Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și SCM Timișoara se întâlnesc într-un joc din runda a 26-a

SCM U Craiova și SCM Timișoara se întâlnesc într-un joc din runda a 26-a

Miercuri, 29 martie, sunt programate cinci meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, iar unul dintre ele se desfășoară în Sala Polivalentă din Craiova. Acolo, trupa lui Vitaly Stepanovsky, primește vizita lui SCM Timișoara în runda a 26-a.

SCM U Craiova are un bilanț de șase victorii și opt înfrângeri, după ce a izbutit să o învingă săptămâna trecută pe CSM Constanța cu scorul de 89 la 79. Topias Palmi, cu 28 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, a evoluat impecabil, fiind numit MVP-ul etapei a 24-a de către redacția noastră.

Formația olteană nu a jucat în runda a 25-a, meciul cu CS Dinamo București fiind amânat pe data de 4 aprilie. În schimb, SCM Timișoara a evoluat în această etapă, fiind învinsă la o diferență de nouă puncte, 74-65, de U-BT Cluj-Napoca.

În urma acestei înfrângeri, echipa antrenată de Dragan Petricevic a ajuns la un bilanț de patru meciuri câștigate și 11 pierdute și se află momentan pe locul al 8-lea în Top 10. Bănățenii mai au șanse la calificarea în playoff, însă au nevoie de cel puțin două rezultate favorabile în ultimele trei etape și mai trebuie să beneficieze și de „jocul rezultatelor”. De partea cealaltă, pe alb-albaștri un succes i-ar propulsa foarte tare în cursa pentru playoff.

În tur, într-o partidă disputată în Sala Constantin Jude din Timișoara, craiovenii au reușit să se impună cu scorul de 85 la 72, după o altă prestație remarcabilă a lui Topias Palmi: 29 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă, un capac.

În schimb, liderul alb-violeților a fost Igor Kesar: 15 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, 6 faulturi obținute, +20 la eficiență.

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la puncte (77.0 – 75.3), recuperări (32.0 – 31.9), pase decisive (16.3 – 15.3), turnoveruri (12.1 – 13.2), eficiență (83.0 – 79.2), procentajul aruncărilor libere (73.4% - 71.9%) și procentajul aruncărilor de două puncte (55.8% - 51.2%).

De partea cealaltă, oaspeții obțin mai multe intercepții (5.8 – 7.5) și pun mai multe capace (1.6 – 2.5). Cele două formații au același procentaj la aruncările de la distanță: 32.5%.

Confruntarea dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara are loc miercuri, 29 martie, de la ora 19:00, și va putea fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!