Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova s-a calificat în faza următoare a FIBA Europe Cup

SCM U Craiova s-a calificat în faza următoare a FIBA Europe Cup

Astăzi, 2 noiembrie, Sala Olimpia din Ploiești a găzduit confruntarea dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova, din etapa a patra a FIBA Europe Cup. Oltenii au început în forță meciul și, chiar dacă au existat unele momente în care ilfovenii au forțat revenirea, au reușit să se impună, 74-60, și să obțină calificarea în faza următoare.

CSO Voluntari: Tekele Cotton, Rasheed Moore, Eric Thompson, Mo Watson, Toddrick Gotcher

SCM U Craiova: George Blaj-Voinescu, Shawn Hopkins, Dimitrije Nikolic, Giordan Watson, Demonte Flanningan

Vicecampioana României a debutat cu 4-0, Nikolic și Hopkins răspunzând pentru olteni, cel din urmă de la distanță și Craiova ajungea la conducere. Blaj-Voinescu reușea un dunk cu care SCM U Craiova se ducea la 6-9, moment dublat de reușita lui Nikolic la jumătatea sfertului inaugural și cu tripla lui Watson oltenii făceau 6-15. Tot româno-americanul prelungea seria excelentă a vizitatorilor și Voluntari era incapabilă să înscrie de atacuri bune (6-20), Gotcher fiind cel care a întrerupt seria negativă, dar Edwards a răspuns de la distanță pentru 8-26. Sfertul inaugural avea să se termine cu 11-28 pentru Craiova, oltenii având 77% din acțiune în acest timp.

În debutul sfertului secund, oaspeții nu au mai avut la fel de multă inspirație în ofensivă, iar gazdele au reușit un parțial de 5-2, după tripla lui Torok, provocându-l pe Vitaly Stepanovski să ceară un timp de odihnă. Au urmat cinci puncte înscrise de Craiova, care s-a distanțat la 34-16, dar Maurice Watson a reușit imediat un and-one la celălalt panou. Giordan Watson a acceptat provocarea și a marcat și el trei puncte, însă ilfovenii au răspuns cu cinci puncte consecutive. Elevii lui Sașa Ocokoljic au continuat să evolueze mai bine și s-au apropiat la zece puncte, la finalul primei reprize: 31-41.

Gazdele au revenit mai montați de la vestiare și au marcat rapid cinci puncte, prin Torok și Cotton. Giordan Watson a reușit un and-one care a mai calmat spiritele în tabăra olteană, dar CSO Voluntari a continuat să atace coșul cu încredere. După tripla lui Palmi, SCM U Craiova s-a distanțat din nou la peste zece puncte, 49-38, iar Ocokoljic a solicitat un time-out. Indicațiile acestuia nu au avut efectul dorit, iar trupa lui Stepanovski conducea cu 60 la 41, înaintea actului decisiv.

În ultimele zece minute, vicecampioana României a încercat să revină în meci și au jucat mai multe mingi la interior, pentru Planinic, însă oaspeții s-au apărat bine și au reacționat rapid după fiecare fază bună a gazdelor. La jumătatea sfertului patru, Hopkins și Mijovic au marcat două triple prin care au dus scorul la 66-48, făcând misiunea adversarilor aproape imposibilă. SCM U Craiova și-a protejat foarte bine avantajul, s-a impus cu scorul de 74 la 60 și a obținut calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup.

Liderii formației învingătoare au fost Giordan Watson (24 de puncte, 6 pase decisive), Milivoje Mijovic (11 puncte, 8 recuperări) și Shawn Hopkins (10 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Maurice Watson (14 puncte, 6 recuperări), Toddrick Gotcher (12 puncte) și Tekele Cotton (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, SCM U Craiova ajunge la un bilanț de 4-0 și rămâne neînvinsă în faza această a FIBA Europe Cup. În schimb, CSO Voluntari are un succes și trei înfrângeri și nu își mai permite pași greșiți.

În următoarea etapă, CSO Voluntari va juca în deplasare, împotriva lui Norrkoping Dolphins, în timp ce SCM U Craiova primește vizita lui HAKRO Merlins Crailsheim.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sorin Buta :

    Felicitări Craiova, dar…
    Dar…. să bagi milioane în echipa aia, să joci cu 7 străini, să-ți permiți să schimbi jucători când ai chef și să te bată Gicu singur la 40 de ani, ăsta nu se mai poate numi ghinion ci începutul sfârșitului… Păcat de copiii ăia cărați cu autocarele să umple sala.

    cu 1 an în urmă (02.11.2022) Raspunde
  • drazenpetrovic :

    Deloc intamplator
    SCMU Craiova, probabil cu cel mai bun playmaker si cu cel mai bun antrenor pe care i-a avut vreodata, a scris asta seara istorie pentru baschetul din Craiova. A, si inca ceva. De cand a promovat in prima liga, este prima data in acest sezon (sper sa nu gresesc) cand echipa joaca in rotatie de 9 jucatori care sa isi aduca contributia. Apararea a fost din nou la inaltime dublata azi si de multe momente inspirate in atac. Desi e greu de crezut ca echipa va face fata pe doua fronturi pe mai departe, calificarea din aceasta seara va ramane un moment memorabil.

    cu 1 an în urmă (02.11.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Felicitări Craiova
    Gicu e fenomen, l-am iubit din tot sufletul cât a fost la noi, dar mi se părea ca nu mai duce mult, mă contrazice la fiecare joc, e incredibil ce calitate are, parcă și-a regăsit pofta.

    În schimb chiar nu înțeleg ce se întâmplă în comună, nu că m-ar deranja. Adică poate că mă deranjează un pic faptul ca acei bani publici ar fi putut fi folosiți mai bine, însă mă rezum doar la stupefacția pe care mi-o provoacă acești jucători aduși cu multă laudă în spate si cu CV-uri frumușele. Știe cineva ceva? Ce se întâmplă acolo?

    cu 1 an în urmă (03.11.2022)
    • Soare:

      @Sebas
      Când o să-și dea seama domnu' Pandele că "proiectul" ăsta nu-i aduce voturi o să închidă robinetul, până atunci e dezmăț din bani publici, că doar nu dă de la el.

      cu 1 an în urmă (03.11.2022)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Sebas!!!
    Antrenor slab,americani slabi sau mediocrii care nu știu ca sportul ăsta adică baschetul este SPORT DE ECHIPA,poate își va da seama și conducerea de la Voluntari.

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde
  • Amir_77 :

    Overrated piece of crap
    De departea cea mai disfunctionala echipa de baschet ce am vazut-o,efectiv un jeg de echipa cu jucatori supraapreciati.Dar hey,locuitorii voluntariului sunt norocosi sa ii vada la munca pe legendele Planinic si restu de americani in actiune(totusi il exclud pe Gotcher,ala mai arata a jucator de baschet).

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    Nu am vazut meciul dar consider ca merita felicitata orice echipa din Romania care face un pas in fata in orice competitie europeana.

    Succes mai departe!

    cu 1 an în urmă (03.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!