Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Scrisoare deschisă către Federația Română de Baschet

Baschet .ro

Baschet .ro
03.03.2021

Scrisoare deschisă către Federația Română de Baschet

Stimate domnule președinte Horia Păun,
Stimate domnule vicepreședinte Gheorghe Mureșan,
Stimate domnule președinte al departamentului de evenimente Adrian Voinescu,
Stimați membri ai Consiliului Director,

În calitate de administrator al societății Baschet Media SRL, entitate ce deține dreptul de folosință al portalului web www.Baschet.ro, vă transmit prezenta scrisoare deschisă prin intermediul căreia, în numele Redacției Baschet.ro, doresc să vă semnalez o situație anormală ce urmează a se prefigura la Final Eight-ul Cupei României.

Am fost informați că redactorii site-ului nostru acreditați la evenimentul ce urmează a se desfășura la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca nu vor avea acces decât la masa presei din incinta sălii Polivalente. Cu alte cuvinte, redactorii site-ului nostru nu vor putea produce conținut exclusiv (declarații scrise, declarații video, reacții în timp real după sau înainte de meciuri) deoarece nu se vor putea apropia de jucători, antrenori sau staff tehnic și nici nu vor putea participa la conferințele de presă post-game sau pre-game. Aparent această măsură a fost dictată de către federația dumneavoastră și are scopul de a redirecționa întreg traficul web pe canalele de social media ale Federației Române de Baschet și implicit de a limita traficul pe site-ul nostru. Considerăm că această măsură este discriminatorie și crează o concurență neloială din partea federației pe care dumneavoastră o conduceți.

Simpla participare fizică la masa presei nu este suficientă pentru a ne desfășura munca în sensul de a livra conținut obiectiv și exclusiv către cititorii noștri. În condițiile actuale, nu există nicio diferență dacă ne vom afla la masa presei sau acasă, în fața televizorului.

Considerăm că Federația Română de Baschet nu este un trust media. Scopul FRB este acela de a sprijini echipele care formează această federație, nu de a crea un monopol al informației, iar site-ul nostru ar trebui privit ca un partener al dumneavoastră. Vă reamintim că recent am împlinit 10 ani de existență, timp în care, cu bune, cu rele, am sprijinit baschetul cum am știut noi mai bine și am dorit să-i creștem notorietatea. De asemenea, vă reamintim că entitatea noastră nu beneficiază de fonduri publice și nici de un sprijin financiar considerabil, iar astfel de evenimente sunt "o gură de oxigen" pentru societatea noastră, mai ales în contextul actual pandemic. Nu v-am solicitat să ne faceți reclamă pe gratis sau să apărem pe LED-urile evenimentelor pe care le organizați (deși considerăm că raportat la timpul și banii investiți de-a lungul anilor în dezvoltarea baschetului merităm acest lucru pe deplin), dar ne așteptam la o comunicare corectă din partea dumneavoastră.

Nu este prea târziu să ne acordați un loc în bulă cel puțin unui redactor al site-ului nostru, pentru a putea interacționa în mod direct cu participanții la acest eveniment, din moment ce un alt site de baschet beneficiază de două locuri în bulă pentru ambii redactori ai acelui site (no offence). Ne permitem să plătim unul (sau două - câte sunt necesare) teste PCR și o cameră de hotel. De asemenea, menționăm că redactorul șef Eduard Nicolae Popa este vaccinat, efectuând și rapelul. Care este argumentul pentru care nu i se permite să părăsească masa presei, evident purtând mască și respectând regulile privind distanțarea?

Tocmai de aceea, prin prezenta scrisoare deschisă, vă solicităm public să ne acordați cel puțin un loc în bulă, pentru cel puțin un redactor al site-ului nostru, care să poată livra conținut exclusiv cititorilor noștri respectiv să permiteți accesul la interviuri, reacții post/pre game redactorului vaccinat. 

În cazul în care prezenta cerere nu ne va fi soluționată în mod favorabil, la nivelul redacției s-a decis boicotarea promovării Final Eight-ului Cupei României. Sperăm să nu se ajungă așa de departe.

Cu respect,

Sebastian Remeș, administrator Baschet Media SRL

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Ce mwisti
    Frbistiii
    Altfel:
    1. Care a site ul care a primit doua locuri?
    2. Edi Popa redactor sef? Just wow

    Daca altii au primit si voi nu, e clara treaba, bu v sti pus bine cu nenea Paun si “mister” Costescu 😂

    cu 3 ani în urmă (04.03.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      Situatia e tricky... e vorba de unitedhoops. Teoretic nu cred ca au primit in mod direct, dar pentru ca site-ul respectiv e facut de oameni care au dubla calitate, fiind si membrii in staffurile a doua echipe participante la Final 8, au acces nelimitat la eveniment...
      Si doi, Edi e baiat fain, mie imi place ce face la baschet.ro.

      in orice caz, treaba asta cu exclusivitatea cu o firma de pariuri e dubioasa rau...

      cu 3 ani în urmă (04.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      merci
      pentru raspuns, @gyke.
      chiar interesant. daca au access la presa sau ca staff. adica daca au access ca staff atunci pot presa doar activitati din fisa postului, nu sa faca poze si sa ia interviuri. ma gandesc...
      Legat de Edi Popa, am eu o tachinare veche cu el. Trecand peste asta, mi se par altii ca scriu mai bine, spre exemplu David Istrate. Care nici nu stiu daca mai e la TB (ca vad ca scrie altcineva NBA). Si, in fine, nu stiu care este criteriul principal de promovare a redactor sef. Mai degraba disponibilitatea/ dorinta in cazul asta.
      In fine, am si eu "slabiciunile" mele :))
      Cheers, o zi faina si vizionare placuta in weekend. Sa vedem meciuri faine.

      cu 3 ani în urmă (04.03.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      1. Iti dai seama ca daca cei 2 sunt in bula, pot face fara probleme toate interviurile pe care le vor sau orice altceva, evident nu in timpul meciurilor, dar e clar ca au oportunitati nenmarate. Nu e corect fata de restul oamenilor din presa care vor acreditari.
      2. Edi, David, Bogdan and co sunt toti baieti faini si scriu fiecare in felul lor, iar micile noastre preferinte sunt normale. Dar in general vorbind, functia de redactor sef in presa nu cred ca e in relatie directa cu calitatea scriiturii.

      cu 3 ani în urmă (04.03.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    hunger games
    Sărăcie lucie, pariuri ca ultima speranță, săli fără spectatori, lăcomie în creștere, ne ținem de scaunele de șefi ca disperații, banii nu se mai fac din bilete la meci ci din vizualizări online și pariuri online, Copiii nu se mai duc la teren ci descarcă aplicații, cupa României se desfășoară ultima oară în 2021 cu doi români în teren deoarece juniorii crescuți de federație merg direct în sălile de pariuri și de gaming online.

    cu 3 ani în urmă (04.03.2021) Raspunde
  • uplifter :

    TB
    Urata și nedreapta situație, îmi pare rau.
    Si evident ca nu este din întâmplare, este clar ca e cu rea intenție.
    Poate s-au simțit călcați pe coada de anumite articole apărute aici (articole foarte pertinente în ceea ce ma priveste), ma gândesc la cele cu cazurile Torok, Kuti, Badiu și nu numai, asa ca acum și-au umflat mușchii artificiali.
    Sau poate mai direct, au vrut sa sprijine concurenta (mai tare în pile și interese ca voi) în acest mod mârșav.
    Oricum, incompetenții și caracterele dictatoriale de 2 parale de acolo ar trebui sa dispara, începând de la dl Păun și pana la dl Costescu.
    Bafta în ceea ce faceți și întreprindeți!

    cu 3 ani în urmă (04.03.2021) Raspunde
  • Venus :

    Dictatura
    Din pacate este evident motivul.
    "Cine nu este cu noi este impotriva noastra".
    Dictatorii nu suporta criticile presei si incearca sa o aserveasca!
    Poate va ganditi pe viitor sa adresati anumite intrebari participantilor la viitoarele alegeri de la FRB.
    Poate aflam cu totii parerea celor care vor sa pastreze sistemul si parerea celor care vor sa schimbe ceva.

    cu 3 ani în urmă (05.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!