Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați produce una dintre cele mai mari surprize ale sezonului actual

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.11.2015

CS Phoenix Galați a reușit să învingă pe teren propriu puternica formație U-BT Cluj la 6 puncte diferență, scor final 85-79, în meciul inaugural al rundei cu numărul 9 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Nou-promovata de la malul Dunării și-a adjudecat primele două sferturi cu parțiale de 24-12 și 21-20, urmând ca mai apoi ardelenii să se impună în sfertul 3 cu 23-20. Actul decisiv s-a încheiat cu 24-20 tot pentru oaspeți, însă victoria le-a revenit surprinzător gazdelor. 

Cei mai buni oameni ai gălățenilor au fost Threatt cu 19 puncte, Pesic 18, Bojovic 18 și Lemyk 15, în timp ce de la Cluj s-au remarcat Dykes cu 21, urmat de Pasalic și Adamovic, ambii cu câte 14.  

În urma acestui rezultat, Phoenix Galați a ajuns la un bilanț de 4 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce U-Banca Transilvania are acum la activ 5 meciuri câștigate și 3 pierdute. 

Vom reveni cu cronica detaliată a confruntării de la Galați! 

33 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Demisia
    Haide Tenter fi barbat! Cu Pitesti ai scapat etapa trecuta.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    mai este de lucrat mult la echipa, dar eu inca cred in echipa!
    Haide U!

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe flo :

    Demisia
    Jenant Domnule Tenter.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Tenter
    Sper ca ultima etapa din tur cind bc Mures va juca la Cluj da fie tot Tenter antrenor. Asa Muresul va cistiga sigur!

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe numaiU :

    Domnule Țenter
    Munca lui Bobo (Dorin Pintea) s-a dus pe apa sâmbetei. Ia-l de mânuță pe Grasu, nici la Satu Mare, nici la Mureș, ci în Sălaj, faceți echipă și culegeți... rezultate

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    dezastru din pacate
    Sunt ultimul care nu are rabdare cu antrenorii..., insa dupa opt etape echipa nu a avut NICI UN meci convingator.
    In atac jucam complicat, ne pierdem in scheme, evoluam lent, incalcit, nu rausim sa facem contraatac aproape niciodata.In aparare adversarii arunca liberi atat de sub cos cat si d la distanta...luam cos din repuneri dupa o pasa!!!Este o incompatibilitate vizibila intre antrenori si jucatori, cateodata jucatorii nostrii par ca nu-nteleg nimic din ceea c le cere antrenorul.Cronologic:-CU DINAMO:joc f slab, revenire spectaculoasa, apoi lasam adversarul sa dribleze mingea pana se termina meciul, incredibil!!!(inteleg ca principalul are black-out, dar ceilalti 2 c fac, sunt d decor???...orice spectator semipriceput stia , ca e necesar faultul, e baschet d clasa a 2 a)...LA MEDIAS este irelevant, dat fiind valoarea modesta a adversarului, dar nici acolo echipa nu a convins...CU SIBIU joc execrabil, contra unei echipe modeste cu cativa jucatori evoluind intr-un picior, dar cu antrenor bun.Trebuie sa recunoastem ca am fost ajutati in 2-3 faze decisive clar d arbitrii...LA ORADEA, joc , sa zicem acceptabil, meci in care ne-au ajutat oradenii, ratand ultimele 4 libere...LA TIMISOARA chinuiala mare, cu o echipa subtire de tot, acelas joc submediocru...LA TARGU JIU meci acceptabil pana in min 36, cand inacceptabil si impardonabil, ne luam un 4-24 si 0-17!!!situatie rar intalnita la echipe cu pretentii...CU PITESTI, dezastru din nou, 2 jucatori era sa ne bata, avem noroc (din nou)...La Galati, din joc incredibil d slab, chair penibil in prima repriza, rezultat p masura...Schimbari facute aiurea in fiecare meci...Trebuie luate niste masuri pt ca nu cred ca e acceptat asa ceva la echipa asta, cu stabilitate financiara d invidiat, cu jucatori care atunci cand evoluau la late echipe ne omorau...etc.Din pacate, vina pare sa fie a staffului technic, in frunte cu antrenorul principal...

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Rusine
    pacat ca avem jucatori dar se tot spune ca nu ne-am omogenizat ca si echipa cea ce este ciudat, alte echipe sunt deja inghegate iar la noi nu, intrebarea cred ca este atunci, a cui este vina de jucam asa cu jucatori care sunt talentati dar ca si echipa nu confirma. as vrea sa jucam baschet pe cosuri nu pe tactici de aparara si in atac nu stim sa dam cosuri, cred ca asta e cea mai mare problema a antrenorului (Marcel Tenter) joaca foarte mult pe aceste tactici pe care nu stie sa le puna in practica. haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    da mai terminati cu bobo
    sezonul trecut, chiar inainte sa vina tenter, bobo scapase echipa din mana complet. din pacate nici tenter sezonul asta nu prea face treaba. poate face u schimb de antrenori...vine petricevic de la fete si pleaca tenter la fete :)))

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      O scapa-se si nu prea...pana la urma atata putea echipa aia. Pierdu-se dubios cele doua meciuri la Putetsis i cu SIbiu acasa, ambele dupa ce echipa avusese un avantaj de +20. A urmat meciul cu Trabzon in care s-a jucat 3 sferturi incredibil si din nou o cadere in cap, prelungiri totusi cu Trabzon acasa si o ultima minge marca Milage. Cam asa a fost demis Bobo, in conditiile in care echipa chiar juca baschet si nu se punea problema jocului ci a caderilor si a faptului ca Bobo nu ar avea autoritate. A venit Tenter si dezastrul a continuat. Pana la urma sunt motive foarte serioase ca Bobo sa fie regretat, a fost demis pt foarte putin comaprativ cu tot c eface Tenter de un an incoace. Joucl nu se compara absolut deloc ca si calitate

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      *fara cratime ca iara zice vreunu ca nu stiu scrie...scapari de moment.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Cluj
    Nu inteleg absolut deloc ce se intampla la asemenea echipa,cu conditii impecabile,lot excelent(cu exceptia penibilului ala de Kamara cu Jumara),oare numai Tenter sa fie problema???Sincer,sa cheltui milionul de euro ca sa vezi asa ceva,ar trebui scosi toti la sapat,in frunte cu eternul si fascinantul Cristescu!

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Cristescu
      Ai pus punctul pe i! De la eternul si fascinantul incep yoate problemele lui U !

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    toti aveti dreptate, dar oare unde ii dreptatea!

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    daaaaaaaaaaaaaaaaa
    Clar, Cristescu e marea buba a baschetului masculine clujean! Sa plece Cristescu; sa lase odata echipa!
    Ar fi excellent fara el! Cu toate ca parca anul trecut a avut ocazia tot suporterul sa vada o echipa de baschet masculin fara Cristescu... "Adevarata U" :) Zero victorii, sala goala, nicio placer sa-i vezi. Pana una alta, Cristescu si-a facut treaba. A cautat bani si i-a gasit.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Bani
      Daca tu crezi ca vreun sponsor da bani pentru Cristescu, Stanescu,Puicu,etc,inseamna ca visezi frumos...

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Inainte de Cristescu se jucau meciuri la 11 dimineata, toate rezervele erau juniori si tot baschetul clujean statea in 3,4 jucatori aflati deja la apusul carierei. Asa ca o fi adus si Cristescu asta ceva bani. Nu de alta, dar la Timisoara nu prea aduce nimeni si situatia e care e. Cred ca din cati vorbiti pe aici pe vremea aia cand s ejuca la 11 dimineta asambata, nu prea multi stiati cine ii cmapioana romaniei la baschet. Asa ca sa o mai lasam mai moale...de fapt daca ajungem sa zicem ca Jawara e foarte slab, nimic nu ma mai mira. Burlacia ne domina pe toti.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      :)))))
      Baschetul cu Jumari sa traiasca!Si eterna mirare!

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    DEMISIA
    O asemenea infrangere seaman cu o alta, de pe vremea cand Roti era antrenor. Horea Rotariu a avut atunci, dupa infrangerea cu iasiul era parca, demnitatea sa-si dea demisia.
    dar cred ca acum, in cazul lui Tenter, lucrurile stau cu totul altfel. Tenter nu e vinovat. De fapt, Tenter nu e niciodata vinovat. Nici cand il lucre pe la spate pe Bobo, cand Silva si Cuic vorbeau cu el la telefon si-i spuneau domnu' Dan, sa nu se prinda altii, nici cand unii jucatori aranjau meciuri la pariuri sau mai rau cu adversarul, nici cand anul trecut visa la titlu dar a fost trimisa in vacanta inca din primul tur al play-off-ului dupa un scurt 3 - 0 cu Muresul. Aici clar Tenter n-a fost de vina. Jucatorii, ca n-au facut ce le-a cerut el... Au jucat de capul lor... Acum, Tenter n-are de asemenea nicio vina ca pierdem cu Dinamo ca papagalii, ca in ultimele 5 minute de la Targu Jiu Energia a sters pe jos cu noi, ca Galatiul a devenit echipa mare datorita noua.
    Marcel, te rog nu astepta sa fii fluierat in sala. Arata ca ai demnitate. Stiu, tu vrei inca un titlu, dar si anul trecut l-ai vrut.
    Da, sunt bani multi pe care ii pierzi daca pleci, dar inca mai poti iesi cu demnitate. Nu astepta sa-ti ceara sala DEMISIA!

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Rotaru pierdea cu Rapidul lui Santana atunci, un meci incredibil in care Rapid cu 2,3 juctaori a dat undeva aproape de 100 de puncte sau chiar peste pe meci. Nu a plecat nici el de buna voie, ba chiar a plecat cu m,ari suparari, dar era oarecum depasit si era nevoie de un pas in fata. La usa statea Misha Perisic care venea la pachet cu Zoran Krstanovic.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    si totusi
    Sa nu minimalizam meritele galatenilor care si-au aparat cu ardoare sansele, au jucat disciplinat si au beneficiat de aportul ofensiv deosebit a lui Pesic, Bojovic si Threat. Mie mia placu mult si Petica.
    Slabi ceilalti 2 straini din lot Rohde si Tresac...

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter pleacaaa!!!
    Omul nu are caracter deci nu va pleca decat dat afara. E un fel de Piturca al nostru. Un jegos.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Demisia!!!
    Baietii nu au placerea de a juca. Incompetentul de Tenter ii terorizeaza cu apararea si atat.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    NI-NI o lectie de baschet
    Felicitari Phoenix! Mare Surpriza. Arbitraj cel putin dubios in favoarea Galatiului, dar succesul galatenilor este meritat,care au un antrenor cu "oua"(nu ca si dl AChim - eu fiind oradean) si care reuseste sa trezeasca la viata 2 din pseudo-vedetele campionatului Pesic si Bozovic. Se observa cum romanii galatenilor primesc tot mai multe minute, si as intreba pe aceasta cale daca oradeanul Borsa nu ar fi fost mai util echipei oradene, decat "spargatorul de casnicii" Pasca.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Buzestii, stii care era vorba lui Cocosila?
    Tinere, eu asa cred... ca trebuie sa mearga unul care sa convinga sponsorii sa investeasca. Da. Si trebuie sa umble mult pentru asta, nu sa stea in birou si sa astepte, doar pentru ca e vorba de o echipa de top. Ai auzit vreodata de echipe DE TRADITIE care se zbat in namol pentru ca nu vine nimeni cu bani la ele?
    Cu un manager bun gasesti si banii. dar nu, cei care-I aduc n-au merite. Dar te las pe tine sa te crezi treaz si sa traiesti cu idea ca la echipele cu nume nu trebuie sa umbli dupa bani. Vin sponsorii in limba la ele.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cand se lasa Cristescu West Petrom si Dinamo erau atat de bune incat efectiv ne spulberau...15 ani mai tarziu, pueti uita(vb aia, s-a produs o extorsiune a unei ape intregi)

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @carlos
      Ma bazez exclusiv pe realitati,daca tu crezi ca manager fiind,te dai cu nitel odicolon,bati la poarta la niste firme,le pui doua poze si o invitatie pe masa si pleci cu punga doldora,eu nu creditez versiunea asta.Si nu-i niciun bai,ramanem fiecare la opinia sa.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ce-i drept intre Craiova si Cluj intotdeauna vor exista niste diferente foarte mari, incepand de la mentalitate si fel de a gandi.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Diferente
      Si e foarte bine sa fie asa,diversitate,e mai buna decat varianta turma sau egocentrismul.

      cu 8 ani în urmă (20.11.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    pacat
    U Cluj, acum ar trebui sa fie teoretic printre fruntase.
    Are jucatori valorosi, am auzit ca au si sprijin financiar consistent daca e sa il compari cu al altora... Nu inteleg! O lipsa de chef, un "non combat" si un plictis is o rutina care sunt evidente! Nimeni nu joaca nimic: toti asteapta ca Dikes si Adamovici sa faca minuni. Drept consecinta, stiind ca ei sunt marcatorii, ceilalti imi par pasivi si dezinteresati de cos. E simplu atunci sa ii sufoci pe cei doi si meciul e castigat. Nu stiu ce ii invata Tenter in vestiar si la antrenamente, dar daca numai regii au voie sa dea la cos, ceilalti vor fi in continuare crispati (Torok, chiar Pasalic cu multe ratari) si apatici (Kuti, Jucan) Baciu timid si toata echipa luata la gramada nu joaca nimic. Dimano si Galati ne-au batut prin angajament si nu atat prin valoare. As adauga unui comentariu de mai sus ca "fostele vedete" de la Galati, motivate de a demonstra ca inca mai sunt in stare de ceva, au fost mai bune decat "vedetele consacrate". Si "inginerul antrenor" Nini a fost mai inspirat decat "baschetbalistul antrenor" Tenter stiind cum sa-si motiveze baietii. Ce e drept, e drept si trebuie sa o recunoastem.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    ce se intampla doctore?
    U Cluj, ar trebui acum sa fie teoretic printre fruntase.
    Are jucatori valorosi, am auzit ca au si sprijin financiar consistent daca e sa il compari cu al altora... Nu inteleg! O lipsa de chef, un "non combat" si un plictis si o rutina care sunt evidente! Nimeni nu joaca nimic: toti asteapta ca Dikes si Adamovici sa faca minuni. E simplu atunci sa ii sufoci pe cei doi si meciul e castigat. Drept consecinta, stiind ca ei sunt marcatorii, ceilalti imi par pasivi si dezinteresati de cos. Nu stiu ce ii invata Tenter in vestiar si la antrenamente, dar daca numai regii au voie sa dea la cos, ceilalti vor fi in continuare crispati (Torok, chiar Pasalic cu multe ratari) si apatici (Kuti, Jucan) Baciu timid, Jucan cu hei rup-ul si toata echipa luata la gramada nu joaca nimic. Dimano si Galati ne-au batut prin angajament si nu atat prin valoare. As adauga unui comentariu de mai sus ca "fostele vedete" de la Galati, motivate de a demonstra ca inca mai sunt in stare de ceva, au fost mai bune decat "vedetele consacrate". Si "inginerul antrenor" Nini a fost mai inspirat decat "baschetbalistul antrenor" Tenter stiind cum sa-si motiveze baietii. Ce e drept, e drept si trebuie sa o recunoastem.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Ciudat
    Nu am vazut meciul asa ca nu ma pot vorbi de ceea ce s-a intamplat pe teren. Totusi daca e sa analizam putin putem vedea ca inaintea meciului clujul avea o cota de 1.45 ba chiar 1.50 la pariuri asta in conditiile in care una din favoritele la titlu intalneste una din cele mai slabe echipa din liga (chiar si in deplasare.) Acum bookmakerii mai fac greseli cand e vorba de campionatul nostru de baschet dar eu in ultima vreme nu am vazut o asa anomalie a cotelor.
    Eu de vreo doi ani fac bani frumosi din baschetul romanesc si astazi cand am vazut cota am vrut sa arunc o suma destul de mare pe U. Totusi ceva era putred rau aici si nu pot decat sa ma bucur ca nu m-am atins de acest meci. Se poate sa fie doar o impresie gresita insa meciul asta mie nu imi miroase deloc bine.

    cu 8 ani în urmă (20.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter
    Baschet dezorganizat, de proasta calitate, schimbari haotice. De un an aceeasi placa. Fii barbat.

    cu 8 ani în urmă (21.11.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    PHOENIX Galati,
    exact ca pasarea cu acelas nume a revenit in meciu cu U-BT SI au castigat.Nu ma bucur de esecul Clujului,puteam la fel de bine sa pierdem si noi etapa trecuta daca Bojovic juca macar la jumatate din parametri jocului de ieri.ASta este a trecut,dar nu pot sa nu remarc nemultumirile suporterilor, care din punctul meu de vedere,in ceea ce priveste jocul si tacticile de joc( ale luiTenter si Achim sunt identice in multe aspecte)sunt pertinente.Ambi antrenori au spus ce aveau de spus dpv, la aceste echipe, de cand ii stiu se plang de vreme, de accidentari,de adversar dar ei unt impecabili nimic nu li se poate reprosa sunt perfecti.La Oradea pana nu se schimba managementul adica persoana care se identifica baschetul oradean si fara SERBAN SERE NU VA MAI FI BASCHET VA DiSPAREA CACI ACEST om este de neinlocuit, Achim va ramane pe vecie la club,iar noi vom fi obligati sa- ascultam scuzele,ineptiile,fricile si reprosurile .vA Inteleg frustrarea si sper ca macar la voi sa vina schimbarea ca la noi sansele sunt inexistente.

    cu 8 ani în urmă (21.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!