Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

NBA: Marc Gasol va juca pentru Toronto Raptors

David Istrate

David Istrate
07.02.2019

Chiar dacă în acest sezon, transferurile efectuate înainte de 7 februarie nu au fost așa de spectaculoase ca în trecut, au avut loc câteva mutări importante. De exemplu, Kristaps Porzingis a ajuns la Dallas Mavericks, Tobias Harris a plecat la Philadelphia 76ers și Nikola Mirotic a fost trimis de echipa sa la Milwaukee Bucks.

Un nou trade important a fost realizat în această seară între Memphis Grizzlies și Toronto Raptors. Conform surselor NBA, formația din Memphis dorea de mai mult timp să îi transfere pe Marc Gasol și Mike Conley, veteranii echipei, la o altă organizație. Aceștia consideră că a sosit timpul pentru reconstrucție și de aceea au încercat să obțină cea mai bună ofertă. În schimb, Toronto Raptors, una dintre cele mai bune echipe din Est, nu joacă la nivelul așteptat. Astfel, era evident că aceștia vor încerca să se întărească înaintea încheierii perioadei de transferuri.

Cu toate acestea, în ultimele două zile discuțiile dintre cele două formații păreau că au încetat fără ca managerii echipelor să ajungă la vreo înțelegere. Această presupunere a fost departe de adevăr, pentru că în această seară, Adrian Wojnarowski, jurnalist ESPN, a anunțat că Marc Gasol a fost cedat la Toronto Raptors, în schimbul lui Jonas Valanciunas, Delon Wright, CJ Miles și a unei selecții în runda a doua din 2024. Cu această mutare, Toronto Raptors îi răspunde Philadelphiei 76ers obținând un jucător excelent pe poziția 5.

În acest moment, formația de start a trupei canadiane ar putea arăta așa: Kyle Lowry, Pascal Siakam, Kawhi Leonard, Serge Ibaka și Marc Gasol. Prin urmare, Toronto Raptors face un pas important înspre obiectivul impus în acest sezon și anume calificarea în finala NBA. De partea cealaltă, Memphis Grizzlies obține doi jucători care cu siguranță pot face diferența: Jonas Valanciunas și Delon Wright. În plus, Memphis Grizzlies a perfectat în această seară o altă înțelegere cu LA Clippers, reușind să îl aducă în lotul lui J.B. Bickerstaff și pe Avery Bradley.

Rămâne de văzut ce efect va avea acest transfer până la finalul sezonului, însă pentru moment, pare o mutare bună pentru ambele echipe.

*foto: slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!