Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe FC Argeș, după un joc extrem de tensionat

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe FC Argeș, după un joc extrem de tensionat

Unul dintre derby-urile etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a avut loc în BTarena, acolo unde U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui FC Argeș Basketball.

Iată formațiile de start ale celor două echipe:

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Karel Guzman, Luca Colceag, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

FC Argeș Basketball: Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Toarlyn Fitzpatrick, Nikola Jevtovic

După două atacuri, gazdele au fost primele care au deschis scorul, printr-un contraatac finalizat de Stipanovic. În ciuda unei apărări foarte agresive, Jevtovic s-a remarcat la celălalt panou, însă Bircevic a răspuns imediat. Au urmat patru puncte marcate de Măciucă și Colceag și apoi un capac administrat de tânărul lui U-BT. Cu patru minute rămase din actul inaugural, Seppala a înscris de la mare distanță, iar oaspeții au trecut pentru o scurtă perioadă la conducere: 8-9. Voinescu și Colceag s-au duelat din afara semicercului, iar primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de o posesie pentru alb-negri: 18-16.

După o scurtă pauză, Kuti și Hogue au marcat pe contraatac, iar Tudor Costescu s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Elevii săi au continuat să comită greșeli în ofensivă, însă și clujenilor le-a lipsit concentrarea, astfel că s-au înscris puține puncte. Tensiunea a început să se resimtă tot mai mult în sânul ambelor tabere, care le-au reproșat oficialilor maniera de arbitraj. La jumătatea sfertului al doilea, Ștefan Grasu a fost sancționat cu greșeală antisportivă, iar Goran Gajovic a transformat cele două libere, restabilind egalitatea: 24-24. Fitzpatrick i-a dus pe piteșteni la o diferență de trei puncte și a urmat rândul lui Mihai Silvășan să solicite time-out. Stipanovic și Bircevic s-au remarcat la următoarele două faze, dar Seppala a răspuns cu o triplă. Cu 90 de secunde rămase din prima repriză, Stipanovic, deranjat de mai multe decizii ale arbitrilor, a sărit la Matei Bănică și a fost calmat cu greu de Silvă și de coechipierii săi. FC Argeș Basketball s-a distanțat la patru puncte de adversari, diferență care s-a menținut și la intrarea la vestiare: 33-37.

În primele două minute ale reprizei secunde, Stewart a reușit două dunk-uri pe contraatac, însă Jeremic și Gheorghe au oferit replica. Primul cinci al clujenilor a jucat foarte bine, iar U-BT a revenit la conducere, 44-42, grație unei apărări excelente. Gajovic și Gheorghe au răspuns rapid și oaspeții au ajuns la un avantaj de șase puncte: 44-50. A urmat un parțial de 6-1 al gazdelor, iar jocul a continuat să fie extrem de disputat. Sfertul al treilea s-a încheiat cu un slam-dunk spectaculos al lui Karel Guzman, care și-a readus echipa în față: 54-53.

Tot ardelenii au început mai bine și actul decisiv. Richard a înscris de sub panou și apoi i-a oferit o pasă decisivă lui Colceag, care a dus scorul la 60-56. Costescu a folosit foarte rapid două time-out-uri, însă campionii României au preluat controlul asupra jocului. Alb-negrii s-au apărat mult mai agresiv și au anihilat ofensiva piteșteană, conducând cu 69 la 62 la jumătatea sfertului patru. A urmat un parțial de 5-0 al alb-violeților și tensiunea a început să se resimtă în tabăra gazdelor, după un reproș al lui Bircevic la adresa lui Guzman. Gajovic a apropiat-o pe FC Argeș la două puncte și, la celălalt panou, Guzman a transformat doar una dintre cele două libere primite. Fitzpatrick a restabilit egalitatea, 72-72, și Silvășan s-a văzut nevoit să solicite încă un timp de odihnă. În ultimul minut al disputei, Bircevic și Richard au marcat două coșuri care au asigurat cea de-a 11-a victorie în campionat pentru U-BT Cluj-Napoca: 78-74.

Cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Stefan Bircevic (17 puncte), Patrick Richard (12 puncte), Karel Guzman (11 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Ilari Seppala (14 puncte), Goran Gajovic (13 puncte), Nikola Jevtovic (11 puncte), Toarlyn Fitzpatrick (11 puncte) și Raynere Thornton (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 11-0. În schimb, FC Argeș Basketball încasează a treia înfrângere stagională.

În următoarea rundă a Ligii Naționale, clujenii se vor deplasa pe terenul lui CSM Focșani, în timp ce piteștenii vor primi vizita lui BC CSU Sibiu. Însă, până atunci, alb-negrii vor disputa dubla din sferturile Cupei României contra celor de la CS Dinamo București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Un meci frumos
    Stricat de un arbitraj execrabil. Totuși la U s a văzut puțin oboseala, iar Piteștiul a dat o replică destul de bună. Păcat că multe meciuri sunt stricate de arbitrii.

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde
  • csaba57 :

    Stipanovic
    are valoare, stim cu totii calitatile sale. Dar la fel de adevarat este ca are probleme de concentrare, dar si excesiv de nervos in multe partide . Da, arbitrajul a fost execrabil, dar asta nu scuza comportamentul sau . Sau tot datorita arbitrajului a fost din nou lipsit de concentrare ?! Datorita arbitrilor a trimis doua aruncari libere direct in inel sau a ratat mult de sub cos ?! Aici trebuie sa intervina Silva, sa aiba o discutie aplicata cu Stipa, desigur cu mult mult tact ! In rest, bravo UBT pt victorie !

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Csabi
      Baci
      Nu dai si niste exemple concrete de “multe partide” in care Stipanovic are “probleme de concentrare” si e “excesiv de nervos”? Ceva concret gen.
      Altfel mie mi se pare printre cei mai constanti si chill jucatori. Cand nu e arbitrat de niste depasiti incompetenti.

      cu 2 ani în urmă (19.12.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    meci
    A fost un meci frumos, cu multe faze spectaculoase, păcat că au mai stricat arbitrii jocul cu decizii ciudate. S-a văzut oboseala la U, dar și diferența mare la valoarea individuală a jucătorilor.

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Am să scriu despre bătaia de joc.
    Eu nu am văzut meciul live sau în direct. Am văzut în schimb câteva faze, acum puțin timp, pe youtube. Le-am pus pe realuare de mai multe ori. Am vrut să fiu excesiv de obiectiv, așa le-am privit.

    Concluzie: în jocul ăsta niște arbitri pur și simplu își bat joc de munca altora. Arbitri ăștia ori au o agendă și niște ordine primite de la cineva, ori sunt atât de complexați că vor cu tot dinadinsul să fie în prim plan ori amândouă. Ar mai fi varianta în care sunt extraordinar de slabi și pur și simplu nu pot mai mult... dar unele faze sunt atât de evidente încât e imposibil să crezi asta. Oricum ar fi, au reușit să strice ceea ce putea să fie un meci decent și o zi ok.

    Evident, cel mai probabil nu vor păți nimic și vor fi delegați în continuare la alte meciuri. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Jucătorii și antrenorii rămân cu frustrarea și nervii acumulați, arbitri rămân cu banii încasați pentru o bătaie de joc sinistră la adresa tuturor. Felicitări acestor oficiali! Sper că familiile și copii lor sunt mândri de ei!!!

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Extraordinar!!
    Zise Costescu care își merita tehnicul de la final. Pe tot parcursul meciului avea minim o persoana in picioare lângă el. Nu l-am văzut pe silva sa facă atâtea cruci niciodată. Zici ca era la biserica o baba. Cred ca antrenorii nu au înțeles nimic din arbitraj de aici și crucile și cuvintele extraordinare spune de Costescu. Pana un alta azi nu am jucat f bine. Cred ca avem maxim 3/4 coșuri de 3 in tot meciul. Păcat ca s-a abuzat într-un fel de Petrica. Nici stipanovic nu a înțeles unele decizii de aici și nervii. Când nu știi ce sa fluieri dai pe acolo din mâini. Pe Grigoraș nu o sa îl uit curând de la finala cu Asesoft. Cât despre ceilalți doi tot așa puteai pune 2 mopuri pe post de arbitru.

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!