Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Obradovic și Andrea Trinchieri au tras concluziile după turneul amical de la Cluj-Napoca

Zeljko Obradovic și Andrea Trinchieri au tras concluziile după turneul amical de la Cluj-Napoca

În acest weekend, BTarena a fost gazda turneului „League of the 4”, care le-a avut drept participante pe următoarele formații: U-BT Cluj-Napoca, Fenerbahce Istanbul, Partizan Belgrad și Mornar Bar. Locul I a fost adjudecat de trupa din Serbia, care a reușit o victorie foarte frumoasă în fața lui Fener, scor 69-64.

După încheierea finalei, Zeljko Obradovic și Andrea Trinchieri, antrenorii celor două finaliste, au fost prezenți în sala de conferințe din Polivalentă pentru a-și spune opinia legată de acest turneu. Primul care a luat cuvântul a fost legendarul tehnician al lui Fenerbahce Istanbul. Acesta a declarat că turneul organizat la Cluj-Napoca a fost foarte folositor în pregătirea echipei sale și a ținut să le mulțumească celor responsabili.

În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Partizan pentru victorie. A fost evident că ambele formații au muncit din greu și au încercat să câștige. Acest lucru a arătat caracterul jucătorilor și eu îl consider un aspect pozitiv.

În al doilea rând, din punct de vedere al pregătirii, este evident că mai avem nevoie de timp pentru a continua să muncim din greu. De asemenea, îi așteptăm pe jucătorii noștri care au absentat de la acest turneu pentru a putea lucra împreună. Totuși, pentru mine, ca antrenor, acest turneu a fost foarte folositor pentru că avem câțiva băieți care au sosit în această vară, precum Leo Westermann. De asemenea, sunt bucuros pentru Jo Lauvergne, jucător ce a fost accidentat șase luni. Am vrut să văd cum se mișcă și mi-a plăcut, însă mai are nevoie de timp, cu siguranță.

În ultimul rând, ceva important pentru inima mea, vreau să le mulțumesc tuturor organizatorilor pentru ospitalitate. Am avut două zile excelente și a fost o plăcere pentru toți cei din clubul Fenerbahce să fie aici. Am avut ocazia să ne vedem și să discutăm cu prieteni buni, am avut și o cină excelentă, pe care ne-o vom aminti mereu, pentru că am râs mult. A fost foarte special astăzi așa că mulțumesc, din nou, pentru ospitalitate și cred că oamenii de aici înțeleg baschetul și înțeleg ce fel de joc am jucat astăzi.”

Andrea Trinchieri, cu opt ani mai tânăr decât omologul său, s-a arătat foarte bucuros pentru victoria obținută de echipa sa, mai ales că aceasta vine în fața celui pe care îl consideră „fratele mai mare”. De altfel, antrenorul de 51 de ani a spus despre Zeljko Obradovic că este „cel mai mare fan Partizan care există”.

În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor pentru aceste trei zile minunate petrecute într-o arenă foarte frumoasă. Pentru mine, este întotdeauna o plăcere deosebită să antrenez împotriva celui pe care îl consider fratele meu mai mare. Cu toții știm cine e Obradovic, așa că un meci cu o echipă de-a lui este mereu foarte folositor pentru a înțelege ce trebuie să faci mai departe, care este nivelul la care trebuie să tinzi. Cred că ambele echipe au dat totul și și-au dorit victoria, iar acest lucru este excelent pentru noi, antrenorii. Mai avem zece zile pentru a pune la punct toate aspectele și să ne pregătim pentru următoarea fază. Din nou, sunt foarte fericit că am putut să jucăm aici și să joci împotriva lui Zeljko e întotdeauna special, pentru că el e fratele meu mai mare în baschet, un prieten foarte bun care mă ajută zi de zi. El este cel mai mare fan Partizan din lume. Adevărat? Vreau să le urez mult succes tuturor echipelor prezente la acest turneu. Poate lui Mornar mai puțin, pentru că îi vom avea ca adversari, dar lui Fenerbahce și echipei locale le urez tot binele.”

La final, cei doi antrenori au fost rugați să își spună părerea despre gazda competiției, U-BT Cluj-Napoca. Iată ce a zis Zeljko Obradovic:

Da, ați văzut ieri cât de bine au jucat împotriva noastră. Pentru mine, a fost un meci foarte bun, deoarece ambele echipe au luptat până la final. Am câștigat la un singur punct și mereu, când câștigi la un punct, e evident că există o posibilitate ca și cealaltă echipă să fi câștigat. Am jucat foarte bine în apărare, Williams a reușit un capac, dar a fost o partidă excelentă. S-au apărat bine, au luptat. Este evident că în spate e o muncă foarte serioasă a echipei, care s-a văzut în felul în care au jucat ieri și azi. Cu siguranță, știu că nu e ușor și că trebuie să se trezească în fiecare dimineață și să se gândească la ce pot să îmbunătățească. Așa cum a spus și Andrea, fiecare zi, pentru noi, este o bună oportunitate pentru a ne dezvolta. Așa este viața.”

Când i-a venit rândul, Trinchieri a început cu o nouă glumă.

Când ești al doilea după el (n.r. Obradovic) nu prea mai ai ce zice. Ieri, Clujul a jucat foarte fizic și atunci când joci fizic întotdeauna vei avea un sezon de succes. Când te aperi și joci fizic, jumătate din muncă este făcută.”

Reamintim ordinea finală a formațiilor prezente la „League of the 4”: Partizan Belgrad, Fenerbahce Istanbul, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și Mornar Bar.

*foto: Facebook - Sports Festival

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!