Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

S-a înființat Clubul Sportiv Municipal Constanța

S-a înființat Clubul Sportiv Municipal Constanța

Marți, 28 decembrie, a avut loc ultima ședință de Consiliu Local al Primăriei Constanța din acest an. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind înființarea unui Club Sportiv Municipal, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local. Consilierii constănțeni au votat pentru, iar astfel a luat ființă cel mai nou club sportiv din țară, Clubul Sportiv Municipal Constanța.

Conform regulamentului de organizare și funcționare, Clubul Sportiv Municipal Constanța este instituție de drept public și funcționeză în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța. Obiectul principal de activitate este selecția continuă, pregătirea sportivă și participarea sportivilor proprii la competițiile interne și internaționale, precum și organizarea de competiții și evenimente sportive, iar scopul Clubului Sportiv Municipal Constanța constă în organizarea și administrarea de activități sportive, cu consecință directă de dezvoltare a sportului de masă și a sportului de performanță, pe ramuri de sport, la nivelul Municipiului Constanța.

Structura sportivă numără nu mai puțin de 76 de ramuri sportive, toate recunoscute de către Ministerul Tineretului și Sportului, cu excepția ramurei fotbal. Directorul interimar al instituție publice, pentru o perioadă de șase luni de zile, a fost numit prin hotărârea de Consiliu Local Andrei Talpeș, managerul general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța. Într-o declarație acordată site-ului nostru, Talpeș a afirmat că va demara discuții cu structurile sportive locale pentru a pune la punct următorii pași.

„La Clubul Sportiv Municipal Constanța urmează să punem în aplicare ceilalți pași. De asemenea, vom demara discuțiile cu structurile sportive locale, pentru alcătuirea secțiilor. Prin CSMC vrem să acoperim toate planurile practicării sportului, de la performanță la sport de masă. CSM Constanța este cred pasul următor natural pentru un oraș cu o tradiție istorica în sport. Este nevoie de o structură care sa asigure cadrul necesar în primul rand pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor. Avem experiență în acest sens, prin proiectele pe care le-am implementat de-a lungul anilor. Vrem sa extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Vom stabili în perioada următoare care vor fi acestea. Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni care au reprezentat cu succes sportul românesc și este momentul să restabilim cursul firesc al lucrurilor și sa contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni“, a declarat Andrei Talpeș.    

Partea logistică a fost asigurată de către firma de avocatură specializată în dreptul sportului, Gherdan și Asociații SCA, care a asigurat redactarea documentelor necesare înființării, iar prin hotărârea de Consiliu Local a fost împuternicită să efectueze toate demersurile necesare ulterioare.

 

#SportsLawyers Încheiem anul cu o veste bună. Marți, 28.12, Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre de consiliu...

Posted by Gherdan & Asociații on Thursday, December 30, 2021

Se împuternicește  Societatea Civilă de Avocați Gherdan și Asociații, specializată în drept sportiv, având CUI (RO) 43614667 și sediul în mun. Cluj-Napoca, str. Calea Turzii nr. 30, ap. 1 să efectueze toate demersurile necesare obținerii avizului de constituire, a înscrierii Clubului Sportiv Municipal Constanța în Registrul Sportiv pentru obținerea Certificatului de Identitate Sportivă și a autorizației de funcționare în vedere afilierii la federațiile de profil.

Într-o declarație acordată site-ului nostru, Sabin Gherdan, avocatul coordonator al societății de avocatură Gherdan și Asociații SCA a afirmat că orașul Constanța deține cel mai modern Club Sportiv Municipal din România.

Pentru un corp și o minte sănătoasă e nevoie de sport. Ne bucurăm că am fost alături de Primăria Constanța în demersul de înființare a unui Club Sportiv Municipal. Sunt de părere că orașul Constanța deține cel mai modern CSM cu nu mai puțin de 76 de secții sportive. Felicitări inițiatorii proiectului, domnul primar Vergil Chițac și domnului viceprimar Ionuț Rusu respectiv consilierii locali constănțeni care au susținut demersul.

Le dorim mult succes în activitatea pe care o vor desfășura și cât mai mulți practicanți constănțeni în cât mai multe ramuri sportive. 

Conform regulamentului de organizare și funcționare al CSMC, culorile clubului sunt alb-albastru, iar sigla clubului reprezintă emblema Municipiului Constanța, pe colorile alb-albastru cu inscripția completă sau inițiale C.S.M. Constanța (C.S.M.C.). Proiectul de hotărâre poate fi accesat aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!