Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova continuă parcursul perfect în grupele FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.10.2022

SCM U Craiova continuă parcursul perfect în grupele FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a obținut al treilea succes consecutiv în faza grupelor din FIBA Europe Cup. Leii din Bănie au trecut de campioana Suediei, Norrkoping Dolphins, cu scorul de 77-65 și au un bilanț perfect în grupele competiției.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Norrkoping Dolphins: Nicholas Spires, Tim Schuberg, James Murray-Boyles, Adam Ramstedt, Hugo Bergstrom

Nikolic și Blaj-Voinescu au deschis partida cu trei coșuri de afară pentru olteni. Dawit i-a readus pe suedezi în meci prin două coșuri din interior și un assist spectaculos. Dolphins au reușit să egaleze prin Spire, care ducea scorul la 11-11. Leii din Bănie au replicat imediat printr-un run de 14-0 care încheia primul sfert. Cortez Edwards a marcat spectaculos pe sirenă din spatele semicercului pentru ca după 10 minute, tabela să indice 25-11.

Al doilea parțial a debutat cu două transformări de la libere ale lui Mijovic. Sârbul a ajuns la șase puncte după un layup ce îl forța pe antrenorul adversă să ceară timeout la 29-11. Imediat după timpul de odihnă, Murray-Boyles încheia seceta oaspeților printr-o triplă. Jucătorul american a reușit să ducă apoi scorul la 33-17. A venit rândul lui Vitaly Stepanovski să ceară timeout. Elevii săi au răspuns bine, iar Hopkins a marcat printr-un fadeaway. O nouă triplă a lui Murray-Boyles făcea ca diferența să redevină de o singură cifră (35-26). Spires a marcat și el de afară, iar Norrkoping venea la șase lungimi. La pauza mare, tabela indica 37-32 pentru olteni, după un nou coș de trei puncte al lui Murray-Boyles.

Delfinii au continuat evoluția bună din spatele semicercului printr-o reușită a lui Ramstedt. Hopkins a replicat de la libere, înaintea dunk-ului lui Spires. La jumătatea sfertului, Nikolic a marcat primul coș din acțiune pentru olteni, din spatele semicercului. Ramstedt a replicat prin același procedeu. Mijovic a continuat recitalul triplelor și a dus scorul la 48-42, dar răspunsul lui Ramstedt nu a întârziat să apară. Mikko Riipinen a cerut timeout după ce Mijovic făcea ca tabela să indice 53-45. Flannigan a reușit un and-one în tranziție, iar înaintea ultimului sfert, scorul era 57-47.

Blaj-Voinescu a inaugurat ultimul act cu un coș pe recuperare ofensivă. Dawit a replicat printr-o triplă. Palmi a marcat imediat prin același procedeu, iar reușitele din interior ale lui Edwards și Nikolic duceau scorul la 68-52. Același Nikolic reușea și un and-one prin care avansul de pe tabelă creștea la 17 lungimi. Oltenii nu au avut emoții pe finalul de meci și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 77-65.

În etapa următoare a grupelor FIBA Europe Cup, SCM U Craiova va evolua la Ploiești, împotriva celor de la CSO Voluntari. Meciul este programat pe 2 noiembrie, de la ora 20:00. În campionat, oltenii vor da piept sâmbătă cu CSM Miercurea Ciuc într-un joc de pe teren propriu.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    CFR Craiova
    Un nou joc urat,dar castigat iar gustul victoriilor e dulce si contribuie temeinic la un psihic robust,care e fundamental in pregatirea urmatoarelor victorii.Am controlat jocul,am cazut si am revenit fara sa stralucim in stilul ce tinde sa devina noua noastra marca inregistrata!Plimbam bine mingea,uneori exagerat,facand multe erori de 24 secunde,dam bine din picioare,dar suntem prea crispati la finalizare.Azi Gicu sub nota lui de inspiratie,surprinzator de bun all-around Blaj Voinescu,decisiv Mijovic.Nikolic face un pick and pop absolut superb,dar e submediocru sub panou,desi e un centru de 2,10!dar adevaratul nostru calcai al lui Achile sunt romanii,cu Tibarna din nou penibil si pe cale de consecinta cu minute din ce in ce mai putine,iar Coconea din nou spectator,dar jos palaria in fata lui Vitaly pentru ca nu face niciun compromis cu cei doi,desi asta presupune suprasolicitarea celorlalti echipieri.La cum e construita echipa ne-ar fi venit manusa Dragoste sau Mandache,dar vrabia malai viseaza...Si off-topic,dar important:din respect fata de tinuta site-ului ma feresc sa folosesc invective binemeritate la adresa copilului aluia pe care l-au uns crainic al salii,sper sa fie zburat cat mai urgent de acolo,pentru ca lumea vine la sala pentru o atmosfera frumoasa,nu ca sa suporte circul si logoreea unuia care si asa are un lexic de 50 de cuvinte!

    cu 1 an în urmă (26.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!