Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

România U18 a pierdut în sferturile World Cup 3x3 din Mongolia

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
07.06.2019

România U18 a pierdut în sferturile World Cup 3x3 din Mongolia

Naționala masculină sub 18 ani de 3x3 a României a avut prestații foarte bune în faza grupelor la competiția mondială din Mongolia și a obținut calificarea în sferturi. Tinerii tricolori au încheiat pe doi în grupa D și vor întâlni Rusia în faza eliminatorie, vineri dimineață. Luca Vișan-Hara și Matei Bodea sunt pe locurile 7 și 8 în clasamentul marcatorilor după 4 partide. În întrecerea feminină tricolorele au încheiat pe locul 5 în grupă, după patru înfrângeri.

 

 

UPDATE, vineri, ora 12:00 Naționala U18 de streetball a României a pierdut în fața Rusiei în sferturile de finală ale turneului mondial din Mongolia. Tricolorii au pierdut contra Rusiei, scor 20-9. 

 

 

În cursul acestei săptămâni s-au disputat partidele din faza grupelor la FIBA 3x3 U18 World Cup. România a fost reprezentată atât în întrecerea masculină, cât și în cea feminină. Matei Bodea, Andrei-Victor Ionescu, Laurențiu Dumitrescu și Luca Vișan-Hara fac parte din reprezentativa masculină, iar în cea feminină au jucat Ștefania-Patricia Cătinean, Adina Ciciovan, Teodora Georgiana Dumitru și Rebecca Raluca Lipovan.

 

Băieții au început foarte bine competiția, cu două victorii în prima zi, 21-9 cu Kyrgyzstan și 19-17 cu Estonia, după prelungiri. După o zi de pauză au urmat meciurile trei și patru din grupa D pentru tricolori. Aceștia s-au impus cu 18-15 în fața Braziliei și au fost învinși cu 21-17 de Argentina. În urma acestor rezultate România s-a clasat pe locul secund în grupa D, după Argentina care s-a impus în toate cele patru partide pe care le-a disputat. Le-au urmat Brazilia (2/2), Estonia (1/3) și Kyrgyzstan (0/4). Primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în faza eliminatorie.

România va întâlni Rusia în sferturile de finală, vineri, de la ora 10:10 (15:10 ora locală). Rușii au fost primii în grupa B, cu victorii în fața Ucrainei (21-16), Republicii Dominicane (17-14), Turkmenistan (19-15) și Kazakhstan (22-5). Ucraina a fost pe doi în grupă cu un bilanț de 3 succese și o înfrângere. Din grupa A s-au calificat mai departe Turcia (4/0) și Italia (3/1), iar din grupa C au avansat Statele Unite (4/0) și Mongolia (3/1).

Adversara tricolorilor din sferturi dă cel mai bun marcator al fazei grupelor. Danila Chikarev a înscris 35 de puncte pentru Rusia în 4 partide. În topul marcatorilor de la turneu se află și doi români. Luca Vișan-Hara și Matei Bodea sunt pe pozițiile 7 și 8 la totalul de puncte reușite, cu 27 și 26 de puncte.

Vineri sunt programate și celelalte trei sferturi de finală din competiția masculină. De la ora României 8:00 va avea loc duelul dintre Turcia și Mongolia, iar la 8:25 va fi cel dintre Argentina și Ucraina. După partida dintre Rusia și România se va juca și sfertul dintre Statele Unite și Italia, la 10:35.

România nu a avut un parcurs la fel de reușit în întrecerea feminină. Tricolorele au încheiat pe ultima poziție în grupa D, pierzând cu 9-18 în fața Belgiei, 12-16 cu Indonezia, 6-18 cu Elveția și 7-21 cu Japonia. Din această grupă au avansat Japonia (4/0) și Indonezia (3/1). Din grupa A au mers mai departe China (4/0) și Mexic (3/1), din grupa B au urcat Statele Unite (4/0) și Noua Zeelandă (3/1), iar din grupa C s-au calificat mai departe Franța (4/0) și Filipine (3/1).

Sferturile din competiția fetelor se dispută tot vineri dimineață, începând cu ora 8:50. Duelurile pentru careul de ași vor fi: China vs Filipine (ora 8:50), Japonia vs Noua Zeelandă (9:15), Statele Unite vs Indonezia (11:00) și Franța vs Mexic (11:25).

Vineri la prânz vor fi semifinalele celor două competiții, iar finalele vor fi după-amiază. Meciul care va decide campioana la feminin este programat de la ora 15:15 (ora României), iar finala băieților urmează să înceapă la ora 15:40.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!