Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima victorie pentru Dragoș Diculescu în Liga BNXT

Prima victorie pentru Dragoș Diculescu în Liga BNXT

Miercuri, 29 septembrie, Landstede Hammers s-a deplasat pe terenul lui Basketbal Academie Limburg pentru un meci din cadrul etapei a doua a Ligii BNXT. Trupa antrenată de Herman van den Belt a controlat jocul de la început până la final și s-a impus la o diferență de 28 de puncte: 101-73.

Cu Dragoș Diculescu titular, Zwolle a început mult mai bine partida decât duminică și, după primul sfert, conducea cu 25 la 21. În secvența secundă, oaspeții au fost și mai eficienți în atac și apărare și și-au ținut adversarii la doar 19 puncte, în timp ce ei au înscris 30.

După pauză, Limburg a preluat pentru scurt timp inițiativa și a mai redus din diferență. Astfel, înaintea actului decisiv, scorul era 69-61. Ultimele zece minute au consemnat un recital ofensiv oferit de către trupa manageriată de Aco Todorov. Landstede Hammers a realizat un parțial de 32-12 și a câștigat la o diferență uriașă: 101-73.

Diculescu a adunat 13 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție, fiind liderul formației sale la capitolul recuperărilor și la cel al assist-urilor. De asemenea, baschetbalistul în vârstă de 22 de ani a fost mult mai eficient la nivelul aruncărilor, terminând cu un procentaj de 62% din acțiune (5/8) și 100% din exteriorul semicercului (3/3).

Dintre coechipierii lui Diculescu, Ralf de Pagter a făcut un meci incredibil, trecându-și în cont 37 de puncte, în timp ce Noah Dahlman și-a ajutat echipa cu 25 de puncte și 4 recuperări.

De partea cealaltă, s-au remarcat Wietze Nossek (21 de puncte, 8 recuperări), Jef de Vries (15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Christopher Hudson (13 puncte, 2 pase decisive) și Roel van Overbeek (11 puncte).

În urma acestui rezultat, Zwolle ocupă poziția a 7-a în clasamentul intern al Olandei. Trupa lui Diculescu se va duela din nou cu Limburg în 6 octombrie, pe teren propriu.

*foto: Orange Photo

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!