Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steph Curry, mesaj de încurajare pentru Sabrina Ionescu înainte de Final Four NCAA

David Istrate

David Istrate
05.04.2019

Sâmbătă, 6 aprilie, în Tampa, Florida, va începe Final Four-ul NCAA cu semifinala dintre Oregon și Baylor. Câștigătoarea acestei partide se va duela pentru titlul universitar cu echipa care se va impune în duelul Notre Dame – Connecticut.

Chiar dacă Oregon Ducks se află la prima participare la un Final Four, Sabrina Ionescu, lidera echipei, a fost încurajată de unul dintre cei mai buni jucători de baschet din lume. La o conferință de presă, Steph Curry a fost rugat să își spună părerea despre Ionescu și Ducks iar dublul MVP al NBA a spus câteva cuvinte foarte frumoase:

Continuați să faceți istorie. Ea este un talent incredibil și, așa cum spuneai, a lăsat o nouă urmă pentru acea universitate. Este o legendă cu siguranță.”

Baschetbalista cu părinți născuți în România și-a condus echipa spre calificarea în Final Four, fiind decisivă în sfertul de finală cu Mississippi State. Sabrina Ionescu a făcut un joc excelent, demonstrând pe deplin că merită să fie nominalizată la atâtea premii. De altfel, sportiva de 21 de ani a și primit în cursul acestei zile (5 aprilie) trofeul Wade, acordat celei mai bune jucătoare din campionatul feminin NCAA. Pe lângă acest premiu, Ionescu a câștigat și Nancy Lieberman Award, premiul pentru cea mai bună conducătoare de joc.

În acest sezon, baschetbalista născută în Walnut Creek, California, are medii de 19.7 puncte, 8.2 pase decisive și 7.5 recuperări. De asemenea, Sabrina Ionescu a reușit 18 triple-doubles în cariera ei universitară, acest număr reprezentând un record al acestei ligi. Modul prin care jucătoarea lui Oregon Ducks evoluează i-a atras atenția lui Kobe Bryant, care a decis să facă un episod de analiză în emisiunea sa, Detail.

Pentru a vedea întregul video, urmăritorii trebuie să plătească însă pe ESPN a apărut un segment în care se vede cum Kobe Bryant laudă o acțiune de pick and roll a Sabrinei. Acesta apreciază modul prin care baschetbalista de 1.8 m reușește să își păcălească adversara și să se folosească atât de blocajul coechipierei sale cât și de cel al adversarei, aflate într-o poziție nefericită.

Așadar, observăm că Sabrina Ionescu devine din ce în ce mai cunoscută și admirată atât de fani cât și de cei implicați în lumea sportului. De altfel, este aproape sigur că ea va fi selectată în WNBA cu prima opțiune însă rămâne de văzut ce se va întâmpla la acest Final Four. Sabrina Ionescu are sâmbătă, 6 aprilie, o șansă uriașă de a-și lăsa și mai mult amprenta asupra NCAA, dacă va reuși să o conducă pe Oregon Ducks spre o victorie împotriva lui Baylor.

*foto: herosports.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Romania...
    Ce ar fi,daca ar fi...Super talent!Dar,din pacate nu va juca niciodata pentru Romania.Mai multe nu spun.

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!