Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca va juca un amical cu Panathinaikos Atena

U-BT Cluj-Napoca va juca un amical cu Panathinaikos Atena

U-BT Cluj-Napoca va disputa mai multe jocuri de pregătire în străinătate înaintea debutului oficial în sezonul 2023/2024, printre acestea fiind și un turneu puternic în Grecia. Acolo, campionii României se vor duela și cu una dintre formațiile de tradiție din Euroligă.

Inițial, ardelenii au fost anunțați drept participanți la Memorialul Nikos Fassouras alături de Peristeri, AEK Atena și Lavrio BC, dar cea din urmă nu va fi prezentă. Locul acesteia a fost luat de Panathinaikos Atena, cu care U-BT se va duela pe 9 septembrie, după cum au anunțat cei de la Peristeri.

Noua echipă a lui Ergin Ataman a trecut prin schimbări masive în această vară și s-a întărit pentru următoarea campanie din Euroligă. Pe lângă tehnicianul care a câștigat în ani consecutivi principala competiție europeană intercluburi, PAO a adus nume precum Mathias Lessort, Jerian Grant, Luca Vildoza, Kyle Guy, Juancho Hernangomez, Kostas Antetokounmpo, Konstantinos Mitoglou, Aleksander Balcerowski, Ioannis Papapetrou, Dimitris Moraitis sau Kostas Sloukas.

Grecii au păstrat puțini jucători din nucleul de anul trecut, singurul străin fiind Marius Grigonis, care va începe al doilea sezon în echipamentul lui Panathinaikos.

Multipla câștigătoare a Euroligii a avut și în trecut un amical cu U-BT Cluj, în fieful ardelenilor înaintea sezonului 2018/2019. Panathinaikos a venit atunci în România cu ocazia prezentării lotului formației de sub Feleac și jocul s-a terminat cu 79-72 în favoarea elenilor.

Până la Memorialul Nikos Fassouras, U-BT Cluj va începe seria jocurilor de pregătire în Serbia. Primul amical va avea loc pe 1 septembrie în fața lui Dynamic VIP Belgrad, după care pe 3 și 5 septembrie ardelenii se vor duela cu Spartak Subotica, respectiv Mega Leks Belgrad.

În Grecia, deținătoarea titlului în LNBM în ultimii trei ani va juca pe 8 septembrie cu AEK Atena, iar apoi pe 9 septembrie cu Panathinaikos.

*foto: Manases Sándor / Facebook U-BT Cluj-Napoca

2 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Good!
    Ti se face pielea de gaina, cand citesti numele echipelor de la turneul elen. Mi se pare calea cea buna , aceea de a te lua de piept cu cei mai buni, doar asa poti sa vezi unde te afli tu cu adevarat, doar asa poti sa cresti!

    cu 8 luni în urmă (19.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Bate vantu
    Dar toamna e pe aproape, iată că incep amicalele și încă de lux. Echipele nu sunt omogene dar e un prim pas, de bun augur spre performanta. Să aveți toți o briza de răcoare pe căldurile astea și o....bruma de speranță pentru echipele voastre.

    cu 8 luni în urmă (19.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!