Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București produce o surpriză imensă și învinge pe CSM CSU Oradea

Rapid București produce o surpriză imensă și învinge pe CSM CSU Oradea

Rapid București a produs o surpriză imensă în etapa cu numărul 21 din Liga Națională de Baschet Masculin. Giuleștenii au învins pe teren propriu pe CSM CSU Oradea, într-un meci jucat astăzi, 1 martie, și care a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a decide învingătoarea. Rapid s-a impus cu scorul de 76-74.

Partida din Giulești a avut un start echilibrat, oaspeții marcând de la distanță primele lor două coșuri de la distanță. Gazdele au început să se distanțeze pe tabelă, după jumătatea actului inaugral, interval de timp în care au marcat 5 coșuri de la distanță.Vicecampioana României nu a găsit răspuns și „feroviarii” aveau de două ori mai multe pe tabelă după primul act, scor 30-15. În primele 3 minute din sfertul secund doar Dovis Bickauskis a reușit să marcheze de la distanță. Tot lituanianul a înscris și următoarele 3 puncte și diferența de pe tabelă se reducea, 30-21. Bookert a spart gheața pentru giuleșteni, după o pătrundere aproape de jumătatea sfertului. Jocul s-a mai animat puțin aproape de pauză, dar Rapid a păstrat un avantaj format din două cifre. Oradea nu a mai avut replică până la finalul primelor 20 de minute de joc și Rapidul avea un avantaj important la intrarea la cabine, 42-29.

Dovis Bickauskis a fost primul marcator la reluarea jocului, dar rapidiștii au replicat cu 5 puncte la rând și ecartul dintre cele două combatante urca la 16 lungimi. Gazdele au rămas on fire de la distanță iar Mosely a dus scorul la 50-32, moment în care Cristian Achim solicita timp de odihnă. Oradea a trăit în ofensivă doar pe mâna lui Dovis Bickauskis, iar în a doua jumătate a sfertului trei, bihorenii nu au profitat de un antisportiv. Tabela a rămas blocată pentru momente bune la scorul de 54-40. Mark Ogden a schimbat scorul, cu un three-point-play. Holt a marcat primele puncte iar înaintea actului decisiv diferența era de o singură cifră, 54-45 pentru Rapid. Realuarea jocului a fost favorabilă oaspeților, care au redus încă 3 puncte din deficit într-un minut. Erik Copes a oprit perioada de secetă a echipei sale, cu o reușită de la semidistanță. Oradea nu a reușit să treacă în avantaj, iar când mai erau 3 minute și jumătate din meci, scorul era 60-52 pentru giuleșteni. Holt cu o triplă și-a adus echipa la doar două posesii în urmă, iar apoi Nikola Markovic a irosit două libere. Rapid s-a confruntat cu probleme în ofensivă, iar același Holt după o recuperare ofensivă ducea scorul la 62-59. Brosser a marcat un singur punct după vizita la linia de fault, iar Holt și-a continuat recitalul și diferența era minimă pe tabelă. Baris Aktaș a fost precis de la linia de libere și scorul era 65-62 când mai erau 40 de secunde de joc. Kris Richard a reușit rapid un three-point-play și scorul era egal. Stanojevic a irosit atacul pentru Rapid și Oradea mai avea 7 secunde pentru a decide meciul. Richard a ratat aruncarea de la distanță și partida ajuns în prelungiri, 65-65.

Mosely a deschis repriza suplimentară cu două libere marcate. Răspunsul a venit de la Stephen Holt, care a înscris o triplă și Oradea era în față. Jocul s-a mutat la linia de libere și oaspeții rămâneau în avantaj, 69-72. A mai urmat un coș de la Green, dar Rapid a replicat cu încă 3 libere marcat și înaintea ultimului minut oaspeții aveau 2 puncte în plus. Jagan Mosely a egalat și tot el i-a pasat decisiv lui Aktaș, care își ducea echipa în față, când mai erau doar 4 secunde din meci. Nikola Markovic a avut ultima aruncare a partidei, ratată și Rapid s-a impus cu 76-74.

Jagan Mosely a fost omul meciului cu 29 de puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Erik Copes a fost și el la înălțime cu 19 puncte și 8 recuperări.

Dovis Bickauskis a fost principalul marcator al oaspeților cu 20 de puncte, plus 4 recuperări și 3 pase decisive. Stephen Holt a contribuit cu 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, iar Mark Ogden cu 13 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive.

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Mihai Iacob :

    Mare pacat...
    ...ca romanii Oradiei nu au mai avut drept de joc in repriza a doua. Altfel ii calcau in picioare ;))

    cu 2 ani în urmă (02.03.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Da da:))
      Mai trebuie naturalizați vreo 2/3 din echipa. Victorie in condițiile in care in sf4 doi jucatori de la rapid eliminați:). Se vede la final când sere da mâna cu arbitrul și efectiv ii bagă un sadface lui sere de zici ca ba mai mult nu am avut ce face. Libere ți-am dat, jucatori eliminați ți-am dat ce sa mai dau?

      cu 2 ani în urmă (02.03.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @ovidiu
      Normal, cand echipa e la pamant apara si ulii! Doar ca scrii aici de naturalizati in mod negativ dar uiti ca echipa pe care o sustii e cea care a dat tonul, e cea care a profitat cel mai mult de utilizarea acestora si a altor exceptii (Calnicenco) si tot Clujul a si naturalizat pana acum cel mai mult. Dar nu trebuie sa scapi ocazia de a-i ataca pe Sere si Achim.
      Chiar nu inteleg comentariul tau.

      cu 2 ani în urmă (02.03.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Hai sa fiu mai explicit
      De Achim știm cu toții cât se plânge de orice: arbitraj, accidentări, deplasări sau program încărcat. Orice doar ca echipa nu joaca nimic nu e pb sau ca nu le-au reușit transferurile: ale lui cu cine le mai face sau echipa de căutări.
      Despre șere stim cu toții cam cât e de parșiv (uneori nu am nimic împotriva ca doar pt echipa lui trage). Eu unu sincer as prefera sa jucam cu cât mai mulți naturalizați ca măcar văd baschet decât sa văd niște prunci care se chinuie sau se nasc talente și mor speranțe. Sportul in România e la pământ începând din ministere și terminând cu antrenorii. Care scoate un pic nasul pe afara prefer sa creasca in alta țara dacă ii pot ajuta părinții ca statul roman nu da doi bani pe tine. Calnicenco avea pașaport românesc dar irelevant. Sa ne lase sa jucam cu toți naturalizatii dar sa stim gen de prin iarna. Ia baieti începând cu sept puteți juca cu x naturalizați.

      cu 2 ani în urmă (03.03.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Re...
      Cu ce ai scris aum sunt perfect de acord. Doar ca referitor la schimbatul regulilor in timpul jocului, daca tii bine minte, Oradea a fost prima afectata si acum 2 sezoane si apoi Clujul sezonul acesta. Deci nu vad unde e parsivenia lui Sere!
      Referitor la Achim, ai dreptate ca tot timpul dupa o infrangere gaseste scuze. Este cu plus si minus aceasta atitudine. Pe de o parte pare ca tot timpul cauta motive pt a justifica o infrangere si nu vede problemele reale din lot si din joc, dar pe de alta parte de fiecare data incearca sa nu "loveasca" in jucatori. Habar n-am daca e bine sau rau, dar din punctul meu de vedere ar fi mai rau daca si-ar acuza jucatorii. Pentru ca parerea mea e ca jucatorii au pierdut atat meciul cu Rapid cat si cel cu Constanta. Are si Achim vina lui dar jucatorii nu au nici o scuza pt modul cum s-au implicat in meci. Parca erau la un antrenament cu public si se grabeau sa plece acasa.

      cu 2 ani în urmă (03.03.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Surprize, surprize
    Dupa meciul de la Constanța,am scris ca vor mai fi surprize de acest gen din partea CSM.Acest lucru era previzibil dacă analizezi putin jocul echipei.Construim putin,ne bazam mai mult pe realizari individuale,se vede clar.ca nu exista scheme de joc.Bickauskis chiar daca el puncteaza,nu este profilul de PG potrivit pt echipa noastra,nu are inventivitate in joc,nu este capabil de a pune in situatii favorabile coechipierii.
    Pacat,am ratat sansa de a improspata echipa prin.aducerea unui fundaș valoros,tinem in continuare pe tusa un lituanian bun.pt antrenamente.
    Parcă vad ca maestrul o sa gaseasca din nou alte motive pt eșec,oboseala,etc,bla,bla,bla.
    Realitatea e cruntă maestre , iar tu si Sere refuzati sa o vedeti.Nu aveti decât,dar ea se razbuna intotdeauna.
    Sigur ca echipa era obosita dar vreau sa va amintesc ca U-BT a spulberat Rapidul a doua zi dupa drumul de la Kiev aproape numai cu românii.
    Realitatea este dura:suntem o echipa de duzină,anul acesta nu cred ca trecem de semifinale.
    Pina atunci nu ne ramine decat sa traim visul frumos din FIBA EUROPECUP.

    cu 2 ani în urmă (02.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Bataie de joc
    de competitie

    ce o mai nascoci magicianul la interviu? Fu terenu in panta?

    cu 2 ani în urmă (02.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Din punctul meu de vedere
    Nu este niciun fel de surpriza. Avem o echipa destul de subtire anul acesta, iar cand nu intra mingea de 3 ne poate bate oricine fara exceptii. Inca de cand s-a anuntat plecarea lui Milan era anticipat un deznodământ nefavorabil. Cred ca a venit vremea schimbarii. Multa sanatate!

    cu 2 ani în urmă (02.03.2022) Raspunde
  • Dady2800 :

    Superbet !!!!!!!!
    Din pacate pariurile sunt in floare in romania.:))))))))) /comentați aiurea basketbalistic

    cu 2 ani în urmă (03.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!