :)) nu ne lasa sa ne bucuram 101%.
    Cum adica : " Noi nu am fost pregătiți mental să jucăm această partidă." ? Pai voi ati mers la Panevezis sa depanusati cucuruz ? Eu zic sa va pregatiti mental si pentru suflat in foi de tutun pina se usuca, numai sa ajungeti cit mai departe puteti , dar mai ales cit de departe va doriti VOI, nu NOI !
    HAIDE U !

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    • Ciucâ:

      Titimbecil
      Da de lemn este vorba, creierul tâu şifonat de gândac este adâpostit intr un cap de lemn,ştampilat ın 2001 când ia expirat termenul de folosire.

      cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    Raspunde
  • boogie :

    atitudine
    Interesanta si ciudata apatia de care au dat dovada atat U cat si Gran Canaria,vorba lui Beniamin(comentariu la alt articol)-"parca n-au vrut sa castige meciurile".Oricat de obosite erau echipele,totusi,erau meciuri decisive,nu poti sa le abordezi asa.

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    • varu silvois:

      imi place sa cred ca sunt si voi ramane obiectiv
      oricat de greu ar fi sa nu ramai deopotriva subiectiv, fiind un adevarat suporter al acestei urbe. Am criticat deseori jocul echipei in ciuda rezultatelor deosebite si de aceasta data, in ce ma priveste a aparut un paradox. Echipa , nu a jucat prost, zic eu, cu exceptia capitolului recuperari, unde e clar ca suntem depasiti meci de meci. Daca as fi rau intentiionat as zice, ca la acest capitol vinovat e antrenorul si chiar este. Sunt mai necajit de stilul static, imbatranit al echipei decat de jocul propriu-zis. Adversarii de ieri plimbau mingea ca pe un titirez, nici nu ajungeam sa contestam aruncarile. Ma bucur enorm pentru aceasta calificare dar imi va fi greu sa citesc comentariile care vor lauda aportul antrenorului. Imi asum. MereU nUmai U.

      cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Raman la parerea de aseara
    Ca a avut un mega impact si faptul ca jucatorii erau obositi. Deja s-au acumulat multe meciuri si implicit deplasari, si mai ales in ultimele 2 saptamani au jucat aproape in 8 oameni.
    Mie mi s-a parut ca nu prea aveau destula energie pentru o aparare mai precisa si mai agresiva.
    Cred ca in sferturi nu vor mai repeta un asemena nivel scazut in aparare. Sper.
    Numa bine!

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Si nu in ultimul rand
      Felicitari jucatorilor, antrenorilor, intregului staf etc.
      Ei au construit totul evident, sa speram ca ne vor surprinde intr-un mod placut si pe mai departe.

      cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    Raspunde
  • boogie :

    Oboseală
    Metodele de recuperare după efort sunt excepționale în ziua de azi,ele,împreună cu vitaminizarea și energizantele(legale),fac că oboseală fizică să nu se simtă așa pregnant.De altfel nu am văzut nici-o crampă musculară,cârcel(semne de oboseală fizică)la jucători.Poate e vorba de oboseală psihică,cred că la asta se referă Silvășan,dar,repet,era un meci decisiv,trebuie să te concentrezi la astfel de meciuri.

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    • varu silvois:

      si sa-l joci pe Cate
      nu ca Stipe nu s-ar fi depasit in acest sezon. Cu liberele ratate de Stipe, altfel am fi stat daca le executa Cate. Gazdele erau in penalizare, nu era mai indicat sa fii jucat Cate, macar in acele momente daca nu chiar mult mai mult !!? in fine, sa ne bucuram, e foarte frumos momentul, lasam amananuntele si fineturile pentru profesionisti.

      cu 2 luni în urmă (08.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Fair points
    Atitudinea reținută în a sărbători o performanță istorică (m-a surprins plăcut) și declarațiile de mai sus sunt din nou în direcția corectă. Din ce cunosc, dacă la fotbal se atingea așa o performanță (chiar dacă după un meci pierdut) ce declarații ar fi fost și ce sărbătoare. Concentrarea trebuie să continue pentru meciurile care urmează, munca trebuie să continue, și să îmbunătățim acolo unde este de îmbunătățit!
    For EuroCup quarter finals (and beyond) - Step up when times are the toughest!
    HAIDE U!

    cu 2 luni în urmă (10.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!