Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca se impune la limită în fața lui Medi Bayreuth

U BT Cluj-Napoca se impune la limită în fața lui Medi Bayreuth

U BT Cluj-Napoca a reușit să câștige prima manșă din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Formația lui Mihai Silvășan a trecut la limită, scor 83-82, de Medi Bayreuth, într-un meci jucat astăzi, 4 martie, la BT Arena și care a putut fi urmărit la Digi Sport 4.

Mihai Silvășan i-a trimis din prima secundă pe parchet pe Kerron Johnson, Patrick Rickard, L.J Peak, Donatas Tarolis și Darko Planinic.

La primul atac al meciului, Peak a marcat prin slam dunk găsit perfect de Darko Planinic. Germanii au răspuns cu 5 puncte consecutive. Același Peak a egalat cu un coș de la distanță. Cele două echipe au mers umăr la umăr iar la jumătatea actului inaugural, U BT Cluj-Napoca conducea cu 15-13. Clujenii au mai pus rapid 4 puncte pe tabelă dar cei de la Medi Bayreuth nu au permis desprinderea și scorul s-a echilibrat din nou, pentru ca după 10 minute de joc tabela de la BT Arena să indice scorul de 25-25. Tarolis și Zganec au deschis sfertul secund cu câte un coș fiecare. Gazdele au ajuns rapid la un avantaj de 7 puncte. Robinson a oprit seria bună a echipei clujene, după un coș dificil marcat de la semidistanță. Doreth a adus 4 puncte pentru Medi Bayreuth și Mihai Silvășan solicita timp de odihnă la scorul de 34-33. Ate și Johnson au dus din nou ecartul lui U BT la 7 lungimi. Finalul de sfert a curs în favoarea echipei noastre, care s-a dus la 9 puncte, diferență înregistrată și la pauză, scor 48-39.

Startul reprizei secunde  i-a găsit pe oaspeți mai energici și reușind un partial de 10-6 în primele 4 minute. Zganec cu două libere transformate a oprit din elanul germanilor și scorul era de 56-49. Patrick Richard a înscris 5 puncte la rând și diferența de pe tabelă ajungea la 10. James Robinson a răspuns însă cu o reușită de la distanță. Ecartul Clujului a ajuns la un maxim de 11 puncte dar pe final de sfert germanii au mai redus din deficit și astfel secvența decisive pleca de la scorul de 65-58. Medi Bayreuth a revenit pe parchet cu un 5 puncte marcate la rând. U BT a găsit drumul spre coș dar germanii și-au reglat tirul de la distanță și diferența devenea minima, 69-68. Cele două echipe au rămas aproape dar fără ca formația din Cluj-Napoca să cedeze conducerea. Cu 3 minute și jumătate, James Robinson egala la 76, cu un nou coș de la distanță. Clujenii au irosit următorul atac și Bruinsma și-a dus echipa în față. Planinic a egalat, ca mai apoi Richard să rateze șansa de a-și readuce echipa în avantaj. Acest lucru a fost izbutit de Linhart iar Mihai Silvășan solicita time-out cu 95 de secunde rămase din meci. L.J. Peak cu o liberă transformată și Planinic cu coș de la semidistanță au schimbat din nou echipa de la conducere. Linhart a mai punctat o dată. A venit un time-out și un monster dunk al lui L.J. Peak, care s-a dovedit decisive. Medi Bayreuth a ratat ultimul atac al meciului și scorul final a fost de 83-82.

Patrick Richard a fost cel mai eficient jucător al partidei, după ce a strâns 17 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. L.J. Peak a reușit 19 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Donatas Tarolis a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Darko Planinic a terminat 10 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Bastian Doreth a fost cel mai bun jucător de la oasepți cu 19 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Un meci bun
    A fost un meci bun , meritam să câștigăm la distanta puțin mai mare. L.J. Peak a jucat foarte bine in primul sfert și pe final. Arbitrajul a fost sinistru.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Au avut ritm
    Ai nostri. Si dorinta de joc. Cateva greseli ale lui Tamulis au fost facute in momente critice spre sfarsit, dar sunt sterse de restul jocului general si spectaculos pe care acesta l-a practicat. Uta, atunci cand a intrat, ai nostri au jucat in 4, uneori chiar incurcandu-i pe proprii coechipieri. Un George Toth, mai tanar. Ii prevestesc ca va ramane vesnica speranta daca va continua la fel.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Tu viseZi?
      Tamulis? Poate vrei sa spui Tarolis... Tamulis a fost jucatorul celor de la Pitesti venit de la Csu Sibiu. E bine sa stim ca “suntem” pe aceasi lungime de unda....ai nimerito cu Uță....momentan nu-mi dau seama daca este in plus in aceasta echipa sau este o povara. De fiecare data cand intra pe teren mai mult incurca. Pierde mingi usoare, nu stie ce sa faca cu mingea, ce sa faca in momentele dificile.
      Per ansamblu jocul a fost unul bun facut de U. Am inscris mai multe aruncari de 3 decat avut cumulat in ultimele 5 meciuri jucate. Se vede ca pauza competitionala a prins bine.
      Bravo pentru victorie!
      Haide U!!

      cu 4 ani în urmă (05.03.2020)
    • bigu:

      nu chiar
      consider ca se exagereaza cu "drama" la adresa jucatorilor tineri romani. e foarte greu sa dai randament meci de meci in conditiile in care nu ai minutele asigurate si orice mica greseala duce la schimbare + cearta. e super usor de criticat din tribuna/de la tastatura dar realitatea e alta.
      sa spui ca joaca echipa in 4 e o prostie, ce sa mai zic...

      cu 4 ani în urmă (06.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      #Jojo
      Tarolis. Dar este a doua oara pentru mine cand gresesc numele jucatorilor la o mica distanta de timp. Nu are rost sa invoc berile, varsta, neatentia, gandurile aiurea sau o "copilarie nefericita", pentru mine este inadmisibil.

      Dupa ani multi de activat pe aici, nu voi mai scrie nimic. E bine ca atunci cand esti intr-o echipa si nu mai faci fata, sa te ceri afara din joc ca sa nu-i incurci pe ceilalti. E fair-play si in spirit sportiv.

      Deci ... ramas bun stimati forumisti.
      Va multumesc ca m-ati suportat.

      Va urez conversatii cat mai interesante si competente.

      Respectati-va partenerii de discutii pentru ca sa fiti si voi respectati.

      cu 4 ani în urmă (07.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    duelul giganților
    Felicitări clujenilor pentru victoria contra bavarezilor în duelul sintagmelor "Bank"-"Medi" 1-0! Returul e plin de suspans: care dintre industrii este mai puternică, cea a ocrotirii sănătății poporului sau cea a finanțării prosperității acestuia...? Jucătorii trebuie să răspundă la această întrebare atât de grea la care vom afla deznodământul într-o săptămână.

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Oare
    chiar asa mare sa fie diferenta intre cele doua campionate? Adica ocupanta locului 2 din Ro si pretendenta la titlu sa castige foarte greu, la limita (si implicit sa aiba sanse destul de mici la calificarea in faza urmatoare) in fata unei echipe care nu e sigur ca va ajunge in play off?

    Nemtii au venit cu un lot de 10, au jucat cu rotatie si mai scurta (pe parcurs au avut niste accidentari), vreo 3 jucatori cu peste 30 minute pe teren, au reusit sa evite eliminari pentru greseli personale si cu toate acestea au putut sa aiba un joc mai rapid si mai inchegat, dublat de suficiente reusite de la 3 (ca numar si procentaj). In plus au cam anihilat principala noastra arma in toate jocurile de pana acum, oamenii mari.

    Nu am remarcat noutati in jocul de echipa a lui "U" deci nu am ce adauga altor comentarii pe care le-am facut pe aceasta tema cu alte ocazii.
    Noutatea e legata doar de prezenta noului jucator si de ce variante de atac devin posibile/vizibile astfel. Cred ca e un jucator valoros si atletic dar inainte sa ne entuziasmam prea mult a avut 5/9 de 2 puncte, ajunge usor sub inel dar nu pare a avea un controlul final al aruncarii dupa aceea, din ce am vazut pana acum (si ma refer si la celelalte meciuri de cand a venit la echipa).

    Felicitari pentru victorie, succes peste o saptamana si, evident sambata aceasta!

    cu 4 ani în urmă (05.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!