Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

România ar putea avea 11 formații în cupele europene în stagiunea 2023-2024

România ar putea avea 11 formații în cupele europene în stagiunea 2023-2024

În cursul acestei dimineți, Federația Română de Baschet a publicat un comunicat prin care anunță deciziile Consiliului Director cu privire la participarea echipelor din LNBM și LNBF în cupele europene, în stagiunea 2023-2024.

Conform frbaschet.ro, există posibilitatea ca nu mai puțin de 11 formații românești să participe în cupele europene:

LNBM

  • EuroCup: U-BT Cluj-Napoca
  • Basketball Champions League: CSM Oradea (cu posibilitatea de a trece în FIBA Europe Cup)
  • FIBA Europe Cup: BC CSU Sibiu, CS Rapid București (de asemenea, există posibilitatea de a primi încă un loc, care ar fi acordat lui SCM U Craiova)
  • European North Basketball League: CSO Voluntari
  • Alpe Adria Cup: SCM Timișoara

LNBF

  • EuroLeague Women: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (cu posibilitatea de a trece în EuroCup Women
  • EuroCup Women: CSM Constanța și încă două echipe (FCC Baschet Arad și CS Rapid București s-au clasat pe locurile 3 și 4)

Iată decizia Consiliului Director anunțată de Federația Română de Baschet:

„2. Se aproba cu unanimitate de voturi participarea echipelor romanesti in cupele europene, sezonul 2023-2024, dupa cum urmeaza:

Masculin

* Tinand cont de faptul ca U-BT Cluj-Napoca, campioana LNBM Mozzart, a transmis oficial intentia de a se inscrie in EuroCup 7 Days, echipa de pe locul 2, CSM CSU Oradea va fi inscrisa in Basketball Champions League, cu posibilitatea ulterioara de a trece in FIBA Europe Cup.

* Echipele de pe locurile 3 si 4, respectiv BC CSU Sibiu si Rapid Bucuresti, vor fi inscrise in FIBA Europe Cup. In cazul in care forul european va aproba suplimentarea cu inca un loc pentru FIBA Europe Cup, va fi inscrisa in aceasta competitie si echipa clasata pe locul 6 in LNBM Mozzart Bet, respectiv SCM U Craiova, care si-a manifestat intentia de a participa in aceasta competitie. Mentionam ca CSO Voluntari se va inscrie in European North Basketball League iar SCM Timisoara in Alpe Adria Cup.

Feminin

* Campioana LNBF, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe va fi inscrisa in EuroLeague Women, cu posibilitatea ulterioara de a trece in EuroCup Women.

* FIBA a alocat Romaniei 3 pozitii in EuroCup Women, sezonul 2023-2024, astfel ca in aceasta competitie vor fi inscrise: finalista LNBF, CSM Constanta, precum si alte doua echipe din clasamentul final LNBF situate pe locurile 3 si 4.”

Așadar, în sezonul 2023-2024, România va fi reprezentată în cupele europene de minim 10 echipe, existând posibilitatea de a se adăuga încă o formație.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Asta da
    veste buna dinspre ferebeu ! Numai asa ne vom putea dezvolta. Ramine de vazut cu ce ( bani, premisele ne fiind incurajatoare ) si cu cine ( jucatori ) ne vom prezenta. Ma gindesc la o prezenta onorabila ( asta include si infringeri, poate multe infringeri -deranjante pentru unii suporteri "de rezultate" ), dar clar este o oportunitate de a acumula experienta. Acolo sa-i vedem pe jupinitele si ficiorii autohtoni ! Cine stie, ar fi extraordinar, sa se ia baschetul si din strinsul miinilor de la inceput si sfirsit de meci. Cred ca 1-2-3 minute meritate intr-o infringere la nivel international, fac mai mult decit 10-15 minute obligatorii ( ca sa nu spun nemeritate) intr-o victorie interna.
    Principala problema va fi BUGETUL, din pacate. Din ce se aude nu prea sunt vesti incurajatoare la multe dintre echipele mentionate in decizie. Dar vara este lunga ...

    cu 10 luni în urmă (14.06.2023)
    • Ricardo:

      Veste buna
      Un lucru foarte foarte bun! Îmi pare rău că nu sunt și mai multe echipe dar faptul ca sunt 6...7 echipe ce vor juca în cupele europene este un îmbucurător. Nu știu de unde pana unde ați auzit ca bugetele nu vor fii unele îndestulătoare??? Oradea a anunțat același buget la secția de baschet. Clujul nu a anunțat nimic încă dar "pe declaratii" precizează tot mai apăsat ca doresc o prezentare mult mai buna sezonul viitor în EUROCUP! Așadar cred ca este normal sa vina cu si multe declarații cei care conduc cluburile!

      cu 10 luni în urmă (14.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Oradea
      a anunțat un minus 10%de la stat ( e drept că încearcă să compenseze). Dar este clar că banii veniți de la stat ( inclusiv autorități locale ) vor fi mai puțini, cu excepția firească... Voluntari. Eu m-aș bucura ca bugetele tuturor să crească sau cel puțin să ajungă la un nivel acceptabil pentru o reprezentare onorabilă pe plan extern. Ar fi culmea ca acum cînd sunt alocate atîtea locuri, noi să refuzăm.

      cu 10 luni în urmă (14.06.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!