Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara obține primul succes al sezonului

SCM Timișoara obține primul succes al sezonului

SCM Timișoara a câștigat primul meci al sezonului în etapa a 2-a Liga Națională de Baschet Masculin. Formația de pe Bega s-a impus pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova cu scorul de 84-73, într-un joc pe care l-a condus de la un capăt la celălalt.

Gazdele au început în forță partida, s-au instalat la conducere și după trei minute de joc conducea deja cu 9-2. Cu Brown în prim plan în actul inaugural, SCM Timișoara a avut un avantaj maxim de 11 puncte în actul inaugural. Monyea Pratt a mai limitat ecartul gazdelor, după două libere marcate în final de sfert. Astfel după 10 minute de joc, bănățenii conduceau cu 22-13. Actul secund a fost din nou la discreția gazdelor. Craiova a înscris un singur coș în primele șase minute din a două perioadă de joc iar bănățenii au profitat și s-au desprins la 40-15. Diferența s-a păstrat la peste 20 de puncte până la pauza mare, când Troupe mai îndulcea cu o triplă prestația craiovenilor și se intra la cabine cu scorul de 48-27.

Repriza secundă a început cu câte două atacuri ratate de fiecare parte. Laser și Byrd au înscris apoi fiecare câte un coș de la distanță, diferența a scăzut la 15 lungimi și Dragan Petriceivc a solicitat rapid timp de odihnă. Mirkovic a răspuns cu un procedeu asemănător după reluarea jocului. Duelul aruncărilor de la distanță a continnuat și după o reușită a lui Țîbârnă, a venit și coșul lui Brown. Oaspeții au rămas mai incisiv și diferența a coborât la 14 puncte, puțin după jumătatea sfertului trei, scor 56-42. Mirkovic și Brown au singurii care au mai punctat pentru gazde până la finalul sfertului iar Craiova și-a continuat run-ul prin care veneau la mai puțin de 10 puncte diferență pe tabelă, 60-51, după 30 de minute de joc. Gazdele nu și-au revenit nici după reluare iar Craiova marca rapid 5 puncte. Laszlo Lazar a deblocat tabela pentru gazde cu un tip in. O triplă a lui Pesakovic i-a mai relaxar pe bănățeni în timp ce Aco Todorov solicita timp de odihnă. Komatina a dus din nou diferența la peste 10 lungimi, scor 67-56, aproape de jumătatea actului decisiv. Bulgarul Stayonov a aprins finalul cu două triple marcate la rând prin care a redus handicapul echipei sale la 7 puncte. După time-out, Brown a răspuns tot cu triplă. Troupe a păstrat speranțele în tabăra echipei lui, după ce a realizat rapid un three-point-play. Craiovenii au încercat să revină în ultimul minut trimițând adversarii la linia de fault dar a fost prea tardiv și SCM Timișoara s-a impus cu scorul 84-73.

Sherwood Brown a fost cel mai marcator al partidei cu 18 puncte, plus 7 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Pesakovic a terminat cu 15 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări. Adam Mirkovic a contribuit cu 14 puncte, Franklin cu 12 și Gorgemans cu 11.

Monyea Pratt a fost principalul remarcat de la Craiova cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Porter Troupe a totalizat 14 puncte, Tyler Laser 12 iar Dragoș Diculescu 10.

foto: SCM Timișoara (facebook)

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    bravo
    sa speram ca nu e doar un balon de sapun

    cu 4 ani în urmă (22.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!