Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a promovat la echipa mare doi jucători din generația 2006

U-BT Cluj a promovat la echipa mare doi jucători din generația 2006

U-BT Cluj-Napoca a promovat doi juniori la echipa mare pentru sezonul 2023/2024, ambii baschetbaliști fiind din generația 2006. Ei au evoluat atât în Campionatul Național, cât și în EYBL pe parcursul stagiunii trecute.

David Fîntînă și Rareș Trandafir fac pasul la seniori, primul fiind în lotul României U18 la Campionatul European - Divizia B încheiat recent în Portugalia. Acolo, David a jucat în 4 rânduri și a adunat medii de 1.5 puncte, 1.5 intercepții, 1.0 recuperări și 0.3 pase decisive în puțin peste 7 minute pe meci.

Cei doi tineri au jucat pentru U-BT în sezonul trecut atât în Campionatul Național, Fîntînă fiind în loturile de U18 și U17, iar Trandafir la U17, cât și în EYBL. Rareș Trandafir a adunat medii mai bune în competiția europeană, unde a ajutat-o pe U-BT Cluj cu 9.4 puncte și 7.2 recuperări în 8 partide, iar David Fîntînă a contribuit cu 8.0 puncte, 4.5 recuperări și 1.3 pase decisive pe meci.

În ceea ce privește campionatul național, Fîntînă s-a aflat în double figures atât la U18 (13.0 puncte pe meci la turneul final), cât și la U17 (16.8 puncte, 6.4 recuperări), el fiind desemnat și cel mai de perspectivă jucător în acest ultim campionat menționat.

Pe parcursul sezonului 2022/2023, Trandafir a evoluat în Campionatul Național U18, unde a totalizat 7.0 puncte, 6.8 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.6 capace în 5 meciuri cu aproape 20 de minute în medie pe parchet. „Studenții” au încheiat sezonul la această categorie pe locul 6.

Cu acești doi tineri jucători, lotul celor de la U-BT Cluj este format și din Patrick Richard, Andrija Stipanovic, Karel Guzman, Emanuel Cățe, David Lăpuște, Mihai Măciucă, Mareks Mejeris, Bryce Jones, DJ Seeley și Jarell Eddie.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ..
    Sunt curios daca Edu si Kuti mai raman la U pt sezonul urmator.

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Szentkuti
      Mai mult ca sigur nu ramane, a refuzat oferta clubului

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nu stiu ce sa zic
    este OK ca se promoveaza jucatori tineri. Problema mea este, cine se ocupa de dezvoltarea lor ? Ca in staff-ul actual nu vad pe nimeni capabil sa dezvolte jucatori. Iar politica de la seniori, este cit se poate de clara ( mai ales sezonul asta) aducerea de jucatori experimentati, care nu mai au nevoie de slefuiri, doar de punere in schema. Daca nu se aduce un antrenor ( poate ceva mai ieftin ca Dule) care sa se ocupe de acesti jucatori atunci , mi se pare ca irosim timpul si talentul.
    De exemplu, Edu Roschnafschy ar fi avut nevoie de vreo 10-15 kilograme de musculatura si ar fi fost un pivot sau un 4 absolut redutabil. Dar cine sa se ocupe de el ? Asa, pentru ca nu se aude nimic, cel mai probabil este deja in Germania si nu in vacanta. Chiar si Lapuste ( juniorul), chiar daca arata mult tupeu si vointa, daca nu-l cizeleaza cineva, tare ma tem ca va pleca precum Toni Rotaru sau altii. In toate trei cazurile NU PARINTII ar fi trebuit sa se ocupe de dezvoltarea lor sportiva ! Avem oare chiar atitea talente ( dupa unii da) incit sa le irosim, sa-i folosim doar ca sparing-partneri la antrenamente si sa-i fortam la deplasari in competitii europene ( ca nu este cazul doar la U ).
    Aici cred ca este o alta problema a baschetului romanesc. Cine se ocupa de dezvoltarea INDIVIDUALA a sportivilor cind fac pasul ( fortat de ferebeu) la seniori ? Aveti vreun nume ?
    Am eu un exemplu recent, e drept petrecut in Franta : Victor Wembanyama a plecat de la ASVEL ( Euroliga ) la Metropolitans ( doar campionat ) tocmai pentru ca cineva s-a angajat sa se ocupe de el. Si s-a ocupat, cu rezultatul binecunoscut... nu unul ci doi jucatori de perspectiva au plecat in NBA !

    Nu este un repros, ci doar o tema de refletie !

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • varu silvois:

      pana nici de Ghita Muresan
      nu ne-am ocupat noi cu educatia lui (nici sportiva si nici profesionala), ci tot altii, incepand cu francezii.

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      aici
      pot sa te contrazic. Liviu Morariu si Voicu Moldovan s-au ocupat de el, de la invatat sa alerge, la tinut o minge in mina, pina la cum se tine tacimul corect in mina. Apoi l-au ajutat colegii Mita Pulbere, Roti, Bobo, Vasi Cercel etc. Asta am vazut cu ochii mei.

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • varu silvois:

      si eu am vazut
      dar ma refer la nivel de performanta, nu de abc. Insa subiectul e altul, unul...grav!

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Veste bună
      Edu Roschnafsky rămîne la U. Rămîne doar problema masei musculare...

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!