Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește miercuri, 11 octombrie, vizita vicecampioanei României

SCM U Craiova primește miercuri, 11 octombrie, vizita vicecampioanei României

Miercuri, 11 octombrie, etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin continuă cu duelul dintre SCM U Craiova și CSM CSU Oradea. Meciul va începe la ora 17:30 și va fi transmis, în direct, atât pe Digi Sport 2 și Prima Sport 1, cât și pe FRB TV.

Pentru formația olteană, această partidă va fi prima în noul sezon al LNBM, elevii lui Vitaly Stepanovski nejucând în primele două runde, din diferite motive. Cu toate acestea, alb-albaștrii au avut două confruntări oficiale, ambele în Cupa României și ambele pierdute.

Mai întâi, SCM U Craiova a fost învinsă de SCM Timișoara cu scorul de 70 la 67 și apoi, craiovenii au fost depășiți de CSM Petrolul Ploiești cu 72 la 70. Cei mai buni jucători ai formației care a găzduit turneul de calificare la Final 8-ul Cupei României au fost Vitaly Zotov, care a adunat 19 puncte și 7 recuperări împotriva Timișoarei, și Milan Milovanovic, sportiv ce a contabilizat 20 de puncte și 13 recuperări în fața grupării prahovene.

Oltenii nu s-au putut baza pe serviciile lui Giordan Watson în cele două partide, acesta fiind încă accidentat. Baschetbalistul naturalizat nu a mai jucat din luna februarie, când a participat la Final 8-ul Cupei României, organizat la Constanța.

Cel mai probabil, Watson nu va fi pe teren nici la disputa cu CSM Oradea. În același timp, bihorenii au și ei mai mulți jucători indisponibili. Este vorba de Donatas Tarolis, sportiv ce va absenta pentru o perioadă mai lungă de timp, și de Kris Richard și Raul Mureșan, care sunt răciți. În schimb, Cristian Achim se va putea baza pe Erick Neal, care și-a revenit din accidentarea ce l-a făcut să rateze duelul cu BC CSU Sibiu..

CSM Oradea a pierdut în runda secundă, pe teren propriu, încleștarea cu BC CSU Sibiu, scor 66-79. În celelalte trei meciuri oficiale jucate în această stagiune, vicecampioana României a strâns o victorie (121-39 vs. CS Dinamo București, Cupa României) și două înfrângeri (67-87 vs. U-BT Cluj-Napoca, Cupa României; 74-77 vs. Happy Casa Brindisi, preliminariile Basketball Champions League).

Așadar, în Sala Polivalentă din Craiova se vor întâlni două formații cu un început modest de sezon, ambele având nevoie de victorie, în primul rând pentru a-și crește moralul. CSM Oradea are avantajul de a fi „în priză”, disputând mai multe meciuri, în timp ce SCM U Craiova nu a mai evoluat de mai bine de trei săptămâni.

În sezonul 2022-2023, bihorenii și-au adjudecat ambele partide cu SCM U Craiova (85-76, pe teren propriu, și 70-53, în deplasare).

Confruntarea de miercuri va fi arbitrată de Laurențiu Grigoraș, Șerban Rașoga și Lorand Bukuresti, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Marian Oprea.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • gabriel.eftimie :

    Oradwa
    Revine Neal dar nu vor juca Richard (racit) si Tarolis (accidentare la cot).
    Deci încă un meci dificil.

    cu 6 luni în urmă (11.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!