Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă pentru a patra oară SuperCupa României

U-BT Cluj câștigă pentru a patra oară SuperCupa României

U-BT Cluj-Napoca a câștigat SuperCupa României pentru a patra oară în istorie după ce a trecut cu 78-76 de CSO Voluntari marți seara (27.09) în meciul de la Ploiești. Ardelenii au început și stagiunea precedentă cu o victorie în SuperCupă într-o întâlnire cu Voluntari.

U-BT: Jordan Taylor, Patrick Richard, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, Tekele Cotton, Rolland Torok, Darko Planinic

Leo Meindl a deschis scorul cu un tip-in după ratarea lui Emi Cățe, tot jucătorul brazilian ajungând și la linia de fault, unde și-a ratat însă încercările, Lucas Tohătan reușind să egaleze și Gotcher o ducea pe Voluntari în față la 4-2. Jordan Taylor a punctat de la semi-distanță și imediat replica din partea adversă a venit prin Torok de la distanță, tot așa înscriind și Bircevic, scorul fiind 9-7 pentru CSO Voluntari la jumătatea sfertului inaugural. U-BT a revenit la conducere cu tripla lui Patrick Richard (12-11), Gotcher răspunzând cu o aruncare de pe un picior din interiorul arcului de cerc și Thompson a ratat șansa unui three-point play cu care diferența să devină de două posesii pentru ilfoveni. Sanders a profitat de o posesie pierdută din partea adversarilor și înscria ușor la 18-17, primul sfert terminându-se cu 22-21 în dreptul alb-negrilor.

Echilibrul s-a menținut în debutul sfertului secund, mai întâi Torok ducându-și echipa la conducere, după care Meindl a egalat la 24 și Richard a punctat iar de la distanță. U-BT Cluj a pus în premieră două posesii între cu and-one-ul lui Jordan Taylor (32-26), pentru Voluntari fiind precis în următoarele acțiuni pivotul Darko Planinic, procentajele din acțiune fiind foarte bune pentru cele două echipe până în acest punct. Tabela s-a blocat la 34-31 timp de mai bine de un minut, Nandor Kuti împărțindu-și liberele cu care U-BT punea din nou două posesii între, ulterior Taylor și Richard ajutând la distanțarea ardelenilor, 39-31. Stefan Bircevic puncta din spatele arcului de cerc și prelungea seria clujenilor, CSO Voluntari având deja peste 10 posesii pierdute în prima repriză, diferența dintre echipe la pauza partidei fiind de +13, scor 44-31 pentru U-BT.

CSO Voluntari a pus patru puncte la rând pe tabelă în debutul reprizei secunde, replica ardelenilor venind prin liberele lui Bircevic și coșul lui Cățe de la 49-35. Ilfovenii au început să scadă din handicap și cu tripla lui Gotcher se ajungea la o diferență formată dintr-o cifră (49-41), Eric Thompson urmându-l cu un tip dunk spectaculos și Clujul cerea time-out pentru a opri run-ul Voluntariului. O perioadă de patru minute fără coș a fost întreruptă de Sanders (51-43), Cotton marcând apoi în premieră și Kuti scutura plasa de la distanță pentru a reface diferența de trei posesii, iar la finalul sfertului trei era 58-47 pentru campioana en-titre după o perioadă de 9-4 în decurs de trei minute.

Diferența a scăzut la șapte după reușita lui Gotcher din jurul liniei liberelor (60-53), apoi CSO Voluntari irosind o posesie și Sanders a înscris singur de sub coș. Momentele mai bune ale ilfovenilor au continuat și Moore a finalizat cu un dunk spectaculos în urma unei recuperări ofensive, pentru ca peste puțin timp Gotcher să înscrie iar (62-57), Patrick Richard răspunzând cu o triplă crucială. Căpitanul Clujului a marcat pentru a patra oară în meci din spatele arcului de cerc, reușita sa de la 68-58 forțându-l pe Sașa Ocokoljic să ceară time-out, moment după care ilfovenii au redus la două posesii (70-64). Tehnicianul deținătoarei Cupei României a încasat un tehnic cu două minute înainte de final și Richard a făcut 71-65 cu acea aruncare liberă, jocul devenind de o posesie cu un minut rămas, Jordan Taylor reușind un coș foarte important de la semi-distanță și în cele din urmă U-BT s-a impus cu 78-76, după ce echipele au trecut în mai multe rânduri la libere pe final și Gotcher a scăzut la un punct diferența în ultimele secunde.

Patrick Richard a adunat 15 puncte (4/7 de la distanță), 5 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții pentru U-BT, Jordan Taylor (13 puncte) și tandemul Leo Meindl - Stefan Bircevic (ambii cu 11 puncte) urmându-l. Toți jucătorii campioanei României care au evoluat în SuperCupă au reușit să marcheze.

Toddrick Gotcher a contribuit cu 20 de puncte, 3 intercepții și 2 recuperări pentru CSO Voluntari, următorii marcatori pentru ilfoveni fiind Eric Thompson (16 puncte, 6 recuperări) și Lucas Tohătan (12 puncte, 5 assist-uri, 2 intercepții). CSO Voluntari a pierdut de 20 de ori posesia în acest meci.

*foto: Iuli Dobre

21 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Arbitraj
    Arbitraj penibil, bine că suntem cu mult peste Voluntari și că am putut câștiga fără probleme.

    cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Greu
      de tras concluzii dupa doar un meci. Dar la o prima impresie imi place Taylor. Se vede experienta. Sanders bun si el. Mai atipic dar bun. Dribling si pas bune. Aparator ok. Are potential. Vedem ce va fi pe termen lung.

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ….
    Fraza consacratului comentator, un cunoscator fin al fenomenului: ‘Clujul arata mai rau decat sezonul trecut. Brown si Stewart sunt peste Jordan si Sanders’.
    Trebuie sa fi un super cunoscator al jocului daca dupa 30 de minute din primul meci pe care il vezi cu o echipa poti sa tragi o asemenea concluzie drastica. Astept comenatriul la U vs Dinamo cand joaca favoritul lui: Moldoveanu.

    Am vazut doar ultimul sfert. Sunt curios sa aud opiniile celor care au vazut intregul meci.
    Mi-am adus aminte de fluierasii simpatici pe care ii avem in campionat :)

    cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Nu am auzit...
      ...fraza respectivă.... pot să ghicesc? Era pe Digi! Zic bine?

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Da, ai ghicit. Cred ca m-a dat de gol remarca cu Vlad, dar si fara ea cred ca era usor de intuit.

      Fraza mi se pare nefondata, dar comparatia Stewart vs. Sanders am tot auzit-o, iar eu personal nu o inteleg. Sunt doi jucatori cu profile complet diferite, de la care se asteapta lucruri diferite datorita rolului in echipa.

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Sincer nu...
      ...a fost treaba cu văru Moldovean (deși aia mi-a confirmat-o) ci un alt aspect mult mai simplu și la îndemâna oricui. Cosmin Petrescu știe baschet și are toate țiglele pe casă. Mă rog, pe partea ce ține de știința baschetului, cel puțin :-))

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    Raspunde
  • bela57 :

    Am fost naiv !
    Am crezut ca decizia de inscriere in a doua competitie europeana va insemna formarea unui lot pe masura, cu care vom domina a la asesoft competitiile interne si ne vom bate de la egal la egal cu competitorii europeni . Primul semnal ca ma cam insel a fost neachizitionarea celui de-al 7-lea strain, credeam noi, cea mai valoroasa mutare . Nu-i nimic, mi-am zis, o fi super ceilalti noi veniti .
    In sfertul 4, comentatorul a tras concluzia, ca lotul din sezonul trecut a fost mai bun . Are sau nu dreptate ? Nu stiu, nu-s asa mare specialist, sunt un vechi suporter la cei 65 de ani ai mei, si atat . Dar cand mai sunt 100 de secunde hotaratoare si tu Silva joci cu Kuti alaturi de Petrica si numai cu un nou venit , oare nu gasim aici raspunsul la intrebare ? Aia cu adaptarea e o lozinca, in momente decisive joaca cei care stiu cel mai bun baschet, asa ca ... In fine, la intern merge si asa, s-a vazut la meci . In grupa noastra de campionat, putem bate tot, dar titlul se va juca si cine crede ca suntem mari favoriti, se insala amarnic . Iar in Europa, unde cu un lot adecvat puteam umple meci de meci Polivalenta, cred ca vom fi ciuca batailor, ceea ce va insemna treptat si o asistenta pe masura , din pacate !

    cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Bela bacsi...
      ...oi fi având matale 65 de ani de viață și foarte mulți de baschet... dar se pare că nu ești la curent cu faptul că în supercupă de joacă permanent cu 2 români pe teren.
      De asemenea, ți-o fi scăpat că avem în Kuti un jucător defensiv foarte bun, capabil să facă pressing dar și să participe la fast break sau la atac.
      Și ți-o mai fi scăpat și faptul că s-o fi preferat să se joace o formulă de jucători care se cunoc bine între ei și au automatisme formate (de ăia ”vechi” zic), versus unii care încă nu au apucat nici măcar să se antreneze mult împreună, darămite să mai joace.
      Dar matale dă-ți cu părerea, cântă de jale, rupe cămașa de pe tine, dă-o-n recviem de echipă :-))

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • Matei:

      Alexutzu258
      Așa este,dar totuși cred că avem ceva șanse în cupele europene,însă rămâne de văzut.
      Referitor la echipa Clujului se vede multa determinare și precizie in joc,având mulți jucători valoroși in noul lot ce-i drept,dar consider că au de suferit atunci când se strufoca destul de râu pentru faulturi ușoare care devin greșeli tehnice.

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    Raspunde
  • Silvois :

    Certitudini ...
    Clar, nu poate fi concludent primul meci oficial al sezonului, in cazul lui U. Totusi, eu, personal, am o certitudine, Sanders e o petarda, cu jocul lui dezordonat si superficial, nici chilotii n-au stat bine pe el! Fizic, aduce cu Stuart, dar ce diferenta! Da, mi-a placut si mie Taylor, chiar pare o certitudine.

    cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Ține minte...
      ...comentariul ăsta cu petarda și chiloții. O să-ți aduc aminte de el tot sezonul ăsta, promit :-)

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • Silvois:

      Petarda in chiloti
      Hunter, realmente as fi fericit ca tu sa ai motiv sa ma sicanezi tot anul cu ceea ce am spus despre jucatorul in cauza. Nu am nici un orgoliu vis-a-vis de baschet, am mai spus-o ca nu sunt un mare cunoscator , doar un mare admirator al acestui sport si ... suporter dintotdeauna al lui U. Nu fac pe aceasta pagina decat simple observatii, zic eu, de bun simt. In privinta lui Sanders, recunosc faptul ca ma influenteaza si povesteaa aia cu sofatul pe contrasens in Italia ... Chiar m-as bucura sa ma fi inselat in privinta lui, deci astept ironiile!

      cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Pt suporterii din sat
    Am încercat inclusiv sa iau de la bișnițari bilet la acest meci dar sala era o adevarata mare albastra și plină de suporteri fanatici ai baschetului. Poate ne lămurește cineva de ce in Ploiești? Cât despre DigiSport cred ca e ultimul meci când ma uit la ei cu emilut comentator. Faza cu Jucătorul brazilian: “ nici vorba de fault, capac clar”. După vreo 2 reluări și-a cam înghițit limba și nu știa cum sa o scoată la capăt. Alte 2 faze in devafoarea satului zici ca arbitri au greșit flagrant mai nu își dădea duhul. Problema e ca prima sport2 nu transmite hd sau nu aflu eu. Prima1 și 3 am dar 2 nu. Iar pe un tv măricel vezi pixelat rău. Nu știu oare emilut e fan cso sau e anti Cluj?

    cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Emiluț...
      ...e un picuț frustrățeluț când vine vorba de Cluj, U-BT, Silvă, etc. Emiluț nu-i capabil să fie obiectiv, a demonstrat asta ori de câte ori a avut ocazia. O fi considerând că scriind o carte despre Jordan îi conferă o aură de autoritate în domeniu. Realitatea e că nu-i ajunge lui Cosmin Petrescu nici la buric. Calitatea de văr moldovean i-a deschis niște uși în baschetul autohton, fără doar și poate. Și-ar fi dorit, pe cale de consecință, să fie mai băgat în seamă la Cluj decât a fost. Dar n-a fost. N-au fost. Nici el și nici vărul. Și, că tot suntem în perioada aia a anului, ca orice gospodar la nivelul lui, s-a hotărât Emiluț să-și culeagă strugurii de novă, să pună de-un zaibăr. Da n-a ieșit nici măcar un tulburel cum trebuie... că erau acri strugurii, acri rău. Vinul Doamnei, cum ar veni.

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    • Matei:

      Andrew205
      Într-adevăr sunt și multe greșeli de arbitraj și astfel se acumuleaza multe greșeli personale,dar odată cu schimbarea regulamentului ar fii bine sa nu se mai fluiere așa ușor faulturile sau dublu-dribling.

      cu 1 an în urmă (27.09.2022)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Neconcludent
    Dar mi-au placut Taylor,Meindl si Kuti,care sper sa fie surpriza placuta a sezonului.De la Cate am asteptari mai mari,iar Sanders nu stiu daca a fost deconectat sau pur si simplu e un jucator banal.Dincolo Thompson,Roli iar restul mult prea sinusoidali in evolutii pentru a reprezenta o spaima pentru U.

    cu 1 an în urmă (27.09.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Tohatan!!!
    Un meci foarte bun,mult peste Kuti și alții.

    cu 1 an în urmă (27.09.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    ca de inceput de sezon, pentru ambele echipe (inexactitati si ratari destule din pozitii usoare), e mult prea devreme pentru concluzii. Iar pentru mine a fost prima data cand am vazut ambele echipe jucand in formula noua. Deci mai degraba niste constatari.
    Despre Voluntari
    -arata bine sub panou. Mai trebuie sa si profite de asta mai ales ca antrenorul lor sezoane de-a randul nu s-a bazat prea mult pe pivoti, ofensiv vorbind si inca se vede asta. A fost o faza in primul sfert in care s-au facut blocajele foarte bine, dar pasa nu s-a dat in timp util, cat pivotul a fost liber. Punctele venite de la pivoti au fost mai degraba reusite individuale.
    -are o echipa destul de echilibrata pe pozitii dar inca nu are jocul rodat pentru asta. Ma gandesc ca ambii conducatori de joc au fost obisnuiti sa fie niste "fundasi ofensivi" si s-a vazut asta. Cat timp au incercat sa construiasca nu a mers prea bine, cand au facut ce stiu mai bine... vedeti Gotcher.

    Despre Cluj
    -dupa primul sfert am ramas cu senzatia ca doar Leo Meindl e conectat la joc si vrea sa faca ceva si ca sub panou adversarii se descurca sensibil mai bine. Din fericire a urmat sfertul 2.
    -jocul de echipa inca este neconcludent (evident compar deja cu sezonul trecut). Pentru campionat au timp sa il rodeze, ma astept la destule infrangeri pana in play off, nu mi se va parea o drama. Dar nu cred ca ne va merge asa in meciurile din Eurocup. Cand pivotul are sensibil mai multe pase decisive decat conducatorul de joc titular, imi pun niste intrebari. Senzatia a fost ca se poate aduce mingea cu succes in terenul advers. E si asta un plus
    -nu m-a impresionat in mod deosebit nimic la jucatorii nou veniti. Astept urmatoarele meciuri

    Felicitari lui "U" pentru victorie, nu va avea viata usoara in acest sezon.

    cu 1 an în urmă (28.09.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Pipzn
    multumesc ptr analiza facuta. Am citito cu placere, cam aşa ar trebui sâ se scrie pe aici.

    cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    • pipzn:

      Re
      Multumesc pentru apreciere dar sunt doar un iubitor de baschet si sunt convins ca pentru fiecare lucru pe care il remarc, sa spunem corect, sunt foarte multe care imi scapa sau le interpretez eronat.

      Citesc aproape comentariile venite de la suporterii tuturor echipelor pentru ca dincolo de eventuale mesaje prea pasionale (=subiective sa spunem) imi mai atrag atentia asupra unor meciuri ce pot fi urmarite. Regret nu am timpul necesar sa urmaresc tot ce se poate vedea la TV/pe internet

      cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cj Vol
    Stiu ca e devreme pt tras concluzii, dar mie imi place echipa noastra din acest sezon.
    Cei confirmati de sezonul trecut sunt clar de nadejde, iar dintre cei noi, Taylor nu e de discutat, chiar daca deocamdata doar partial, a aratat ce banuiam din statistici: bun handling, buna viziune in teren si o forta de patrundere excelenta. Personal, imi place mai mult decat Brown.
    Meindl cu siguranta poate mai mult decat a reusit, zic asta chiar si numai gandindu-ma la evolutiile din Copa America.
    Sanders nu mi-a placut, astept si alte ocazii sa-mi consolidez sau nu parerea.
    Cate, desi a avut cei mai puternici adversari directi din campionat, a fost destul de retinut. Normal ar trebui sa livreze mai mult.
    La Voluntari ma asteptam la mult mai multe de la noii veniti Cotton si Moore. Probabil are cel mai puternic frontcourt. Ramane o echipa bine construita, care insa, fara falsa modestie, nu cred sa ne puna probleme intr-o serie de 7. Desi mai e mult pana atunci.

    cu 1 an în urmă (28.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!