Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea domină la Cluj-Napoca și merge în finală

Paul Olar

Paul Olar
13.05.2016

CSM CSU Oradea revine în finala Ligii Naționale de baschet masculin. Gruparea pregătită de Cristian Achim a trecut de U-Banca Transilvania, cu 3-1 la general. Ultimul joc a avut loc vineri și s-a încheiat cu victoria autoritară a oaspeților, scor 76-56.

După o primă parte echilibrată, CSM CSU s-a descătușat la finalul sfertului întâi, când s-a desprins la 17-12. Apoi, pe fondul unui joc excelent, baschetbaliștii lui Cristian Achim au mers la 14-24. Bătăios la recuperare și cu o aruncare periculoasă, Andrei Kalnichenko a ajutat-o pe U-BT să revină la 24-31. Miha Zupan a tăiat însă elanul clujeanului, astfel că Oradea a intrat la cabine conducând cu 31-43.

Andrei Mandache a deschis partea secundă de la nivelul liniei de libere. Sean Barnette a mărit apoi diferența, 34-51. U-BT a încercat să revină, însă fără succes. Kyndall Dykes a prestat modest, iar Adamovic, vizibil frustrat de felul cum se desfășoară partida, nu a putut să își pună colegii în valoare. Nandor Kuti a intrat energic de pe bancă și chiar a izbutit un fault-coș, dar Oradea a beneficiat de aportul considerabil al americanilor Zeno și Barnette. Astfel, sportivii sosiți de pe malul Crișului au obținut biletele către finala campionatului, acolo unde vor da piept cu BC Mureș.

Martin Zeno a contabilizat 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Sean Barnette a contribuit prin 16 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Andrei Mandache a pus pe tabelă 12 puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri.

În replică, Andrei Kalnichenko a ieșit în evidență prin 15 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

*Foto: Facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!