Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj joacă pe teren propriu primele două meciuri cu FC Argeș în semifinalele campionatului

U-BT Cluj joacă pe teren propriu primele două meciuri cu FC Argeș în semifinalele campionatului

U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Basketball se duelează pe terenul ardelenilor în primele două jocuri ale seriei în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul joc are loc sâmbătă, 14 mai, în BTarena și va putea fi urmărit pe micile ecrane.

Clujul a trecut cu 2-0 la general în prima rundă de CSU Sibiu, ambele confruntări cu rivala fiind câștigate printr-o repriză secundă mai bună pentru U-BT. Campionii în exercițiu au beneficiat de cea mai mare medie de puncte marcate în prima rundă de playoff, înscriind 89 și 86 de puncte împotriva Sibiului.

FC Argeș a avut nevoie de joc decisiv pentru a trece de SCM U Craiova, piteștenii câștigând meciul trei la o singură posesie diferență, 75-73. Succesul în fața oltenilor a trimis Argeșul pentru al doilea sezon consecutiv în semifinalele campionatului.

Probleme serioase de lot pentru „vulturi”

Formația viola are mari probleme de lot înaintea meciurilor din BTarena, după cum a declarat Tudor Costescu pentru pagina de Facebook FC Argeș Basketball, patru jucători importanți fiind indisponibili. Este vorba despre Nikola Jevtovic, Kostas Gontikas, Toarlyn Fitzpatrick și Raynere Thornton.

Tehnicianul a declarat că Fitzpatrick și Gontikas „au leziuni traumatice osoase, care nu le permit să evolueze măcar în următoarele două săptămâni”, Jevtovic fiind în continuare indisponibil în urma unei accidentări suferite în martie, deși a jucat de atunci într-un meci cu Rapidul, iar Thornton nu va putea evolua în partidele de la Cluj.

„Din păcate pentru noi, nu avem niciun jucător de pozițiile 4 și 5 pe care să îl introducem pe teren, jucător cu experiență sau consacrat. Planul nostru de joc va fi complet diferit față de ceea ce am făcut în aceste nouă luni.”, a mai spus Costescu, citat de pagina de Facebook FC Argeș Basketball.

Clujul stă excelent în ultimele dueluri directe

O singură înfrângere a suferit U-BT Cluj în ultimele 10 dueluri cu FC Argeș, indiferent de competiție, singurul succes al piteștenilor în această perioadă fiind anul trecut, 83-74 în Turneul 13 al sezonului regulat. Victoriile ardelenilor au venit în medie la 10.6 puncte diferență, în opt cazuri terminând cu minim 80 de puncte marcate.

Ardelenii sunt fără înfrângere pe teren propriu în campionat, adunând 16 victorii în tot atâtea apariții în fața propriilor suporteri. Doar două echipe au plecat de la Cluj-Napoca învinse cu sub 5 puncte diferență, FC Argeș în turul sezonului regulat (78-74) și SCM U Craiova în retur (100-97, după prelungiri).

Echipele cu cea mai mare medie de assist-uri

Seria pune față în față formațiile care au cea mai mare medie de assist-uri, Clujul cu 23.3 și Argeșul cu 19.6. Ardelenii conduc liga la media de puncte pe întâlnire, 91.2, iar argeșenii sunt pe poziția secundă la nivelul recuperărilor, 38.5, terminând cu cifre peste medie în seria cu Craiova.

Elijah Stewart și Andrija Stipanovic au încheiat ambele partide ale „studenților” în fața Sibiului cu double digits, liderul seriei în privința mediei de puncte fiind însă Patrick Richard, cu 14.5. Dustin Hogue a contribuit cu 6.5 recuperări, iar Brandon Brown a adus 4.5 pase decisive.

Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Goran Gajovic și Toarlyn Fitzpatrick au fost toți în double figures în confruntările împotriva Craiovei. Kostas Gontikas a încheiat seria cu 15.7 puncte, fiind lider la acest capitol, Seppala venind cu 8.0 assist-uri și Fitzpatrick cu 12.0 recuperări.

Primul meci al seriei are loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 18.30 în BTarena și va fi transmis pe Digisport 3, Prima Sport 3 și YouTube FRB TV. Meciul doi se va juca luni, 16 mai, începând cu ora 18.45.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    echipe
    Mai e o echipa - Miercurea Ciuc - care a pierdut la 2 pct (cea mai mica diferenta de pe teren propriu pt U) 89-87, e drept intr-un meci care nu prea conta.
    De altfel doar 4 echipe au inscris mai mult de 80 -pct (ultimele 3 in meciuri fara miza)
    Timisoara 88 (98-88)
    Galati 85 (97-85)
    Miercurea Ciuc 87 (89-87)
    Craiova 97 (100-97)
    iar U a inscris mai putin de 90 pct in 5 meciuri - in 2 89 (cu Sibiu si cu Miercurea Ciuc), in alte 2 82 ( cu Oradea - 82-55 si cu Dinamo (82-60) si 78 cu Pitesti

    cu 1 an în urmă (15.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!