Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Paul George a înscris un four-point play spectaculos cu care a adus victoria celor de la Thunder (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
20.01.2019

paul george game winner oklahoma philadelphia

Philadelphia 76 ers și Oklahoma City Thunder au oferit un adevărat spectacol sâmbătă seara în NBA. OKC s-a impus în deplasare, scor 117-115, după un final nebun de meci.

Thunder părea că va avea o soartă ușoară în obținerea victoriei, după ce în primul sfert a dominat meciul iar elevii lui Billy Donovan aveau și un avantaj de 16 puncte (31-15). Cu toate acestea, Philly a revenit treptat treptat în joc și la pauză diferența era deja de numai 3 puncte (59-56 pentru OKC). În sfertul trei Thunder a luat din nou un avantaj în double-digits, dar cei de la 76ers au rămas în meci și chiar au reușit să egaleze.

Ultimele două minute au fost un adevărat thriller. Cu 1:46 rămas de jucat, la scorul de 104-106, Joel Embiid l-a faultat pe Russell Westbrook. Fostul MVP al ligii a avut o reacție nervoasă, în urma căruia a fost cu greu calmat de colegi. Russell a băgat ambele libere (104-108), dar la următorul atac a forțat inexplicabil o aruncare de 3 puncte. Jimmy Butler, care până atunci avusese o seară oribilă din acțiune, a adus Philadelphia la un singur punct, grație unei aruncări de 3 (107-108).

Westbrook a aruncat din nou aiurea de 3, Adams a recuperat ofensiv și mingea a ajuns tot la conducătorul de joc, care a scos inspirat la Ferguson, cel care a îngropat încă un coș de 3 puncte. Jimmy Butler a obținut însă imediat după aceea un three point-play, cu care a readus iarăși echipa gază la un singur punct (110-111). Paul George a transformat două libere, iar la atacul imediat următor Russell Westbrook a comis un fault pe o aruncare de 3 puncte a lui Embiid, care a consemnat și eliminarea lui Westbrook din meci. Embiid a marcat toate cele 3 libere, cu 14,9 secunde rămase de jucat.

Pe următorul atac, Dennis Schroeder a comis o greșeală gravă, Jimmy Butler a interceptat și s-a dus până în coș, pentru 115-113! Ceea ce părea a fi o victorie in extremis a Philadelphiei a fost repede năruită de Paul George. Superstarul lui Thunder a pus un coș de 3 puncte, cu fault, a transformat și libera și a repus OKC în avantaj, cu 5 secunde rămase de jucat.

Butler a avut o ultimă șansă a victoriei, dar nu a reușit să bage mingea în ațe. Scor final 117-115 și OKC câștigă un adevărat thriller!

Paul George a terminat meciul cu 31 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Russell Westbrook a adunat 21 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive iar Dennis Schroeder a marcat 21 de puncte. De partea cealaltă Joel Embiid a adunat 31 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, JJ Redick a înscris 22 de puncte, Ben Simmons a strâns 20 de puncte, 15 recuperări și 9 pase decisive, iar Jimmy Butler 18 puncte, cu 5/18, dar 3 coșuri înscrise în ultimele 80 de secunde ale partidei!

După acest meci, Oklahoma a ajuns la 27-18, în timp ce Philadelphia areun bilanț de 30-17.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!