Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surse. U-BT Cluj-Napoca intenționează naturalizarea lui Patrick Richard

Surse. U-BT Cluj-Napoca intenționează naturalizarea lui Patrick Richard

Echipa națională a României ar putea beneficia de un nou jucător naturalizat. U-BT Cluj-Napoca își dorește să obțină cetățenia română pentru Patrick Richard, jucătorul american care are contract încă trei sezoane cu gruparea de pe Someș. Această informație a fost oferită de surse apropiate site-ului nostru.

Patrick Richard a petrecut un singur sezon în România. El s-a alăturat lui U-BT Cluj-Napoca în stagiunea 2019/2020, când a reușit să cucerească Cupa României. Richard a impresionat la primul său sezon în țara noastră și a avut medii statistice de 17.1 puncte, 4.1 recuperări și 4.1 pase decisive în 18 partide jucate în LNBM.

Baschetbalistul lui U-BT Cluj are o vastă experiență în baschetul mondial, evoluând în Liga ACB la Joventut Badalona, în Serie A la Reggio Emilia, în Bundesliga la Mitteldeutscher și în prima ligă a Franței la Chalons-Reims. Richard a mai jucat în Olanda la Matrixx Magixx, în Israel la Maccabi Rishon LeZion, dar și la antipozi pentru New Zeeland Breakers și Sandrigham Sabres.

Patrick Richard ar putea avea un avantaj în obținerea cetățeniei române, după ce a realizat seria „Petrică în Ardeal” și a învățat multe expresii în limba noastră.

Echipa națională a României are deja doi jucători naturalizați, pe Giordan Watson și Kris Richard. Cei doi au fost utilizați în campania precedentă de calificare pentru EuroBasket 2021.

foto: Silviu Cristea

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Welcome
    Iată o veste cu adevărat bună: ceilalți doi naturalizați au cu cine vorbi în canto,ament. Va fi mai plăcut pentru toată lumea și dacă mai apar două-trei propuneri de la echipe diferite, se închide și disputa pe tema:" de ce Oradea...?"

    cu 3 ani în urmă (08.09.2020)
    • uplifter:

      Re:
      Nu va apărea de la alta echipa. Sa o zicem pe cea dreapta, sunt multe condiții de îndeplinit, crezi ca e asa ceva este deschis pt oricine?

      cu 3 ani în urmă (08.09.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Nici o surpriza aici, se intampla ce banuiam cu totii...
      Ramane sa vedem acum cat va dura procesul si ce influenta mai are Boc la Bucuresti. Estimez ca pana in playoff va fi rezolvat.

      cu 3 ani în urmă (08.09.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ce treaba are Boc si influenta ?
      La rugbyisti s-a rezolvat in trei luni ! La luptatorul acela care nici nu stia ca a concurat pentru Romania la Olimpiada la fel in 3 luni a fost rezolvat. La Watson cam tot la fel. Termenul legal de la depunerea dosarului COMPLET este cam 3 mai rar pina la 6 luni.
      Iar problema cu Oradea a fost nu de ce Oradea, ci de ce modificare de regulament in timpul competitiei. Doar U-BT avusese 2 naturalizati ( in conditii si criterii diferite ) cu un an mai devreme. Dar "cineva " mai invidios si pricinos a tinut sa se schimbe modificarea.

      cu 3 ani în urmă (09.09.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      influente
      E clar ca e nevoia in primul rand de influenta. La rugbyst, si la luptator a fost altceva : era cerut expres de federatia de specialitate si s-au sarit cativa pasi. La Kris Richard nu mai era asa o urgenta pt ca putem juca cu maxim un jucator strain, asa ca a fost nevoie de influenta lui Sere si oricum a durat peste 6 luni.
      Acum, cu 2 naturalizati deja, federatia nu mai are interes, naturalizarea nu are justificare, cu atat mai mult cu cat cei 2 Richard joaca cam pe aceleasi posturi. Jucatorul are abia un an in Romania. In conditii normale nu ar primi cetatenia, dar eu cred ca se va rezolva pt ca influenta exista. Depinde acum cat e de mare pt a vedea cat va dura. La Kris Richard a inceput in martie, la finalul lunii mai a aprobat ministerul cererea si a trimis-o catre Autoritatea Nationala, in decembrie a depus juramantul si a putut s-a joace ca roman in ianuarie. In total cam 10 luni. Oricum mai are inca un an contract, deci ar fi bun si pt sezonul urmator.
      Daca reuseste Clujul atunci ar fi randul Sibiului.
      @uplifter - ce conditii de indeplinit? Daca federatia spune ca are nevoie de jucator si clubul e de acord sa suporte cheltuielile, ce alte criterii?

      cu 3 ani în urmă (09.09.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Raționament logic și corect.
      Bine-nțeles că un impuls trebuie ca să se miște lucrurile, fiindcă Romania. Dar nu văd ca influența lui Boc să ajute la ceva, mai ales că a stat cam deoparte de actualul PNL. Mai degrabă m-aș gîndi că în actualul context economic, Ministerul de finanțe ar avea nevoie de ceva împrumuturi la o dobândă mai mică. De fapt, cu cît mai multe influențe cu atît mai bine... Nu ?

      cu 3 ani în urmă (09.09.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!