Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vince Carter își continuă cariera în NBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.08.2019

Vince Carter își continuă cariera în NBA

Vince Carter își continuă cariera profesionistă din NBA, începută în anul 1998 când debuta pentru Toronto Raptors. Adrian Wojnarowski de la ESPN anunță faptul că „Vinsanity” va reveni la Atlanta Hawks, echipă pentru care a evoluat și în stagiunea precedentă.

Carter a împlinit vârsta de 42 de ani pe data de 26 ianuarie 2019. Chiar și așa, el a fost unul dintre oamenii de bază de la Hawks în sezonul competițional 2018/2019, când a jucat 76 de partide și a avut cifre statistice de 7.4 puncte în 17.5 minute petrecute pe parchet. De-a lungul acestui sezon Carter a depășit numărul de 25.000 de puncte marcate în carieră și a ajuns pe poziția a 5-a în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe meciuri jucate în NBA, cu un total de 1.481.

În cariera sa, „Air Canada” a mai jucat pentru New Jersey Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies și Sacramento Kings.

Vince Carter a fost NBA Rookie of the Year în 1999. A fost selectat în 8 rânduri în All Star Game și a fost inclus o dată în All-NBA Second Team și o dată în All-NBA Third Team.

La Olimpiada de Sydney din 2000 Vince Carter cucerea medalia de aur alături de Team USA. Extrema ce măsoară 1.98 metri a rămas însă în istorie după slam dunk-ul pe care l-a reușit peste pivotul francez Ferderic Weis, jucător de 2.18 metri.

Sezonul 2019/2020 va fi cel numărul 22 în NBA pentru Vince Carter și care va doborî recordul deținut de Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Kevin Willis și Robert Parish.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Carter
    A implinit 42 in 1977 :)))

    cu 4 ani în urmă (06.08.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Da da.
      Se tine bine la 84 de ani.

      cu 4 ani în urmă (07.08.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Frederic Weis
    Dacă nu mă înșel a fost și draftat in NBA dar după acel monster dunk( posterized) a lui Vince Carter in care pur și simplu la umilit pe Frederic Weis nu a mai ajuns in NBA. Iar cariera lui de baschetbalist a început să aibă un declin

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!