Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vaidas Kariniauskas este acuzat de implicare în pariurile sportive

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.01.2019

Federația de baschet din Lituania a blocat transferul lui Vaidas Kariniauskas în Grecia, la GS Kymis. Fostul jucător de la U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea este acuzat de implicare în pariurile sportive. Federația lituaniană a anunțat atât FIBA cât și Federația din Grecia că nu-i va elibera cartea verde până acest caz nu va fi rezolvat.

Vaidas Kariniauskas este acuzat de conducerea lui Lietkabelis, echipa la care a ajuns după despărțirea de CSM CSU Oradea, că a fost implicat într-un scandal de pariere alături de un prieten de-al său, care a pariat suma de 2.000 de euro la două agenții diferite pe o performanță modestă a sportivului. Este vorba despre prestația lui Kariniauskas din Basketball Champions League din meciul cu Dijon, când a terminat cu doar 2 puncte marcate și cu 1/6 la aruncările din acțiune, după cum informează basketnews.lt.

„Am informat FIBA și Federația din Grecia despre această posibilă infracțiune. Până nu vom primi un răspuns de la ei, nu-i vom elibera cartea verde” a declarat PR-ul Federației de baschet din Lituania, Vaidotas Zajarskas.

Vaidas Kariniauskas a bifat un sezon întreg în România alături de CSM CSU Oradea și la finalul stagiunii 2017/2018 câștiga al doilea titlu de campion. Lituanianul a sosit în România la jumătatea sezonului 2016/2017, la finalul căruia câștiga titlul de campion al  României cu U BT Cluj-Napoca. Kariniauskas a plecat la Lietkabelis la începutul actualei stagiuni, după doar 6 partide jucate la CSM CSU Oradea.

În Liga Națională de Baschet Masculin, Vaidas Kariniauskas a jucat 64 de partide și a strâns medii statistice de 9.2 puncte, 3.5 pase decisive și 2.1 recuperări pentru 9.1 la eficiență.

2 comentarii la aceasta stire:
  • attitude_vs_altitude :

    Dragii mei!
    Multe de povestit in materie si din meleagurile noastre mioritice.......
    Dig the gold

    cu 5 ani în urmă (31.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ajuta-ne sa sapam :)
      fara nume sau echipe, doar situatii ;)

      cu 5 ani în urmă (01.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!