Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Sakic, prestație solidă în liga VTB

Andrei Ilie

Andrei Ilie
19.01.2019

zeljko sakic stelmet gora

Fostul jucător al celor de la U-BT Cluj Napoca, Zeljko Sakic, a avut parte de un meci excelent în Liga VTB împotriva rușilor de la Parma Perm.

Meciul dintre Stelmet Zielona Gora și Parma Perm a avut loc în cadrul ligii VTB. Formația poloneză a câștigat confruntarea fără drept de apel, scor 88-63, iar scorul pe sferturi a fost: 31-17, 16-19, 22-13, 19-14.

Zeljko Sakic a început ca titular această partidă, a evoluat 31:14 minute, a fost aproape de un double-double după ce a acumulat 9 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive pentru 17 la eficiență. A avut un procentaj de 75% la aruncările de 2 puncte (3/4) și 33% la aruncările de 3 puncte (1/3).

Pe lângă Zeljko Sakic, pentru Stelmet Zielona Gora s-au mai evidențiat Markel Starks, autor a 15 puncte, 9 pase decisive, 3 recuperări și 3 intercepții și Michal Sokolowski care a adunat 13 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

Zeljko Sakic a evoluat în acest sezon în 12 partide în cadrul ligii VTB și are medii de 7 puncte, 4.6 recuperări și 1.1 pase decisive în aproape 22 minute/meci. Cea mai bună prestație pentru Zeljko Sakic în Liga VTB s-a consemnat împotriva rușilor de la Lokomotiv Kuban, formație care a evoluat de 3 ori în Eurocupă și de 2 ori în Euroligă în ultimele 6 sezoane. Împotriva celor de la Lokomotiv Kuban, Zeljko Sakic a fost cel mai bun jucător al celor de la Stelmet Zielona Gora, a evoluat timp de 29 de minute, perioadă în care a strâns 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Prestația croatului n-a fost suficientă pentru a asigura victoria echipei sale, astfel Lokomotiv Kuban s-a impus cu 73-67.

În urma victoriei cu Parma Perm, Stelmet Zielona Gora ajunge la 3-9 la general și ocupă poziția a 11-a în clasamentul ligii VTB. Următoarea partidă pentru Stelmet Zielona Gora în Liga VTB va avea loc pe 26 ianuarie, pe teren propriu, împotriva rușilor de la Enisey. În partida tur, rușii au avut câștig de cauză și au trecut de Stelmet Zielona Gora cu 109-81.

*foto: facebook Stelmet Zielona Gora

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!