Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sancțiuni dure dictate de FRB

Eduard Nicolae

Eduard Nicolae
19.01.2015

Federația Română de Baschet a emis astăzi pe site-ul oficial un comunicat de presă în care anunță sancțiuni propuse pentru echipa de arbitri care au condus meciul din Cupa României dintre CSU Atlassib Sibiu și Energia Târgu-Jiu.

Astfel, în urma analizei video a meciului, Colegiul Central al Arbitrilor a decis ca cei trei arbitri ai meciului, Grigoraș Laurențiu, Șerban Mircea și Faur Alin, să fie suspendați timp de 6 etape.

Motivarea Federației în comunicatul ce urmează:

„Astfel, referitor la arbitrajul meciului dintre echipele CSU Atlassib Sibiu si Energia Tg. Jiu, din data de 09.01.2015, contand pentru returul fazei a II-a din Cupa Romaniei, masculin, Colegiul Central al Arbitrilor s-a intrunit in sedinta din data de 15.01.2015 si a analizat raportul Comisiei de Analiza Video FRB. In urma acestei analize, CCAB decide
urmatoarele sanctiuni, validate de conducerea FRB:

- pentru toti cei trei arbitri care au oficiat la jocul mai sus mentionat, respectiv Grigoras Laurentiu, Serban Mircea si Faur Alin, conform Anexa RABR, Capitolul “C”, litera “D” - “greseli repetate in interpretarea sau aplicarea ROJB, care nu au inflentat, insa, rezultatul final, rezultate in urma raportului comisarului sau a analizei video a comisiei” - 2 etape de
suspendare.

- cumulat cu etapele de suspendare si conform Anexa RABR, Capitolul “K”, litera “E”, “in urma analizei video a comisiei in care rezulta arbitraj cu greseli indiferent de raportul comisarului”, arbitri mai sus mentionati vor fi retinuti de la delegari inca 4 etape.

Astfel, cei trei arbitri Grigoras Laurentiu, Serban Mircea si Faur Alin nu vor oficia timp de 6 etape.”

Amintim că CS Energia Târgu-Jiu, deținătoarea Cupei României, a ratat șansa de a-și apăra trofeul, echipa fiind eliminată în sferturile de finală ale ediției 2014-2015 în urma unei duble manșe cu CSU Atlassib Sibiu. După ce în partida tur oltenii s-au impus cu 82-78, aceștia au pierdut partida retur în prelungiri (102-94) și au acuzat vehement arbitrajul.

25 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    slab
    Și banii de barem înapoi și retrogradați.

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @silviu
    Ai perfecta dreptate.

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    ....
    Sa fie primit si sa nu scada la apel, daca exista.

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    frectie la un picior de lemn
    Cam asta inseamna sanctiunile dictate. Intr-o "tara a lucrurilor bine facute" rejucarea meciului era prima masura ce trebuia luata. Altfel,nu inteleg de ce nu se ia nicio masura impotriva organizatorilor,avand in vedere ca in finalul meciului timpul de joc nu a mai fost indicat conform regulamentului, ci aparea pe cronometrul de 24 de secunde (cronometrul de joc a indicat 0.01 pe parcursul ultimelor 9 secunde),fapt ce l-a derutat pe Baris Aktas care a aruncat in disperare de cauza,de la un panou la altul, desi mai era timp de un atac ce putea duce meciul in al doilea overtime. Nu in ultimul rand, nu inteleg de ce "site-ul numarul 1" nu si-a exprimat inca pozitia fata de cele petrecute la Sibiu. Sau e numarul unu doar la reclame?

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Observatorul
    Sunt curios ce note a dat Observatorul celor 3 "fluierasi".

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      mai curios
      Eu sunt curios de ce observatorul...nu primește nicio mustrare.Sau este tabu?Nu de alta dar el este șeful tâlharilor, pe care cred că tot el îi deleagă la jocuri.

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Fluier
    Lasati-I nu Au avut fluier cand erau mici :)

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Astea-s dure?
    Astea-s sanctiuni dure?6 etape suspendare?Frectie la picior de lemn!Sanctiune mai dura ar fi fost amenzi date celor 3 arbitri sau retinerea din salariu pentru meciul prestat...

    Cica actiunile lor nu au influentat rezultatul final.Scutiti-ma de povesti de adormit copiii, l-a influentat in cel mai rau mod posibil.Cum zice si alin67, rejucarea meciului ar fi trebuit sa fie obligatorie si pun pariu pe toti banii mei din casa ca cei de la Sibiu erau ciuruiti de mama lor si ieseau din sala cu coada intre picioare.Mare mare bulan sa ajungi in halul asta in Final Four.Ati avut mare noroc ca noi am avut o perioada foarte grea in acele meciuri cand ati jucat in cupa cu noi...

    cu 9 ani în urmă (19.01.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Esti praf
      De unde ai mai aparut ma si tu ? De cand urmaresti tu baschetul ma ? Auzi "cu coada intre picioare", la noi acasa ? pe cuvant ca unii ma umiti ce va poate debita bostanul. Ti-as mai zice cate ceva dar am prea mare respect pentru oradeni si echipa lor, e normal sa avem si hateri ( ca tine), dar daca ai o problema cu noi, stai in banca ta si nu vorbi prostii.

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      Fara ma
      Nu ma lua cu ma ca nu suntem de aceeasi varsta si nu ne cunoastem, intru pe totalbaschet de ani buni ca sa vad cele mai proaspete stiri cand vine vorba de acest sport si rareori comentez la articole, poate o voi face mai des, cine stie?Stiu sigur ca m-a luat putin valul scriind comentariul legat de bataia pe care ati fi suferit-o daca s-ar fi rejucat meciul, dar opinia nu mi-o schimb.Tot ati fi pierdut :)

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    !
    1.-cred ca inainte sa pariezi pe toti banii tai din casa, ar trebui sa te mai gandesti.S-ar putea sa-i pierzi.
    2.-jucatorii din Sibiu nu o sa iasa din sala Transilvania NICIODATA cu coada intre picioare!!

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    coada !?
    Ce legatura are coada jucatorilor ?! :) Apropo, probabil erau foarte bine dispusi, cand v-ati intors spatele jucatorilor de cateva ori. Oricum, asta nu are legatura cu articolul. Din pacate acel meci a fost decis probabil de greselile arbitrilor. Niciunde in lumea asta nu se rejoaca un meci. Cel putin eu nu am auzit, sa fiu corectat daca gresesc. Nu ma refer insa la alte aspecte care au necesitat de exemplu intreruperea meciului....

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Intrebare...
    Ce credeti ca vor face cei trei arbitri suspendati ? Fac apel sau il suna pe dl. Vulc ?!

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Atentie
      Ba, dar mai terminati in plm cu rahaturile astea, acuma dintr-o data totusi sibienii au fost implicatii si si-au aranjat meciul... apoi ca stergeati cu noi pe jos daca nu era arbitrajul, ati uitat ca echipele si-au impartit momentele de conducere, ca sunt sensibil egale valoric? , apoi acasa noi pierdem greu, nu sunteti nici prima nici ultima echipa care a patimit de pe urma arbitrajului, chiar noi am fost mereu una dintre "tintele preferate" ale campionatului, noi abia ne facem bugetul sa avem o prezenta onorabila in campionat si tu vorbesti de combinatii, ce performante notabile am mai avut in ultimii ani ? daca Vulc era asa "bine intentionat" nu cumva eram si noi mai sus ? Va reamintesc ca arbitrajul a dafavorizat ambele echipe, nu doar pe voi, ati avut ghinionul ca cele impotriva voastra sa fie in momentele de final ... Sfatul meu e sa va opriti din denigrari, ca mai urmeaza un meci intre noi tot la Sb si nu va fi bine deloc si aici nu ma refer la arbitraj.

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • YMCA alin67:

      atitudine
      Cred ca o iei prea personal si te erijezi (in mod exagerat) in aparatorul onoarei Sibiului,ba chiar mai mult,treci la amenintari care nu isi au rostul.In ambele meciuri cele doua echipe au dovedit ca sunt apropiate valoric si nu se pune problema ca jucatorii vreuneia sa "plece cu coada intre picioare" la finalul vreunui meci,decat accidental. Mai mult,au oferit un baschet de calitate cat timp au fost lasate de arbitri. Am cautat putin pe net si cred ca FIBA nu permite rejucarea unui meci,datorita greselilor de arbitraj (e adevarat ca nu cred ca vreun oficial FIBA s-a gandit vreodata ca nu doar un arbitru,ci toti trei,sa fie atat de partinitori). Mentionez ca inainte de promovarea Energiei nu urmaream meciurile din campionatul intern (nici nu prea erau transmise),iar meciurile din 2009,in care Sibiul pierdea seminifinala cu Asesoft dupa ce a condus cu 2-0,nu le-am vazut,deasemenea.Eu unul am admis de la inceput ca jucatorii Sibiului au jucat asa cum li s-a permis si nu sunt,practic,vinovati de cele intamplate. Despre Vulc nu stiu nimic si nici nu ma intereseaza. Reconsiderand cele scrise in comentariile anterioare,cred ca FRB trebuia sa admita ca rezultatul a fost influentat,dar ca meciul nu se poate rejuca conform directivelor FIBA,si sa dea sanctiunile cuvenite (mai mari,dupa opinia mea).Si cu asta,eu personal am epuizat aceasta tema. Haideti sa ne bucuram de baschet si sa lasam jignirile, mai ales ca suporterii nu au nicio batalie de dus,iar agresiunea verbala si cu atat mai putin cea fizica,nu conduc la rezultate mai bune pentru echipa favorita.

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      M-am saturat de scenariul asta
      Nu apar onoarea nimanui, nu o i-au personal, dar efectiv nu suport prostia. Ai vazut si tu, nu te poti preface, ce le debiteaza capul unora, e usor sa mananci rahat din spatele tastaturii, dar asta e nu le putem cere tuturor sa cunoasca fenomenul.
      Astfel ca de acum incolo voi comenta doar alaturi de cei care gandesc corect, isi expun fondat opinia, ca tine sau ca altii de pe aici si voi ignora prostia chiar daca imi va fi greu.

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    mare branza
    Va agitati degeaba! Artbitrii mai gresesc ca sunt oameni si nu e usor sa arbitrezi- nu e ca la fotbal duel intr 2 sa vezi greseala, de multe ori in aglomeratia din caciula trebuie sa decizi rapid si e destul de greu mai ales cand teoretic orice mangaiere se pune fault! Si Sibiul a fost furata anul trecut in play-off...

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Nici vorba, de ce arbitrii straini nu se pun in aceeasi situatie sau daca o fac o fac mult mai rar? De ce, la primul meci al Clujului in EuroChallenge jucatorii nostrii au avut nevoie de timp de acomodare cu fluieratul arbitrilor (3 din 3 tari diferite)? De ce arbitrii astia nu au niciodata probleme cand fluiera afara si sunt apreciati? Este normal sa greseasca, si strainii mentionati de mine au gresit dar din imaginile prezentate de Energia alea nu sunt greseli, este rea vointa! Nu ma bag sa afirm ca au viciat rezultatul pentru ca nu am vazut tot meciul sau opinia celor de la Sibiu! Cat despre fotbal..... se intampla sa fie 22 de sportivi pe o suprafata cat un teren de baschet intr-o faza decisiva...... Daca veti juca in ceva Cupa sezonul urmator stai si fi atent macar o repriza la arbitrii, vei fi surprins! Cat despre fluierat orice atingere, este alegerea lor, vor sa o faca pe "Gigi Duru`" si sa fie vedete prinicpale! Am vazut meciuri pe care le-au pierdut din mana, am vazut meciuri in care nu au fluierat orice atingere...... daca vor se poate, problema este ca nu vor, poate nu le convine baremul, nu stiu!

      cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Haha
    Astea nu sunt sanctiuni, sunt niste glume. Totusi eu sunt foarte curios ce inteleg ei prin 'nu au influentat rezultatul final'. Nu e prima data cand vad aceasta formulare venind din partea mintilor luminate ale FRB.

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Incercati...
    ...sa va pastrati calmul, ca asta trebuie in sport. Eu inteleg ca un arbitru poate gresi, e omeneste. Dar cand toti trei gresesc flagrant intr-o singura directie, ce sa inteleg ?! Accept ( desi nu e fairplay ) acel 5 % pentru gazde. Dar sa-l acorde echipa de arbitri, nu fiecare in parte, si chiar depasind procentul...Asta nu e clar. Chiar toti trei ?!

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Pe de alta parte ca tot vad ca suporterii olteni se dau loviti peste tot, ia rugati-l voi pe colegul vostru ce a postat acel filmulet pe youtube sa urce toata partida. Sa facem o comparatie intre greselile in favoarea si impotriva celor doua echipe. E foarte clar ca greselile in favoarea noastra au venit pe final si in momente cheie dar sa pui numai erorile ce iti convin si sa plangi mereu nu e normal.

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Hmmm...
    Pai daca ,,greselile '' vin exact atunci cand ai nevoie, ce-ti trebuie mai mult ?!Nu am absolut nimic cu jucatorii Sibiului. Echipa este buna, are valoare. Am ce am cu fluierasii...repet, accept ca unul putea gresi. Dar cand toata echipa de arbitri o face...cand trebuie si intr-o singura directie...

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Pai sa vedem un raport al lor. Daca raportul e echilibrat inseamna ca distanta putea fi mult mai mare daca ele lipseau complet. De ce oare nu urca acel user interaga partida ?

    cu 9 ani în urmă (20.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      neutru
      Sigur, că unraport ar fi folositor dar destul de important este faptul că mișelește, au dat prilejul Sibiului să obțină cinci puncte, în momentul în care gorjenii erau ăn avantaj.Cuuuum?Provocând o reacție de FT, după un fault clar nesancționat urmat de coș cu fault al Sibiului.Manieră copiată la indigo a doua zi la Tg.Mureș, cănd Dykes atinge instalația, iar în loc de coș valabil pentru Steaua...FT la bancă.Punct.FT scorneala cea mai ieftină și cea mai la îndemâna tâlharilor.

      cu 9 ani în urmă (21.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      erata
      scuze, un raport și în avantaj

      cu 9 ani în urmă (21.01.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!