Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București caută să deschidă o nouă serie de victorii în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.12.2022

Rapid București caută să deschidă o nouă serie de victorii în Liga Națională

Rapid București tocmai a bifat primul eșec stagional, în derby-ul Conferinței A cu U-BT Cluj-Napoca. Giuleștenii evoluează în deplasare în runda cu numărul opt de camionat, pe terenul celor de la FC Argeș Baskeball, într-o confruntare programată sâmbătă, 3 decembrie.

Trupa lui Tudor Costescu a reușit să se lupte de la egal la egal cu campioana României în cea de-a șaptea etapă. U-BT a reușit să se impună abia la ultima posesie în disputa de la finalul săptămânii precedente, printr-un putback ofensiv al lui Stefan Bircevic. Scorul final a fost 77-79.

Până la această confruntare, feroviarii aveau șapte victorii consecutive în toate competițiile, iar cu excepția duelului cu BC CSU Sibiu, toate succesele veniseră la mai mult de 10 puncte diferență.

Tyler Stone a continuat evoluțiile excelente din debutul de sezon și în partida cu U-BT Cluj, pe care a încheiat-o ca cel mai valoros jucător. El a adăugat 28 de puncte și 6 recuperări și este în continuare liderul campionatului la mediile de puncte, recuperări și la eficiență.

Darius Johnson-Odom, cel mai bun pasator al Rapidului în startul de sezon, a ratat ultimele două jocuri ale echipei sale și rămâne de văzut dacă va fi apt pentru disputa de la Pitești. Gruparea din capitală s-a lovit de mai multe probleme cu accidentările în acest debut de stagiune.

De cealaltă parte, FC Argeș trece printr-o perioadă extrem de delicată. Alb-violeții au ajuns la un bilanț echilibrat, de 3-3, după succesul clar de pe terenul lui CSM Târgu Jiu, scor 80-60. Acesta a venit la doar o săptămână distanță de înfrângerea cu CSM Petrolul Ploiești, scor 62-73.

După acel eșec, Milan Mitrovic i-a tras la răspundere printr-o postare pe Facebook pe criticii săi, dar la scurt timp după și-a cerut scuze pentru atitudinea sa. Acea postare i-a adus totuși mai multe probleme, întrucât clubul a anunțat printr-un comunicat oficial că îi condamnă acțiunile.

Celelalte două victorii din Liga Națională pentru trupa din Trivale au venit în meciurile cu CSM Târgu Mureș (108-106 după două reprize de prelungiri) și SCM U Craiova (79-71). Argeșenii s-au calificat mai departe și în Cupa României, din postura de lucky-loser.

Nikola Jevtovic este în continuare cel mai valoros jucător al trupei lui Milan Mitrovic și înregistrează medii de 16.2 puncte, 6.3 recuperări și 1.2 pase decisive în cele șase meciuri disputate până acum.

Disputa dintre FC Argeș Basketball și CS Rapid București va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Sport Pictures/Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!