Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Spectacol pe consolă la prima etapă Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball

Mihai Iordan

Mihai Iordan
31.08.2020

Spectacol pe consolă la prima etapă Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball

După cinci zile de competiție, Raul Jurchescu din Timișoara la Playstation și Luca Huștiuc din București la Xbox au câștigat prima etapă a campionatului de baschet 3x3 online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball. Vlad Moldoveanu, fostul lider al naționalei României, care era prezent în jocul NBA2k pe vremea când evolua în Euroligă pentru Stelmet Zielona Gora din Polonia, a participat și el la turneu.

Evenimentul online a adunat la start peste 100 de participanți din 22 de orașe iar începând cu faza optimilor de finală meciurile au fost transmise live pe canalul de You Tube Sport Arena Streetball. Valoarea totală a premiilor acordate a depășit 15.000 de lei.

Pentru Raul Jurchescu este a doua victorie într-un eveniment eSport Arena Streetball, în timp ce Luca Huștiuc este la primul succes într-un turneu de baschet 3x3 online pe console. Cei doi au primit ceasul campionului, oferit de către Tissot, prin intermediul distribuitorului Albini Prassa și un outfit de sport complet oferit de Grid România.

Nu doar participanții au avut de câștigat ci și cei care au urmărit transmisiile live. Toți cei care au răspuns corect la concursurile organizate de-a lungul celor peste 12 ore de livestream au intrat automat în tragerea la sorți pentru marele premiu oferit publicului, un Playstation 4 Pro, oferit de către Raiffeisen Bank, ca a fost în cele din urmă câștigat de Alexandru Pătrașcu.

Aflați în plină pregătire pentru noul sezon din Liga Națională de Baschet, Vlad Moldoveanu de la CSO Voluntari și Alin Andrieș de la CSM Craiova s-au înscris în competiția de baschet 3x3 online. Moldoveanu, fost lider al naționalei de baschet a României cu care a participat la Eurobasket 2017, a ajuns în sferturile de finală la Xbox, în timp ce Andrieș, care a făcut parte din naționala de baschet 3x3 a României, a părăsit competiția de Playstation în faza optimilor de finală.

eSport Arena Streetball aduce la un loc comunitatea celor pasionați de e-sports și participanții la turneele Sport Arena Streetball astfel încât baschetul 3x3 să nu se oprească în această perioadă în care competițiile tradiționale nu se pot desfășura.

Sport Arena Streetball continuă în online promovarea baschetului 3x3, disciplină olimpică începând cu Tokyo 2020, dar încurajează participanții la turneele tradiționale să se antreneze și să rămână în formă pentru momentul pe care îl așteptăm cu toții, revenirea în arenele din aer liber de pe tot cuprinsul țării. 

Campionatul eSport Arena Streetball este susținut de către Raiffeisen Bank și Mastercard și organizat cu sprijinul Tissot, Grid, Aqirys, Marvo și 2K Sports. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!