Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat duelul restant cu CSM Focșani

SCM U Craiova a câștigat duelul restant cu CSM Focșani

SCM Universitatea Craiova a condus cap-coadă și a câștigat restanța cu CSM Focșani, iar astfel a întrerupt seria rezultatelor negative din actuala stagiune. Duelul din Bănie, de luni (13.11), a contat pentru prima etapă a Conferinței B din Liga Națională și s-a terminat cu 71-64.

Craiova: Vitaliy Zotov, Amedeo Casale, Nik Dragan, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

Focșani: Cătălin Petrișor, Rijad Avdic, Pavle Reljic, Sherwood Brown, Ionuț Berceanu

Oltenii au avut un start fulminant de meci și la jumătatea sfertului inaugural au condus cu 12-2, după care Avdic a înscris din spatele arcului de cerc pentru CSM Focșani. Diferența a devenit din nou una formată din două cifre cu layup-ul lui Casale (16-5) și Craiova nu a primit vreun alt coș până la finalul parțialului, iar tabela a indicat 24-5.

Run-ul gazdelor s-a oprit la 26-7, după ce Reljic a reușit să puncteze în urma celor 14 puncte consecutive ale Craiovei. Același fundaș a adus următoarele puncte ale Focșaniului (32-13) și Petrișor l-a urmat la jumătatea celui de-al doilea sfert. Milovanovic și Casale au dus formația olteană la +20 în multiple rânduri, iar tripla lui Zotov a stabilit scorul primei reprize: 43-23.

Sfertul trei a debutat greoi pe plan ofensiv și tabela s-a blocat pentru mai bine de două minute la 45-25, de unde Petrișor și Brown au contribuit în favoarea Focșaniului pentru o revenire ușoară. Avdic a înscris din acțiune la 50-34, după care Zotov și Țîbîrnă au refăcut avansul de peste 20 de puncte al gazdelor (56-35). Asemenea finalului celui de-al doilea sfert, și în al treilea tot Zotov a închis perioada cu reușitele sale, de data aceasta de la libere și scorul a devenit 58-37.

Milovanovic a finalizat cu dunk la 62-40, iar diferența a devenit din nou de +22 la jumătatea sfertului decisiv. Anikiienko i-a adus pe oaspeți la 66-50 cu aproape patru minute înainte de final, moment în care Vitaly Stepanovski a cerut un time-out. Revenirea vrâncenilor a continuat cu triplele lui Coconea și Axinte (68-58), iar în cele din urmă diferența de pe tabelă a fost de 7 puncte, 71-64.

Milan Milovanovic a prins un monster game cu 26 de puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive, 12/14 din acțiune și +40 la eficiență. Amedeo Casale a contribuit cu 15 puncte și 3 recuperări, iar Vitaliy Zotov a stat cu 13 puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări.

Pavle Reljic (21 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții) și Rijad Avdic (10 puncte, 6 recuperări) au fost singurii jucători de la CSM Focșani în double digits.

SCM U Craiova (1-4) o să deschidă etapa cu numărul 9, la Ploiești, pe 17 noiembrie. De partea cealaltă, CSM Focșani (1-6) o să primească vizita celor de la CSU Sibiu două zile mai târziu.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    mda
    in duelul ranitelor, una a reusit sa scoata capul la suprafata din rahat. rusine mercenarilor, rusine consililor locale pt ca politizeaza sportul si nu investesc in mod real in vreo disciplina. la ghena cu voi, mai ales cu primarul misaila, cel mai mare gunoi din romania si din vrancea

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!