Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topul prestațiilor jucătorilor români în etapa a 22-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.03.2022

Topul prestațiilor jucătorilor români în etapa a 22-a

Liga Națională de Baschet Masculin a adus șapte confruntări în perioada 4-7 martie, contând pentru etapa cu numărul 22 a sezonului regulat. Cel mai atractiv duel al rundei a fost cel dintre SCM U Craiova și FC Argeș, consolidat cu victoria vulturilor alb-violeți.

Iată topul prestațiilor jucătorilor români din această etapă

1. Tudor Gîrbea (CSA Steaua București)

Steaua a reușit una dintre cele mai categorice victorii din acest sezon al Ligii Naționale. Prin victoria cu CSM Focșani, scor 99-78, formația din capitală a ajuns la 10 succese în campionat.

Tudor Gîrbea a fost unul dintre cei cinci jucători în double digits din tabăra roș-albastră. Jucătorul de 23 de ani a bifat un season-high la puncte (14), la care a mai adăugat 3 recuperări. El a ratat o singură aruncare. Aceasta a venit din spatele semicercului, unde a avut 2/3, terminând cu +16 la eficiență

2. Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari)

Veteranul ilfovenilor a bifat a treia partidă consecutivă în double digits din Liga Națională de Baschet Masculin, în succesul echipei sale cu Rapid București. Scorul final al disputei a fost 84-65.

Moldoveanu a înregistrat 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, cu 4/8 din acțiune, 2/4 de la distanță și 4/5 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +14.

3. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

CSU Sibiu are cinci victorii în ultimele opt meciuri. Cel mai recent succes a venit în deplasarea la Gorj, în fața celor de la CSM Târgu Jiu. Scorul final a fost 84-70.

Lucas Tohătan a încheiat confruntarea cu 14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive. Fundașul ardelenilor a înscris 4/7 aruncări din acțiune, 2/4 de la distanță și 4/4 de la libere pentru un indice al eficienței de +22.

4. Nicolae Ciucă (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

Deși echipa sa a pierdut categoric disputa cu CSM Oradea din prologul etapei, cu scorul de 51-87, tânărul formației harghitene a avut cea mai bună prestație stagională.

Ciucă a încheiat cu 14 puncte (season-high) și 2 recuperări. El a bifat un procentaj de 100% al aruncărilor din acțiune (7/7), iar indicele său de eficiență a fost de +13.

5. Andrei Oprean (BC Athletic Constanța)

Athletic Constanța a ajuns la trei victorii din ultimele patru partide, după succesul cu 86-71 în fața celor de la CSM Ploiești. Dobrogenii ocupă locul șase în clasament, cu un bilanț de 10-12.

Andrei Oprean a avut una dintre cele mai bune evoluții din acest sezon și a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și un procentaj de 3/6 de la distanță. Una dintre triple a venit pe sirenă, la finalul primului sfert.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!