Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca își completează lotul prin transferul lui Adam Mokoka

U-BT Cluj-Napoca își completează lotul prin transferul lui Adam Mokoka

U-BT Cluj-Napoca a adus un nou jucător străin în lotul pentru sezonul 2023/2024, Mihai Silvășan putându-se baza în continuare pe Adam Mokoka.

Francezul în vârstă de 25 de ani este un fundaș trecut prin campionatul țării natale, iar ulterior a avut experiențe în Serbia, NBA, G-League și Italia. Mokoka și-a făcut junioratul la BCM Gravelines-Dunkerque și a reprezentat Franța la nivel juvenil, fiind campion european la U16, respectiv U18.

Noul transfer al campioanei României a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din ProA în anul 2018, după care a făcut pasul la Mega Bemax și ulterior în NBA, la Chicago Bulls. În liga nord-americană a adunat 25 de meciuri cu 1.9 puncte, 0.6 recuperări și 0.4 pase decisive în medie.

Ulterior a trecut în G-League pe la Windy City Bulls, Austin Spurs sau Oklahoma City Blue și în Europa a adunat prezențe pentru Nanterre 92 și Umana Reyer Venezia, cea din urmă fiind una dintre adversarele clujenilor anul trecut în EuroCup.

Stagiunea precedentă a încheiat-o la Venezia, unde în opt partide a contribuit cu 5.1 puncte, 2.1 recuperări, 0.8 pase decisive, respectiv cu procentaje de 50% la două puncte și 23.5% din spatele arcului de cerc.

Clujenii vor sta în prima rundă a Ligii Naționale, urmând ca debutul în noua ediție de campionat să vină în a doua rundă, pe teren propriu în fața celor de la Rapid București.

*foto: Bart Young / NBAE

10 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    mai sa fie
    nu aveam cum ramane (UBT) cu un strain mai putin decat in sezonul trecut si cu o rotatie atat de scurta pe plan international. Acuma ramane de vazut ....ce si cum dar nici nu se pune problema de oportunitate a transferului (chiar daca unii chibiti printre care si subsemnatul am fi dorit un transfer pe o alta pozitie), ci doar de plusul ce il va aduce sau nu pe plan international. Doamne ajuta. Hai U.

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @varu silvois
      Bănuiesc că un 5 era poziția pe care mai vroiați întăriri? Că pe umerii lui Cățe e cam greu să duceți aproape meci întreg, iar Stipanovic e cu un picior spre pensionare...

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • varu silvois:

      corect
      dar fiind doar o dorinta personala, pe care am precizat-o din luna Iunie , nu avea sens sa precizez acest lucru. Pe de alta parte aducem/aduceti, ce putem, ce gasim, pe cine accepta tara si nu doar valoarea contractului, etc. Noul venit a jucat putintel dar clar ca e un plus. Pe pozitia de coordonator mai putea juca asa de conjuctura si Petrica ( ce insa e ca si Stipanovici) si Lapuste ( ce personal nu-l vad crescand, desi cica s-a aparat admirabil la Neal, in finala). Sa auzim de bine!

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • caraianUl:

      Pozitia de SG
      Mokoka e un SG,ceea ce ar trebui sa fie un shooter avreage at least.Sa speram ca o sa joace(experienta am mai avut si am facut ploesc)

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    E bun
    Așa cum am mai scris în perioada asta de presezon, aveam nevoie de încă un conducător de joc, pentru că Richard nu mi se mai pare o soluție. Dar continui să susțin că poziția deficitară în acest moment este cea de pivot. Oare mai poate urma ceva îmbucurător din acest punct de vedere? Mă gândesc evident la un transfer.

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • varu silvois:

      Transfer urmare
      a necesității imediate, DA, dar....deja e cam tarzior și probabil bugetul consumat. Vorba unui contemporan...CIREASA!

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Poate
    A venit pentru relansare de cariera pe bănuți mai putini:) dacă sa mai vina acel pivot deși nu cred atunci are balta peste și probabil prin Februarie se renunța la 1-2 jucatori. Ca in campionat stipe cu cățe ajung. Mai joaca si majeris pivot dacă e:)

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • 'mpepo:

      Sunt absolut de acord
      În campionatul intern cred că suntem acoperiți. Necesitatea unui pivot valoros apare în meciurile din EuroCup. Dar transferul unui astfel de jucător comportă multe necunoscute pentru noi, chibiții. Ecuația o pot rezolva decidenții clubului,care au datele exacte ale problemei.

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • varu silvois:

      Concluzia?
      Haide U și de mere și de nu!

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Slab transfer
    O sa fie praf ca shepeard

    cu 7 luni în urmă (26.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!