Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Olaf Schaftenaar este noul jucător al lui CSU Sibiu

Olaf Schaftenaar este noul jucător al lui CSU Sibiu

CSU Sibiu aduce întăriri pentru finalul stagiunii. Astfel, galben-albaștrii l-au acontat pe jucătorul olandez Olaf Schatenaar, sportiv născut în 1993 care evoluează pe poziția 4.

Schaftenaar a jucat ultima oară la Basquet Girona, formație din liga a doua a Spaniei, acolo unde a evoluat în ultimele două sezoane. El a adunat în actuala stagiune medii de 5,9 puncte și 2,3 recuperări, în numai 15,9 minute pe meci.

De-a lungul carierei, Schaftenaar a mai jucat un sezon în LEB Oro, la Real Canoe, trei sezoane la Landstede Hammers, alături de care a și reușit să câștige titlul în sezonul 2018/2019, dar și patru în NCAA, la Oregon State.

Cea mai bună stagiune a sa din punct de vedere individual a fost în sezonul 2018/2019, când a adunat medii de 11,3 puncte, 3,8 recuperări și 1,1 pase decisive, cu 46,9% din acțiune, 44,4% de la 3 puncte și 81,8% de la libere în doar 23,7 minute pe meci, în 19 partide din prima ligă olandeză.  

Schaftenaar este și internațional olandez. El a jucat chiar joi la Perm, pentru naționala Olandei, în meciul pierdut de batavi contra rușilor, scor 69-80. Olaf a stat pe parchet preț de 23 de minute, timp în care a adunat 5 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, cu 2/7 din acțiune și 1/6 de la 3 puncte.

*foto: landstede.nl

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!