Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Propunere privind crearea unei competiții juvenile numită „LNBM Junior League”

Propunere privind crearea unei competiții juvenile numită „LNBM Junior League”

Luni, 10 februarie, FRB a organizat întâlnirea anuală a președinților de club din LNBM. 

Pe lângă temele ce țin strict de Liga Națională, cum ar fi alcătuirea loturilor de jucători pentru următoarele patru sezoane de campionat și de Cupa României, președinții de club au venit și cu propuneri privind o dezvoltare a baschetului românesc pornită de la nivelul juvenil. Aceștia consideră necesară o implicare mai solidă a cluburilor din LNBM în sectorul juvenil

O propunere interesantă este creeare LNBM Junior League, o competiție în care vor participa toate cluburile din Liga Națională. Cluburile pot forma echipe din jucători U20, U18 și U16. Pentru început cluburile pot "împrumuta" jucători legitimați la alte cluburi de juniori, însă din sezonul 2021/2022 fiecare club trebuie să formeze o echipă pe cont propriu, adică toți tinerii jucători care reprezintă o echipă în această competiție să fie legitimați la clubul de seniori.

De asemenea, fiecare club din LNBM va fi obligat să participe în competițiile de juniori cu cel puțin o echipă, la fel ca în cazul LNBM Junior League, în sezonul următor lucrurile ar putea fi mai permisive, adică s-ar permite colaborarea cu diverse cluburi specializate strict pe baschetul juvenil. 

Reamintim că momentan totul se află doar la faza de discuții, urmând ca aceste propuneri să fie votate în cadrul Consiliului Director. 

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!