Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. Toddrick Gotcher continuă în Liga Națională și va evolua pentru CSM Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.07.2023

Oficial. Toddrick Gotcher continuă în Liga Națională și va evolua pentru CSM Oradea

CSM Oradea a anunțat oficial luni, 31 iulie, informația pe care BaschetRo a prezentat-o în exclusivitate în urmă cu două zile, Toddrick Gotcher devenind noul jucător al vicecampioanei României. Fundașul trece în echipamentul „Leilor Roșii”, după ce precedentele două stagiuni le-a jucat în culorile lui CSO Voluntari.

Americanul va petrece al treilea sezon consecutiv în România și are ocazia să joace din nou în preliminariile BCL pentru un club din Liga Națională, CSM Oradea fiind prezentă în această întrecere și se va duela cu Happu Casa Brindisi.

Știrea inițială

Gotcher a sosit la CSO Voluntari în stagiunea 2021/22 și a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai grupării ilfovene în ultimii doi ani. În primul său sezon alături de formația de la marginea Capitalei, jucătorul american de poziția doi a câștigat Cupa României și o medalie de argint în LNBM.

În finala Cupei României din 2022, disputată la Craiova, Gotcher a fost cel mai eficient jucător din tabăra Troublemakers. El a totalizat 18 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, transformând 5/11 aruncări din acțiune, 3/9 de la distanță și 5/8 de la linia de libere.

În același sezon, Toddrick a fost cel mai bun marcator al echipei ce avea să primească distincția de vicecampioană în LNBM. El a terminat acel an cu medii de 14.3 puncte, 3.5 recuperări și 3.4 pase decisive, pentru ca în stagiunea recent încheiată să aibă 12 puncte, 2.9 recuperări și 2.2 pase decisive. În total, el a jucat în 74 de meciuri în campionatul României.

De-a lungul carierei sale, Gotcher a mai jucat la Koroivos Amaliadas, Cholet Basket, Ifaistos Limnou, Beșiktaș, MZT Skopje și Charilaos Trikoupis. În NCAA, el a reprezentat echipa Universității Texas Tech, între 2011 și 2016.

La acest moment, lotul lui CSM Oradea îi conține pe Toddrick Gotcher, Erick Neal, Nikola Markovic, Donatas Tarolis, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Enzo Vescan, Luca Năstruț și Cătălin Baciu. Cristian Achim rămâne antrenorul Leilor Roșii.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet, Iuli Dobre

10 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Gotcher
    Cum spuneam si acum 3 zile, mi ar placea sa fie adus in locul lui Holt. In 2 ani de cand il urmaresc am vazut ca poate fi un clutch player. Iar cum bugetul este mai mic ca anul trecut ( in caz ca nu s au facut rost de mai mult sponsorizari) pare o varianta destul de buna, dupa parerea mea. Sunt curios daca are cineva ceva noutati legate de Stone. Pentru ca pe pozitia 3 ar fi perfect Oradiei. Acum sa si vedem cati bani au mai ramas dupa prelungirea contractelor si sa vedem daca se confirma acest trasnfer + Ogden.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Transfer.bun
    Gotcher e un jucator atletic,bun aruncator din interiorul si exteriorul careului iar la nevoie poate acoperi pozitiile 1-2 si chiar 3.
    Ma bucur de venirea lui la Oradea.
    Asteptam semnatura lui Ogden si înlocuitorul lui Bostic.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Gotcher
    Jucător de top, foarte bun aruncător și în plus fata de Holt se apară mai bine ... eu zic ca este un plus nu foarte mare dar este un plus. Dacă se confirma prelungirea lui Ogden mai rămâne o singura necunoscuta. Eu as merge pe un 3 foarte atletic cum a mai fost cândva Burnette, tot asa bun și oe defensiva! Va fi foarte greu cu italienii dar fără modestie Oradea poate trece de ei cu acest lot .

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • varu silvois:

      Bafta pentru Oradea
      atat pentru definitivarea lotului cat si in jocul cu Brindisi. Un aspect vreau sa scot in evidenta, desigur e prematur si poate....vacanta, dar Richard e zero precum numarul de pe tricou. Ce a jucat azi cu Albania si in meciul trecut cu Slovacia e bataie de joc.

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Un jucator bun si adaptat in LNB
    Eu cred ca este un jucator mai fizic decat Holt, nu este mai bun defensiv si nici de afară, insa e mai bun pe patrundere.
    Una peste alta cred ca isi va face treaba.
    Cat despre Kris Richard, este f bun si nu trebuue sa fie analizata prestatia de la lot, intrucat una-i una si alta-i alta!

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Holt
      A fost o catastrofa colosala de o vreme buna deja. A bagat 5 consecutiv la un ASG si lumea a ramas cu impresia ca e shooter. Gotcher e un upgrade mare, si fizic si ca precizie, si ca valoarea echipelor unde a mai jucat. Va mai veni un inlocuitor pentru Bostic si un pivot, fie ca e Ogden fie altcineva. Daca ramane Ogden vom fi din nou slabi in caciula, dar asta e. Acel strain pe pozitia 3 sper sa merite suta de lei extra pe abonamente, si sa ajunga de salariu. Stone ar fi un vis, dar e antiteza totala la ce vrea si cat poate ilustrul Achim.

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • Jess:

      Care Stone
      Cine e ala?

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Tyler Stone. Fost Rapid.

      cu 9 luni în urmă (29.07.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    asa sa fie
    in ce-l priveste pe Richard, dar si in finala cu U a jucat din slab in mai slab. Eu sunt suporter U, asa ca nu am nimic de reprosat altora, era doar o constatare proprie.

    cu 9 luni în urmă (29.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Pearson
    Urmatorul transfer s ar putea sa fie Nijal Pearson de la Rostock, echipa de pe locul 9 din sezonul trecut din Germania. Sa vedem daca se confirma.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!